xavi 13.07.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 wiem, że schody okłada się "od góry". Problem dość wydawałoby się lakoniczny/lamerski, ale na których powierzchniach stopnia układa się płytki najpierw - stopnicę, podstopnicę, stopnicę?? Czy lepiej stopnicę, stopnicę, podstopnicę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 20.07.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 WitamJa układałem od góry, najpierw płaszczyzna pionowa, potem pozioma - stopień. Nie wiem czy tak faktycznie zalecajš "mšdre ksišżki" ale było mi najwygodniej poza tym płytki poziome sš wysunięte na te pionowe i można precyzyjnie dopasować odstępy między płytkami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 24.07.2006 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Już położyłem Za radą znajomego glazurnika najpierw układałem stopnice, a następnie dopasowywałem pomiędzy nie podstopnice. Zalety to możliwość mało precyzyjnego docinania twardych stopnic, duża tolerancja dopasowania położenia płytek. Można je wsuwać i wysuwać na głębokość – jaka jest potrzebna. Ponadto podstopnice nie spływają w dół, gdyż stoją na stopnicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts