Darex 13.07.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Jak rozliczać wykończenie łazienki (glazura, terakota, obudowa wanny, kabina natryskowa, umywalki, sedes)? Są jakieś cenniki z metra kw., podłączenie punktu, czy też godzić się na całość a jeśłi tak, to jakie stawki przyjąć. Nadmieniam, że moja jest glazura i terakota + wyposażenie, zas po stronie wykonawcy robocizna, klej i fuga. Darex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelinka 24.07.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Za położenie glazury i terakoty(ponad 24m2),silikonowanie(!),fugowanie,szlifowanie narożników ok.5mb,obudowa geberitu glazurnik chce:) 35zł/m2.Utargowałam na 32/m2:))(koń by się uśmiał).Pierwszy raz usłyszałam jakie mnie szczęscie spotkało,bo za silikonowanie liczą (czyt.pozostali glazurnicy )po 4zł/mb!!!Często jednak pada stawka 25zł/m2,ale wtedy liczą dodatkowo po 5zł/m2 za prostowanie ścian,10zł/mb za szlifowanie narożników,uzupełnianie dziur,podmurówki i co tam jeszcze przyjdzie im do głowy.,a półeczka to wydatek 85-100zł.Noszenie kartoników pewnie też musi się zwrócić.:)To tyle,tyle,że gdzie są ci glazurnicy,którzy potrafią położyć płytkę tzw.bezfugowo(na co najwyżej 1mm fugę)???Pozdrawiam wszystkich,którzy oczekuja wyceny robocizny:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts