Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wykonanie stanu surowego

wiolcia12

Recommended Posts

Witam

Jestem początkującą forumowiczką, ale widzę, że czytając Wasze posty można się naprawdę wiele dowiedzieć.

Ja mam jedno pytanie, choć wiem, że zapytania dotyczące ceny stanu surowego pojawiały się czesto.

Rozmawialiśmy ostatnio z budowlańcem, który wycenił wykonanie domu (fundamenty, ściany kontrukcyjne + działowe, lane schody, taras i balkony, dach z pokryciem) na ok. 30 000 PLN. Dom ma mieć ok. 130 m2 + garaż, dwa balkony + taras, dach dwuspadowy, użytkowe poddasze.

Czy to wg. Was dużo?

Z góry dziękuję za wszystkie opinie.

Pozdrawiam

Jest to cena przystępna jeśli mówimy o pow użytkowej. Ale jak zwykle trzeba ustalić szczegóły takie jak: kto płaci za maszyny, kto zapewnia pomieszczenie dla ekipy, czy w cenie jest kierownik budowy, jaki sposób robienia ław fundamentowych (czy lanie w ziemię - to taniej czy też w szalunkach) czy w cenie jest rozprowadzenie kanalizacji poziomej, czy cena obejmuje obróbki blacharskie (w tym rynny) dachu - jest to ok. 40% kosztów pokrycia dachu ddachówką.

Cena jest OK

ja za dom o powierzchni 190 m2 + 30 m2 garaz zaplacilem 16 tys + 7 ciesla + 9 tys dekarz ale klad karpiowke i rynny tytan cynk oraz 9 okien dachowych

I jesli mozesz to spisz odrazu umowe bo w najblizszym czasie ceny podskocza o 30 czy 40 % brak rak do pracy bo wszyscy wyjezdzaja do anglii

Ostatnio dalem ogloszenie w sprawie pracy powiem tyle jest dolina i to przy ciekawych zarobkach ale jest jedno ale w pracy trzeba myslec.

Tego typu problem jest juz w calym Poznaniu