Geno 17.07.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Antoi Zamojda - teraz widzę, że do dobrze wypełnionych zamków dokłądasz "minimum". Czyli poszerzasz możliwość wystąpienia klawiszowania. Prawda jest taka, że jak dobrze wypełnisz zamki, a ułozysz płyty nierówno to też mogą klawiszować. Jeśli poducha będzie równa i zamki dobrze wypałnione a płyty krzywe to też będą klwaiszować (poducha sucha). Najpewniejsze jest ukłądanie na cenkiej warstwie betonu który elininuje wszelkie krzywizny, ale o tym pisałem powyżej. Ogólnie polemizuję tylko z tym stwierdzeniem twojego autorstwa: Stropy kanałowe (żerańskie) nie klawiszują. Teraz sam dopuszczas taką możliwość... To że jeśli wszystko będzie zrobione idealnie i będzie efekt dobry kazdy wie, ale włąśnie trzeba podać wszystkie możliwe punkty układania które należy kontrolować a nie rzucać ogólnikami lub pobożnymi zyczeniami. Rafałek ja stanę po stronie Antoniego - podobnie jak z Terivą - wady wykonawcze głównie powodują różnego rodzaju zarysowania, klawiszowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniwybudowniczy 27.01.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Szukam dostawcy płyt kanałowych - budować będę się w okolicach warszawy jednak znalazłem tylko 2 firmy ( moim zdaniem drogie ) które dostarczają płyty kanałowe w cenie około 85-90 zł / m2 przy cenie 300 zł brutto za m3 betonu c35 i 1.7 zł brutto za kg stali zbrojeniowej wydaje się ze płyta powinna kosztować znacznie mniej za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał_ 27.01.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Ja płaciłem coś około 80zł. Musisz jeszcze policzyć czas, robociznę i dodatkowe materiały (stęple, deski szalunkowe) w swoich wyliczeniach. Tak naprawdę to masz strop w 1 dzień, po którym można od razu chodzić. Zalanie wieńca i zamków i można z budową lecieć dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts