Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dominika a nie boisz sie mrozów? Jest przecież grudzień i w każdej chwili może scisnąc mróz...

Chodzi o montaż okien. Macie tak umowione z montazysta ze jak temperatura nie będzie odpowiednia (poniżej +5 st) to bedą czekać?

Gdzie będziecie składować okna? U dostawcy? Nic za to nie płacicie?

Acha - gratuluję wstąpienia do elity :lol:

Ależ pogoda nam w tym roku sprzyja! Kto by pomyślał zeszłej zimy, że w grudniu można planować wstawianie okien?!

Mam prośbę: czy mogłabyś rozwinąć myśl o alarmach i zabezpieczeniach? Na razie jakoś nie zgłębiłam tematu i chętnie posłucham czyichś przemyśleń.

Pozdrówka!

Cześć Dominika, przejrzałem dokładnie Twój dziennik. Muszę powiedzieć, że wszystkie prace zostały wykonane bardzo starannie i solidnie. Dom wygląda bardzo dobrze! Chciałem zapytać o jeden komin, bądź kanał wentylacyjny, przechodzący przez pokój starszej córy. Macie jakis pomysł, żeby go zgrabnie wkomponować w pomieszczenie? No chyba, że będzie tam jakaś ścianka działowa :roll: .

No i dawaj szybko foty okien i drzwi! http://img219.imageshack.us/img219/8681/hammerlt8.gif

A z zakupem tzw kozy, zimie powiedziałaś stanowcze: NIE!

Trzymam kciuki za dalszy postęp prac. http://img224.imageshack.us/img224/1430/thumbsupls7.gif

o rany, ale mnie zasypaliście kmentarzami :lol:

Już odpowiadam - po kolei:

Asiula - zamierzamy się wprowadzić jak tylko skończymy :lol: - ale odpowiedź konkretna, prawda? Tak naprawdę to marzymy o tym, żeby to był koniec wiosny, ale kto to wie? Chcemy się wprowadzić do niewykończonego domu, żeby nie płacić już za wynajem. A więc - bez podłóg (jakaś wykładzina na poczatek), ściany pomalowane na biało (kolory w lecie), może tylko raz. Oczywiście musi być kuchnia i jakieś szafa, skończona jedna łazienka, no i co tam jeszcze.... sama nie wiem, zobaczymy.

Marzin - komin jest od kominka. Będzie otynkowany, a miedzy kominem a ścianą może da się jakieś półki, albo wąską szafkę, w każdym razie jakoś to zagospodarujemy, on nie zabiera jakoś dużo miejsca bo nie jest na środku tej długiej ściany, tylko raczej na poczatku.

Rom - mąż już dostał swoją "nagrodę" 8) , a w ogóle o był z siebie bardzo zadowolony, że odwalił kawał dobrej roboty :lol:

świerczu - drzwi wejściowe też, dlatego, że chcieliśmy, podłączyć alarm - a to był wymóg, a poza tym zarówno panowie od okien, jak i ci od drzwi zgodnie twierdzili, że tak jest bezpieczniej - żeby ukraść okna trzeba się dostać do środka, a jak są drzwi to już nie jest tak łatwo... Btw - twoje okna są śliczne! Czy to złoty dąb - bo na zdjęciach dość ciemno wyszły (opócz tego zbliżenia - na tych z oddali wyglądają podobnie do moich - ale moje to orzech). Pewnie trudno tak naprawdę uchwycić ten właściwy kolor na zdjęciu.

Kochani - zdjęcia zrobię dziś, ale muszę je wkleić - to dopiero pewnie wieczorem. Jeszcze raz wam wszystkim dziękuję za miłe słowa :)