Adriano Komputero 16.01.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 A co to, ja wyrocznia jestem? ... myślałam, że mogę do Ciebie jak w dym ... ... już pytać nie będę ... Żartowałam Dominiko, dzięki, właśnie na taką odpowiedź czekałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.01.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Agduś, dzięki! (nawet nie zauważyłam, że to już druga strona..., czas leci...) Ja się nie dam i ty też nie Przy okazji - panowie od kolektorów na wstępnie zapytali się, czy mam znajomą w Niepołomicach No to powiedziałam, zgodnie z prawdą, że mam, i to bardzo dobrą Zauważyli, ze nawet domy z tego samego materiału Aha - u mas czujniki bedą dwa Jeden na górze, jeden na dole. Tak właśnie powiedzieli chłopaki od pana Kuraszyka moim elektrykom, którzy właśnie robili czujnik. Poza tym, poradzili doprowadzić czujnik i dwie miedziane rurki do kominka - okręci sie rurę od kominka tą rurką miedzianą i ma to bardzo ładnie podgrzewać wodę. Na solary tez wypuszczamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.01.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 A co to, ja wyrocznia jestem? ... myślałam, że mogę do Ciebie jak w dym ... ... już pytać nie będę ... Żartowałam Dominiko, dzięki, właśnie na taką odpowiedź czekałam Tylko żeby później nie było na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.01.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 No popatrz! A nam nie zaproponowali dwóch czujników! A o co biega z tą rurką do kominka? Bo jakoś nie pojęłam idei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.01.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Nam zaproponowali pewnie dlatego, ze właśnie się robiły (tzn. zapytałam ich, gdzie ma być czujnik). No i wtedy to wyszło - podszedł do mnie hydraulik (bo też dziś był - w sumie dobrze), że nie mówiłam, że mają być dwa obiegi, a chłopaki od pompy mówią, że dwa i dwa czujniki. No to kazałam sie ich słuchać - tylko latałam tak między nimi - przydałby sie dzis ten twój gołąbek pocztowy do przekazywania wiadomości A czy masz możliwość ustawienia temp. w każdym pokoju oddzielnie? Bo mi coś pan Kołodziej dziś mówił (jak zadzwoniłam, zeby powiedzieć o tych odległościach), żeby hydraulikowi powiedzieć, że tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.01.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Aha - kominek!No to tak: od zbiornika leci rurka z wodą. Rurka owinięta zostaje dookoła rury od kominka (tej, którą kominek jest podłączony do komina), potem wraca znów do zbiornika. Tam jest woda, którą zbiornik wypuszcza z siebie i po podgrzaniu wciąga, a wypuszcza drugą porcję. Albo ta woda płynie cały czas i tak krąży, ale wydaje mi się że porcjami. Podobno niezły patent. Coś jak kominek z płaszczem, ale na mniejszą skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.01.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 No popatrz! A nam nie zaproponowali dwóch czujników! Za karę nie zapłacisz tych 700 zł Tak naprawde to nie wiem, czyi jest sens, bo jeśli temp. można sterować w kazdym pomieszczeniu, to po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.01.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Aha - kominek! No to tak: od zbiornika leci rurka z wodą. Rurka owinięta zostaje dookoła rury od kominka (tej, którą kominek jest podłączony do komina), potem wraca znów do zbiornika. Tam jest woda, którą zbiornik wypuszcza z siebie i po podgrzaniu wciąga, a wypuszcza drugą porcję. Albo ta woda płynie cały czas i tak krąży, ale wydaje mi się że porcjami. Podobno niezły patent. Coś jak kominek z płaszczem, ale na mniejszą skalę. Brzmi nieźle! Rozumiem, że ten patent zamawia się razem ze zbiornikiem? No bo jakoś całe to ustrojstwo musi byc tam zamocowane. I ma pewnie jakąś pompkę. A ta woda w rurce, to woda kotłowa ze zbiornika? Może to jakis nowy pomysł, bo nam tego nie zaproponowali, mimo że kominek mamy. Teraz to i tak za późno, bo juz wszystkie rurki pochowane i na nowo kuć nie pozwolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.01.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Woda właśnie ze zbiornika - działa to na zasadzie podobnej do solarów (identyczne wyprowadzenia rurej i czujnika). Może w czasie remontu dorobisz? W sumie te rurki to cieniutkie, takie jak kolektor. Plus kabel dwużyłowy do czujnika. Mi kazali to pociągnąć do miejsca między pc a zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.01.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Patentu nie zamawia się oddzielnie - bo już masz zbiornik przystosowany do doprowadzenia alternatywnego źródła ciepłej wody (u ciebie z solarów). Ja rozumiem to tak, że do tego wejścia podłącza się może jakiś rozdzielacz, ze tych źródeł może być więcej , nie tylko jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.01.2007 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Przemyślę sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 17.01.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Dominikams - a ile sobie taki elektryk u was życzy za 1 punkt? Bo my na razie rozmawialiśmy tylko z jednym, który ma nam określić kwotę za całość prac, bez względu na ilość punktów. Trochę to dla mnie niejasne, ale on pracuje w Energii i wszystko nam załatwia w przyspieszonym tempie. I mąż się na niego uparł . Acha - i czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.01.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Dominiko, jestem pod wrażeniem - toż u Ciebie wszystko jak w szwajcarskim zegarku . Wszyściutko zgrane na czas, poukładane jak w pudełeczku. Możesz być z siebie dumna. Gratuluję ! Elektryka, to baaardzo ważna sprawa. Oszczędzać specjalnie nie można. U mnie wyszło (podobno ) 40 km kabla . Aż trudno uwierzyć Trzymam kciuki za dalsze prace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.01.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Adriano Komputero 40km????? Szok!!!! dominikams też jestem ciekaw ile Wasz elektryk bierze od punktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.01.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Adrianko, niemożliwe!!! U mnie pan elektryk mówił o prawie 900 m kabla (poszły prawie 3 rolki). WIęc coś przesadzili. I to mocno. Może chcieli więcej kasy wyciągnąć? Albo się usprawiedliwić, ze tak drogo... Rom - płaciłam (właściwie to dopiero zapłace) - 40 zł za punkt z materiałem. Była to najlepsza oferta jaką dostałam od porządnego elektryka z polecenia (takich nie z polecenia nie brałam pod uwagę). P.S. Nie wiedziałam, że czekacie na dzidziusia, gratulacje! P.S.' Wrzuciłam fotkę luksferów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.01.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Asiula - cenę już podałam (wyżej). Pozostałe oferty były wyższe - z reguły 45 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.01.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 dominikams dzięki za zdjęcie luksferów Tak się zastanawiam ile one dają światła od środka?? Możesz wrzucić jakieś zdjęcie od środka??? (ale jestem upierdliwy nie?? ) Zdjęcia super no ale droga na razie nieciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.01.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Zdjęcie luksferów od środka już mam, ale muszę je znaleźć Droga ci nie podoba?! Trzeba było zoboaczyć wcześniej No przyznaję, że nie wygląda elegancko, ale za to jest nadzieja, że się przejedzie (ostatnio nie było to możliwe). W kazdym razie wjeżdząją wywrotki z gruzem, więc chyba przejechać się da.To jest gruz, część z piachem, a część nie. Ten co jest bez piachu zasypujemy piachem, żeby nie było takich wystających kawałków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 18.01.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Adriano Komputero 40km????? Szok!!!! Adrianko, niemożliwe!!! U mnie pan elektryk mówił o prawie 900 m kabla (poszły prawie 3 rolki). WIęc coś przesadzili. I to mocno. Może chcieli więcej kasy wyciągnąć? Albo się usprawiedliwić, ze tak drogo... Sorki !!! Przez pomyłkę dodałam "zero". Moi elektrycy rozprowadzili u mnie 4 km kabla .Tak mówili Dominiko, fajnie wyglądają luksferki i domek z drogi. Superek ! A gruz na drodze jak widzę był niezbędny. Trochę pracy Was to kosztowało i wysiłku, ale teraz będzie można przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.01.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 No jeszcze się nie da przejechać, tzn. przejechać się da ale nie da się dojechać do domu (jeszcze zostało drugie tyle do zrobienia, no, może trochę mniej) Cieszę się, że ci sie domek podoba - z tej strony wygląda fajniej, musze przyznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts