Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

To wam zamieszałam z tymi luksferami, widzę :roll:

Na pocieszenie tym, którzy nie mają, a teraż żałują powiem, że ja wpadłam na to juz po osadzeniu drzwi (albo tuż przed), jak się okazało, że zrobienie naświetla pasującego do drzwi daje jakąś kosmiczną cenę za całość. Nawet żałowałam, że nie zmniejszyłam od razu tego otworu pod drzwi.

Myślę, że troszkę ciepła będzie tamtędy uciekać, ale trudno. W końcu to tylko wiatrołap.

Iga - sorry - chciałam się wcześniej budować, ale nie udało się (problemy z dokumentacją). Zrobisz sobie w następnym domu :wink:

Rom - mam trzymać kciuki za córeczkę? (jak będzie chłopak, to mogę ci pożyczyć którąś z moich na tydzień - chętnie bym odpoczęła sobie :wink: )

Kasiu - podążaj, a żeby się zrehabilitować za dotychczasowy brak pomocy sąsiedzkiej :wink: :lol: , niech twój mąż powie mi, co zrobić, żeby móc podłączyć sobie zasilanie awaryjne do kominka z płaszczem wodnym i do pompy ciepła (aha i do hydroforu też bym chciała, ale najważniejszy jest kominek, żeby go nie roz...ło w czasie braku prądu). Czy muszę zrobić coś przed tynkami? - sprawa pilna, od poniedziałku wchodza tynkarze, ale na razie bedą robić górę, więc pewnie mam kilka dni.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Noz naprawde co ja mam z toba zrobic :lol: Najpier sie za pozno budujesz- na pewno celowo opoznialas!!! :lol: Pozniej mi nocniki oferujesz :lol: Nic tylko płakac[ze śmiechu] mi pozostało :cry: :lol:

A co do pradu- w obliczu dzisiejszego dnia [np. byalam na rozmowie kwalifikacyjnej, gdzie nie bylo pradu i nie zrobili mi zaplanowanych testow na kompie :wink: ] to obawa twoja i mysl o zasilaniu awaryjnym jest w pelni uzasadniona :roll: Ja wlasnie obawiajac sie zanikow pradu[u tescioa mamy je regularnie] nie zdecydowalam sie na kominek z plaszesz a nawet na turbinke do dgp. W wypadku kominka jestem calkowicie niezalezna od linii :wink: Takze koniecznie pomysl o jakims zasilaniu.

Dominiko,

śliczne masz córeczki :D . Podobne są do Ciebie ? :wink:

Kominek wynalazłaś pierwsza klasa ! Bardzo ciekawa ta ramka. Jakby obraz. Ma chyba jakieś złotawe ozdoby w narożnikach, bo ładnie się błyszczą. Jak już będziesz wiedziała czy robią samą ramkę, to daj mi znać. Zapytaj również o cenę 8) :wink:

Słuchaj, przed tynkami zrób koniecznie zdjęcia wszystkich pomieszczeń. Przydadzą się w różnych momentach, by ustalić "gdzie idzie kabelek" .

A cieszyć się masz z czego :D. Jak już tynki będą, to Twoja radość będzie jeszcze większa. Ja tak miałam 8) :wink: :lol:

Dzięki Adrianko,

Córeczki trochę podobne, młodsza nawet bardzo.

Jak bedę wiedziała coś na temat ramki, to dam znać :D

Mi sie wydaje, że ramka jest z takiego satynowego, zmatowionego metalu (ale w kolorze białego złota czy jak to się tam nazywa, bo na pewno nie srebrna), a rogi ma błyszczące. Widać, jak odbija się ten dywan w jednym z nich.

Zdjęcia to dobry pomysł - bedziemy fotografować w weekend.

Skoro ty tak miałas - to ja pewnie też :D

witaj, mambo :wink: (fajny nick masz :D )

Oczywiście , że źle nie jest! A bedzie jeszcze lepiej! Oby do tynków.... potem do wylewek.... a potem to już z górki :wink:

wole to z gorki :D

dzieki-nick to imoiona moich dwoch kotek :lol:

ale Ci dobrze, ze juz prawie koniec, ale pocieszam sie mysla, ze w sumie kazdy tak samo zaczynal i kazdy tak samo skonczy (predzej czy pozniej :wink:)

zakladam sobie, ze musze wykonczyc w srodku parter, a gore bede robic stopniowo, no chyba, ze zdarzy sie potomek-wtedy trzeba bedzie przyspieszyc prace :)

Hmmm, u mnie to tak środek, nie koniec :roll:

Też wykańczamy na początku parter (ale już teraz wiemy, ze nie bedziemy mieć położonych podłóg (tylko tam, gdzie płytki), bo wylewki bedą za mokre w momencie przeprowadzki.

ładny ten twój Saturn! :D

A wiesz, jest takie powiedzenie - "Nowy domek- nowy potomek" :wink: :D

u Ciebie srodek a u mnie jeszcze poczatku nie widac :lol:

dla mnie saturn jest cudowny-szukam tylko kogos w okolicy, kto by mial ten domek juz postawiony, a jak nie to przynajmniej foty :) sa na forum ,ale tylko troszke-no chyba, ze nie przeszukalam jeszcze calego forum :wink: najbardziej zalezy mi na poddaszu, bo dach podtrzymuja slupy, a moj maz jakos ich nie widzi w pokojach, a moglby byc z nich calkiem niezly drapak :lol:

zazwyczaj jest tak, ze najpierw wykancza sie to co najbardziej potrzebne i na co sa pieniadze-a z tym powiedzonkiem to prawda i szczerze mowiac na to licze, bo juz najwyzsza pora :oops:

Skąd ja to znam? Uroki budowania domu z dziećmi pod pachą! Sama radość! I ten ich entuzjazm, kiedy mówiliśmy, że jedziemy na budowę :roll: . Teraz juz na szczeście nie jeździmy na budowę, tylko do domu. Już niedługo, jeszcze troszkę i też będą się tam mogły bawić!

kominek ze tak powiem cacy 8) to jest chyba jedna z ladniejszych form kominkowych, jak dla mnie oczywiscie :lol:

balaganem sie nie przejmuj, jak jest tak duzo ludzi to zawsze jest horror :roll: u mnie sie w miare pilnuja ale majster ich goni, co nie zawsze wychodzi.... tylko ze moi jak wpadaja do mnie to robia od rana do nocy i nie mam serca ich jeszcze tym obciazac :wink:

Zakup duze 120 litrowe wory na smieci i porozkladaj w kazdym kacie, moze zamiast rzucac do kata beda wkladac do wora...