Kasia_de 26.07.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 to ja się pochwalę, byłam i widziałam "na żywo" fundamenty piękne. Potwierdzam też zainteresowanym - Dominika bardziej sexi niż pani na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 26.07.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Hej Dominikas! Fajnie zaczęłaś budowę - masz zapał budowlany a to podstawa sukcesu.Trzymam kciuki , czekam na zdjątka i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 26.07.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Na pocieszenie napiszę Ci, że u mnie z powodu braku pustaków, trzeciego dnia murowania prace skończyli ok. 13.00. Był wtedy zakaz jazdy "ciężkich "samochodów i nie było możliwości dowiezienia reszty. Oj, gorąco było Jeszcze na drugi dzień atmosfera nie była zbyt przyjemna. Ale moja ekipa, niestety, nie potrafi wyliczyć wcześniej, ile i dokładnie na kiedy mam zamawiać materiał. A potem wszystko jest na ostatnią chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 26.07.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Kasiu, jednak spodobałam ci się w tej chusteczce Tabalugo, no tak też się tym pocieszam, że nie wszystko da się przewidzieć, ale o bloczkach to już dawno była mowa i próbowałam je zamówić, tylko że był problem z transportem. Nagle okazało się, że transport wyniesie 50 - 75% więcej, niż to było mówione na początku. A tyle na pewno nie zapłacę. Silikaty zamówiłam więc w Jedlance (tam wcześniej mówili, że pewnie bedą opóźnienia, więc ich zdyskwalifikowałam, ale teraz jakoś lepiej mi się rozmawia z nimi). Willie, prześlę ci namiary, chociaz dziwię się, że nadal chce ci się oglądać budowy. Swojej nie masz dosyć? :wink W kazdym razie jestem na skraju wyczerpania nerwowego, bo kredytu nadal niet Zaginęły dokumenty potwierdzające zniesienie hipoteki za działkę, które są mi niezbędne do wniosku o kolejną transzę. Jutro powinnam odebrać nową ich wersję, trzymajcie kciuki, żeby tym razem się udało. Oczywiście firmy (które wiszą nam pieniądze) jak zwykle płacą z opóźnieniem. Nie ma ktoś pożyczyć z 5 tys. na 3 dni? Pozdrawiam wszystkich D. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 29.07.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Wczoraj wreszcie udało mi się zdobyć ten dokument z banku i złożyłam wniosek o transzę na budowę. Oby tylko nie robili opóźnień. A w poniedziałek przyjeżdżają silikaty i zaczyna się prawdziwe budowanie. Ciekawe, jak będzie wyglądał domek pod koniec tygodnia i czy wreszcie bedzie można sobie wyobrazić powierzchnię mieszkalną, bo póki co to jedna wielka zagadka - czy za duży , czy za mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.07.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 bo póki co to jedna wielka zagadka - czy za duży , czy za mały na pewno w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.07.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Dominiko, co z tymi fotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.07.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Kiedy zobaczyłam ściany fundamentowe, stwierdziłam z przerażeniem, że ten dom jest o połowę za mały! Dopiero na widok ścian dojdziesz do wniosku, że może jednak nie. A potem będzie huśtawka. Przynajmniej u mnie tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.07.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Anpi, zdjęcia sa już dawno na laptopie, ale mój mąż nie miał czasu zrobić tego albumu. Spróbuję dziś to zrobić Agduś, Tabaluga - no właśnie, ja od poczatku podchodzę do "naocznych" wielkości z rezerwą, mój mąż za to panikuje. Tak właśnie myślę, że z dnia na dzień sytuacja bedzie się zmieniała diametralnie - tzn. z jednej skrajności w drugą W kazdym razie nie mogę się doczekać aż będą ściany (chociaż do połowy ) - właśnie rozmawiałam z kierowcą - bloczki za parę minut powinny być na placu. Więc śmigamy na budowę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.08.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 No, nie widzę tych zdjęć Trzeba podać login- ale jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 19.08.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Sorry, było ustawione na "private", zmieniłam na "public". Działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.08.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Niestety, nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 19.08.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 ok, wygląda na to, że trzeba się zalogować. Logujcie się jako dominikams hasło: murator Zaraz umieszczę tę uwagę w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 19.08.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 witamy przeczytaliśmy, zobaczyliśmy , podziwiamy i zazdrościmy tak trzymać a to może się przyda TEST UMIESZCZANIA ZDJĘĆ krok po kroku http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45923&postdays=0&postorder=asc&start=120&sid=ebf8cabec6cb62547d14d02e0ce00855 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.08.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Ooooch... aż tak źle ze mną krok po kroku... No tak - tego mi trzeba było. Jak skopiuję resztę zdjęć, to zamieszczę w ten sposób (przynajmniej spróbuję). Paweł i Renia, a wy kiedy ruszacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 20.08.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 No brawo! Ostro działasz, tak trzymaj! To przed zimą stan surowy planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 20.08.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 nie to miałem na myśli { ktok po kroku} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.08.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Przyznam, że zdjęć nie oglądnęłam. Niech moim usprawiedliwieniem będzie fakt, że dzisiaj internet chodzi mi jak na korbkę, więc nie wiem, ile czasu zajęłoby mi ich otwieranie. Za to sobie poczytałam i przypomniałam nasz dom na tym etapie.Nie uwierzysz, jeżeli czytałaś kiedyś tam mój dziennik, ale chyba odżył kolejny raz pomysł poś. Tym razem, zgodnie z Twoją sugestią, Bioeko. Nareszcie był u nas przedstawiciel Bioeko, kóry nie widział przeszkód, żeby takową u nas zrobić. Czyli kolejny raz przeliczanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.08.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 No brawo! Ostro działasz, tak trzymaj! To przed zimą stan surowy planujesz? O matko anpi, pytasz czy się wyrobię ze stanem surowym? No chyba tak, bo juz połowa domu stoi A tak na poważnie - to chciałabym się wprowadzić w lutym... do wpół wykończonego domu. Jeśli udałoby się zgrać ekipy, to jest to realny termin, ale właśnie problem, żeby je zgrać Agduś, miło, że cię zainspirowałam mam nadzieję, że dobrze (dziennik oczywiście czytałam cały - i to nie raz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 20.08.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 No to trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts