Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na pocieszenie napiszę Ci, że u mnie z powodu braku pustaków, trzeciego dnia murowania prace skończyli ok. 13.00. Był wtedy zakaz jazdy "ciężkich "samochodów i nie było możliwości dowiezienia reszty. Oj, gorąco było :-? :( :-? :( :-? :(

Jeszcze na drugi dzień atmosfera nie była zbyt przyjemna. Ale moja ekipa, niestety, nie potrafi wyliczyć wcześniej, ile i dokładnie na kiedy mam zamawiać materiał. A potem wszystko jest na ostatnią chwilę.

:(

Kasiu, jednak spodobałam ci się w tej chusteczce :lol: :wink:

Tabalugo, no tak też się tym pocieszam, że nie wszystko da się przewidzieć, ale o bloczkach to już dawno była mowa i próbowałam je zamówić, tylko że był problem z transportem. Nagle okazało się, że transport wyniesie 50 - 75% więcej, niż to było mówione na początku. A tyle na pewno nie zapłacę. Silikaty zamówiłam więc w Jedlance (tam wcześniej mówili, że pewnie bedą opóźnienia, więc ich zdyskwalifikowałam, ale teraz jakoś lepiej mi się rozmawia z nimi).

Willie, prześlę ci namiary, chociaz dziwię się, że nadal chce ci się oglądać budowy. Swojej nie masz dosyć? :wink

W kazdym razie jestem na skraju wyczerpania nerwowego, bo kredytu nadal niet :x

Zaginęły dokumenty potwierdzające zniesienie hipoteki za działkę, które są mi niezbędne do wniosku o kolejną transzę. Jutro powinnam odebrać nową ich wersję, trzymajcie kciuki, żeby tym razem się udało. Oczywiście firmy (które wiszą nam pieniądze) jak zwykle płacą z opóźnieniem.

Nie ma ktoś pożyczyć z 5 tys. na 3 dni? 8) :wink:

Pozdrawiam wszystkich

D. :

Wczoraj wreszcie udało mi się zdobyć ten dokument z banku i złożyłam wniosek o transzę na budowę. Oby tylko nie robili opóźnień.

A w poniedziałek przyjeżdżają silikaty i zaczyna się prawdziwe budowanie. Ciekawe, jak będzie wyglądał domek pod koniec tygodnia :roll: i czy wreszcie bedzie można sobie wyobrazić powierzchnię mieszkalną, bo póki co to jedna wielka zagadka - czy za duży , czy za mały :-?

Anpi, zdjęcia sa już dawno na laptopie, ale mój mąż nie miał czasu zrobić tego albumu. Spróbuję dziś to zrobić :roll:

Agduś, Tabaluga - no właśnie, ja od poczatku podchodzę do "naocznych" wielkości z rezerwą, mój mąż za to panikuje. Tak właśnie myślę, że z dnia na dzień sytuacja bedzie się zmieniała diametralnie - tzn. z jednej skrajności w drugą :lol:

W kazdym razie nie mogę się doczekać aż będą ściany (chociaż do połowy :lol: ) - właśnie rozmawiałam z kierowcą - bloczki za parę minut powinny być na placu. Więc śmigamy na budowę!

• 3 weeks później...

Przyznam, że zdjęć nie oglądnęłam. Niech moim usprawiedliwieniem będzie fakt, że dzisiaj internet chodzi mi jak na korbkę, więc nie wiem, ile czasu zajęłoby mi ich otwieranie. Za to sobie poczytałam i przypomniałam nasz dom na tym etapie.

Nie uwierzysz, jeżeli czytałaś kiedyś tam mój dziennik, ale chyba odżył kolejny raz pomysł poś. Tym razem, zgodnie z Twoją sugestią, Bioeko. Nareszcie był u nas przedstawiciel Bioeko, kóry nie widział przeszkód, żeby takową u nas zrobić. Czyli kolejny raz przeliczanie...

No brawo! Ostro działasz, tak trzymaj! To przed zimą stan surowy planujesz?

O matko anpi, pytasz czy się wyrobię ze stanem surowym? No chyba tak, bo juz połowa domu stoi :lol:

A tak na poważnie - to chciałabym się wprowadzić w lutym... do wpół wykończonego domu. Jeśli udałoby się zgrać ekipy, to jest to realny termin, ale właśnie problem, żeby je zgrać :roll:

Agduś, miło, że cię zainspirowałam :wink: mam nadzieję, że dobrze :roll:

(dziennik oczywiście czytałam cały - i to nie raz :oops: )