Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ło Jezu! Ale mnie opitolili w wymianie doświadczeń, za to że mam puszki

Choleram mnie bierze na takie zjadliwe komentarze "to takie instalacje jeszcze się robi? " itd.

Więcej nie bedę tam pytać, wy mi wystarczacie, moi Wierni Czytelnicy, moja najbardziej zaufana Kopalnio Wiedzy

Jejku aż strach się tam odzywać :D

Dobrze wiedzieć na przyszłość. Będę tam milczał jak grób. Co najwyżej sobie trochę poczytam :D

P.S. To ja się zgłaszam na wujka :D

I to mi przypomina, że księciu pytała o piasek do tynków. A więc już mogę odpowiedzieć. Piasek jest chyba wiślany, 0,2 (grubszy jest niedobry). Za piasek płaciłam chyba 440 zł (ale głowy nie dam). Kwarcowy chyba kosztuje 220 zł za tone, i to powinno wystarczyć na mój domek, w razie czego dokupi się już w workach.

Bardzo dziękuję za informację, będę w takim razie takiego poszukiwać, a wszędzie można dostać ten piasek kwarcowy czy trzeba wiedzieć gdzie dzwonić? Aaaa i ile tego wislanego zamawiałaś na swoje ściany?

Za to Maya ujawnia zainteresowania budowlane. Dziś przyłapałam ją z takim narzędziem do wyciągania gwoździ, młotkiem (waliła w chudziak), i ... siekierą (i to dwa razy) Mówiłam, że z dziećmi na budowie nie jest łatwo,

Ech wiem coś na ten temat.

Ja zazwyczaj na budowie z prawie 4-ro latkiem wszędobylskim i prawie roczną panienka na rękach. Ostatnio podczas porządkowania obejścia ganiałam z córką na rękach za moim pomysłowym synem który trzymał w rękach kawałek drutu ze zbrojenia i za nic nie chciał się zatrzymać. Przeżyłam chwile grozy gdy się potknął o leżące ścinki więźby i wyrżnął - na szczęście nie na drut (ufffff).

Po tym zdarzeniu nie jeździmy z dziećmi na budowę, zostawiamy ich z opiekunką w mieszkaniu.

My nareszcie dostaliśmy II transze kredytu i umowiliśmy się ze studniarzem i elektrykiem. Jak tylko drogę przymrozi żeby dało się dojechać ze sprzętem to mają przyjechać i działać.

Powiem dziewczynkom, że mają nową ciotkę :D

Napisz tylko, czy się ucieszyły :wink:

Chcą zdjęcie 8)

Rom - ty tez przyślij swoje :wink:

Dominiko, Twoje dziewczynki to małe szantażystki 8) :wink: :lol: .

A jak im się nie spodobam - to co ? :roll:

Aaaa ... już wiem, powiedz córeczkom, że podobna jestem do komputerka , mam kanciastą głowę i jak coś opowiadam to macham rękami 8) :wink:

Kurcze, z bankami to niezła przeprawa . Można dostać pomieszania z poplątaniem :-? . U mnie nie chcieli żadnych zdjęć do następnej transzy. Przyjechał ich rzeczoznawca i sprawdził czy podane przeze mnie zestawienie poniesionych kosztów i zaawansowanie robót pokrywa się z rzeczywistością. Transza pojawiła się na koncie po tygodniu :wink:

Nasze tynki schły około dwóch tygodni. Po tym czasie zrobiły się blado -szare :wink:

Dominiko, gdzie te przeceny ? :roll: :lol:

Dziekuje za informacje :)

Wlasnie doczytalam w dzienniku ze masz spotkanie z Panem od wentylacji.

Ja wyslalam projekt domu i zapytnie do kilku firm trudniacych sie rekuperacja i zadna nie zaintreesowala sie na powaznie. Jakies wstepne wyliczenia mi jedna przedstawila ale nic konkretnego :( normalnie porazka.

Jak sie spotkasz juz z tym panem to moze podslesz mi jego namiary jesli jakis konkretny.

Dziekuje za informacje :)

Wlasnie doczytalam w dzienniku ze masz spotkanie z Panem od wentylacji.

Ja wyslalam projekt domu i zapytnie do kilku firm trudniacych sie rekuperacja i zadna nie zaintreesowala sie na powaznie. Jakies wstepne wyliczenia mi jedna przedstawila ale nic konkretnego :( normalnie porazka.

Jak sie spotkasz juz z tym panem to moze podslesz mi jego namiary jesli jakis konkretny.

A ja już myślałam, ze to tylko krakowskie firmy od wentylacji nie są zainteresowane pozyskiwaniem klientów! Dokładnie takie same doświadczenia mamy! Dzwoniliśmy, pisaliśmy a tu zero odzewu! Z czego oni żyją??? :o To podejrzane! Może coś piorą? Np. pieniądze? :wink:

Dorbie i Rom - dzięki za gratki, ale w sumie to mnie to trochę wkurzyło. Jjak mama mi powiedziała o tym, to byłam pewna, że to jest na stronie z wypowiedziami z forum. A tymczasem oni udają, ze do nich napisałam :evil: - wyraźnie jest powiedziane, że to listy do redakcji - jeszcze na dole jest informacja, pod jaki adres te listy wysyłać. I to jest nie w porządku.

Rom - na wujka zdecydowanie się nadajesz! Przyjmujemy cię!!! 8)

W ogóle to ładna z was para! Pewnie i dzidzia bedzie ładna :wink: :D

Wiesz, jakos mi sie wydaje ze taka wypowiedz wyrwana z kontekstu zupelnie ma inny wydzwiek. A poza tym za zamieszczanie tekstu w gazecie dostaje sie jakies wynagrodzenie, chyba ze to w ramach uzyczenia nam za darmo forum.

Dorbie i Rom - dzięki za gratki, ale w sumie to mnie to trochę wkurzyło. Jjak mama mi powiedziała o tym, to byłam pewna, że to jest na stronie z wypowiedziami z forum. A tymczasem oni udają, ze do nich napisałam :evil: - wyraźnie jest powiedziane, że to listy do redakcji - jeszcze na dole jest informacja, pod jaki adres te listy wysyłać. I to jest nie w porządku.

Rom - na wujka zdecydowanie się nadajesz! Przyjmujemy cię!!! 8)

W ogóle to ładna z was para! Pewnie i dzidzia bedzie ładna :wink: :D