Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiecie- szafeczka lub szuflada pod umywalka zawsze praktyczniejsza. Np. Pasta do zebow, jakies waciki, mleczka, jakies smarowidla nie stoja na widoku i nie kurza sie :wink: No ale ja jestem zboczona na punkcie scierania kurzu a najbardziej nienawidze tego robic w lazience :evil: teraz nie mamy tam zadnej szafki i wszystko stoi na otwartych polkach :evil: Pedantom nie polecam :wink: A dodatkowo jestem z tych, ktorzy w laziece cenia styl i pochowanie wszystkich plynow, gabek itd. przed wzrokiem wchodzacego :wink:

Paseczki mnie też rajcują :lol: :wink:

Piekne są te zdjecia z białym albo przynajmniej jasnymi podłogami, ale moja siostra mowi ze to koszmar, widac na jasnych kazdy paproszek, wlos (a jak ktos ma dluzsze wlosy to juz kaplica), a ona sama ma zólte-jasne. Ja najprawdopodobniej bede musiala ulokowac w lazience pralke i cos mi sie wydaje ze bedzie problem, jednak z tych kieszeni i innych zakamarków zawsze jakies paprochy wypadaja. Nie chce latać z miotełką bez przerwy do łazienki :(

Z podloga to tak juz jest, za na jasnej wszystko widac (teraz mam jasne biale marmurki w pokoju, w pralni i w lazience i to istny koszmar), a na bardzo cimnych brazach lub czarnych bwardzo widac osad z kurzu. Nie ma rady- jesli odkurzasz raz w tygodniu bedzie na cimnych taki szary pyl. A znowu na bialych latasz nawet codziennie z mopem. Trza wybrac co sie bardziej podoba :wink:

Ja np. coby sie meczyc w wc na dole dalam za wygrana i postawilam na taki pomarancz w kolorach ziemi, troche ciapkowany. Mysle, ze tam bede miala spokoj :roll: Za to juz wiem, ze razem z Dominka polatamy na motlach nad naszymi drewnopodobnymi kaflami :wink: :lol:

Z podloga to tak juz jest, za na jasnej wszystko widac (teraz mam jasne biale marmurki w pokoju, w pralni i w lazience i to istny koszmar), a na bardzo cimnych brazach lub czarnych bwardzo widac osad z kurzu. Nie ma rady- jesli odkurzasz raz w tygodniu bedzie na cimnych taki szary pyl. A znowu na bialych latasz nawet codziennie z mopem. Trza wybrac co sie bardziej podoba :wink:

Ja np. coby sie meczyc w wc na dole dalam za wygrana i postawilam na taki pomarancz w kolorach ziemi, troche ciapkowany. Mysle, ze tam bede miala spokoj :roll: Za to juz wiem, ze razem z Dominka polatamy na motlach nad naszymi drewnopodobnymi kaflami :wink: :lol:

to jak to jest z tymi drewnopodobnymi kaflami?

Mam w domu różne kolory kafli w różnych miejscach i najlepsze są te w dolnej łazience Kuba z Tubądzina :) Tam najmniej widać zabrudzenia 8)

Najgorsze to utrzymania w czystości są płytki w salonie - może było by lepiej gdyby nie nasz wielki pies bo to jego kudły są głownym wystrojem podłogi :wink: :)

U mnie będzie średni brąz, to może nie będę latać na miotle jak Iga :roll: :wink:

A jasne kafle w górnej łazience też mi spędzają sen z oczu :roll: No i nie wiem...

Teraz na dowód tego, jak się gust zmienia powiem wam, że nagle zaczęły mi się podobać takie imitacje marmurów - kolory ciemne beże, z odcieniem zółtego. Jeszcze 2 tyg. temu odpadały w przedbiegach :o

Jak tak dalej pójdzie, to będę musiała robić ciągle remont, bo to co mi się wcześniej podobało będzie be :roll: :-?

Aga J.G - cieszę się, że będziesz na bieżąco, bo co ileśtam głów to nie jedna :wink: Każdy coś podpowie i łatwiej dostrzec rzeczy, o których się nie pomyślało :) Zaraz bedę sprawdzać te kafle Kuba.

Bo jak mówicie z tymi paprochami jest problem - a ja mam ciemne włosy i to długie.... :roll:

W górnej łazience na zielonkawych kafelkach włosy widac jak złoto :evil:

A nas w domu trzy baby i włosy u każdej nie najkrótsze :o :roll:

Ale pomimo wszytsko i tak bym całego domu nie zrobiła w takich samych kafelakch :wink: :) Oprócz tych w dolnej łazience dobrze się też sparwdzają te które mam w holu na dole i części kuchennej one są z polcoloritu :)

Co do kominów to myslę że trzeba coś z folią pokombinować, jakoś uszczelnić i spróbować tak ją wywinąc żeby woda leciała na dach a nie do środka :o :roll: Nie wiem czy piszę zrozumiale :o :roll:

wszystko zamkniete, wszystko zamkniete :wink: zadnych bzdetow na wierzchu w lazience, zadnych pierdolow, zadnego pochlaniacza kurzu :lol:

doswiadczenia bylej posiadaczki ciemno grafitowych kafli w lazience na podlodze i obecnej posiadaczki bialych kafli na podlodze w lazience :wink:

biale kafle gora !!!!

na ciemnych moze nie widac wlosow, ale kazda plame z wody :roll: trzeba ciagle uwazac jak sie mokrymi rekami siega po recznik zeby nie "nakropic", bo jak nie zauwazysz i nie zetrzesz to zostaniesz z bialymi plamami.

Nie mozna stapnac nawet lekko wilgotna noga bo odrazu sa odciski, nie mowiac o kurzu ktory szary z natury widac ze stu metrow :lol:

acha i jeszcze jedno... jak chcesz na szybko przejechac mopem zeby te plamki zetrzec .. to zapomnij hihi musisz to zrobic bardzo dokladnie bo smugi od mopa czy sciery widac....

na bialych tych wodnych kropek nie widac, kurz widac po duzo dluzszym czasie.... a wlosy czy rozsypany koci zwirek mozna zmiotka na bierzaco zamiesc i jest git 8)