Kasia_de 30.01.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 rany, jak ja bym chciała mieć już takie problemy )))) ta półka pod umywalką jest super:-))) co do paseczków - wyglądają ślicznie, ale czy brud się w tym nie zbiera? ja jestem praktyczna do bólu, niestety (to z lenistwa ) A koci żwirek w łazience to przekleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.01.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Kasia, to samo mowilam w zeszlym roku a co do paseczkow, to one w rzeczywistosci nie sa wcale wypukle... przynajmniej w moich plytkach. To jest tylko taki optyczny bajer, bo plytki sa gladkie .. tez jestem leniwcem z natury hihi nie wiedzialam ze to sie "praktyczna" nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 31.01.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Pięknie wyglądają wytunkowane ściany Całkiem inaczej niż przed tynkowaniem, jakoś tak się bardziej zrobiło domowo niz z cegłami Dominikams jak schną te tynki w takiej tempeeraturze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.01.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Tynki schną całkiem całkiem, chociaz chyba lepiej jak był mrozek, bo powierrze było suche. Generalnie na górze wszystko było już prawie suche, ale wczoraj kładli ostatnią warstwę, więc znów trochę mokre - i te ze względu na wilgoć w powietrzu, jaka jest teraz, jeszcze zupełnie mokre... Dziewczyny , ja jestem baaardzo "praktyczna" - też mi się podoba to określenie Mohag - masz rację z tymi śladami na ciemnych płytkach, już wolę szybko zmieść te kilka paprochów z podłogi niż polerować suchą szmatką podłogę Kasiu - tak jak mówi Mohag - paseczki są "wirtualne", znaczy jak z boku patrzysz, to ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.01.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Dominiko, potwierdzam, że utrzymanie brązowych kafli w łazience jest trudne. Nigdy bym już nie popełniła takiego błędu jak sprzed kilkunastu lat i nie położyłabym ciemnej glazury bez połysku. Widać każdą kroplę i każde starcie mopem. Włosy też są widoczne. Dlatego zdecydowanie popieram twoją decyzję, by na podłogę położyć jasną glazurę Każda z nas pewnie z tych "praktycznych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 31.01.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Cholipa tez mnie pocieszacie dziewczyny!!! U mnie kafle juz wszystkie kupione. Ja po traumatycznych doswiadczeniach z bialymi kaflami a po zachwalaniu przez znajomych ciemnobrazowych kafli bez polysku w lazience- mam wszedzie brazowe kafle imitujace drewno!!! I wy mnie traz uswiadamiacei, ze ja bede je musiala polerowac Dodam, ze ja baardzo praktyczna jestem Teraz trzeba przebolec i pogodzic sie z bolem. Mam nadzieje,ze na tych moich kafalch, ktore maja roznokolorowe prazki ala sloje w drewnie i nie sa jednolite- nie bedzie tak totalnie do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.01.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 iga, na twoich nie będzie tak widać kropli i pyłków, bo twoje są właśnie drewnopodobne, a więc mają fakturę drewna, która jest niejednolita. Ja u siebie obecnie mam jednolicie gładką powierzchnię kafli. I z takimi jest koszmar. Nie denerwuj się więc , u ciebie będzie git ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 31.01.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 No nie wiem- kafle sa raczej gladkie- faktura jest bardziej obrazkowa Ale co tam - bede bronic swojej decyzji W koncu juz kupilam i czekaja na polozenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.01.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 iga, wiesz wydaje mi sie ze to bardziej zalezy od tego jaka jest powierzchnia. Ja w swoich grafitowych mialam calkiem matowa, bez zadnych ciapkow itp i to bylo przechlapane. Wiem jedno im bardziej "szkliwione" plytki tym latwiej jest je umyc bez zostawiania smug Ja w lazienkach mam tez ciemne wstawki na podlodze... na gorze kolo umywalki sa akutat jasne kafle bo wstawka jest ciut dalej, ale w malej lazience akurat pod umywalka bedzie ciemniejsza wstawka. Ale co mi tam hihi tak mi sie podoba i tak bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 31.01.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 No wlasnie- to co nam sie najbardziej podoba staje sie naszym koszmarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.01.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 No przecież cała budowa to koszmar, a jednak nam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 A mnie jakby coraz mniej się podobała . Im więcej w las tym więcej grzybów ... Im dłużej na budowie tym mniej sił i chęci , a i końca nie widać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.01.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Mnie juz jakis czas temu przestalo sie podobac a teraz przy tej okropnej pogodzie, gdzie normalnie powinien czlowiek wlezdz pod pierzyne i nie wychodzic do wiosny... to nie podoba mi sie z premedytacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 A dajcie już spokój, bo mnie szlag trafia - wróciłam z działki (byłam nakarmić psa i napić sie piffka z panami ), nogi mokre jakbym szła na bosaka (w kozakach byłam), dżinsy mokre prawie do kolan, z włosów cieknie, i na dodatek się wywaliłam (i to przed domem znajomego, który akurat stał na podwórku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.01.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 ... i co - pomógł ci wstać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 31.01.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Rzucil sie szczupakiem ratowac nasza Dominike Pewnie sie usmial- moze pod nosem jesli posiada pewna doze wrodzonego taktu Niestety- trza bylo kaloszki wziac, choc w kaloszkach zimno koszmarnie. ja przez to bloto jedne buty juz musialam spisac na straty U nas tez dzis pogoda paskudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.01.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 napic sie piffka .... i na dodatek sie wywalilam czy te dwie czynnosci maja ze soba jakis zwiazek ? ale wspolczowam bardzo.. mowilam ze trzeba pod pierzyna do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.01.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ale złośliwe z was baby! Wiedziałam, że na wasze współczucie nie mam co liczyć Mohag - a ty to Sherlock Holmes jesteś Już spieszę z wyjaśnieniem, ze pifko było tylko jedno, więc nie miało wpływu na moje późniejsze nieszczęścia. Powodem była mazia śniegowo-deszcowa, a pod nią lód. Sąsiad nie pomógł (może nie widział że to ja , mam nadzieję) Iga, kaloszki odpadają, bo by mi nogi zamarzły, Kiedyś widziałam takie jakby kalosze -kozaki, znaczy dobrze ocieplane. Teraz by się przydały Jutro idę szukać butów. Od razu uprzedzam pytania i złośliwe uwagi - nie zgubiłam ich w polu. Idę szukać nowych w sklepie W dzienniku zapodałam zdjęcia kafli, to zerknijcie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.02.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dominiczko, tynki to masz nieziemskie . Moje niby ładne, ale twoje .... są na pierwszym miejscu . Czy już nic z nimi nie będziesz robić - tylko malowanko ? Na moich majstry podobno mają jeszcze jakąś "pulpę" zaciągać A płyteczki jak widzę również z Tubądzina . Znamy, znamy ... A i w realu widzieli . "Na żywo" jeszcze ładniejsze . Są satynowe , mają gładką powierzchnię w ciepłych i stonowanych barwach . W dużych sklepach z wyposażeniem łazienek powinni je mieć wystawione. P.S. Ten "trzeci" Pan z rękami w kieszeniach - to pracuje, czy pozuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.02.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 dominikams piękne płyteczki Orientujesz się w jakiej są cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts