dominikams 09.02.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Dominiko, u mnie dylatacje będą robione pod wielkość i rodzaj położenia płytek. Instalator postara się tak je zrobić, by wypadały na wielokrotności rzędów płytek. Niezależnie od tego zastosuję beton z plastyfikatorem. Podobno jest też jakaś mieszanka, którą wsypuje się do betonu tuż przed położeniem wylewek. Ponadto, tak jak pisze KasiaR będę kłaść płytki na specjalny klej i elastyczną fugę. Chyba zdecydujemy się na epoksydową . No nieźle czyli powinnam wybrać płytki już przed ułożeniem podłogówki Cholera, jutro o 7 rano wyruszam z domu - mam z tydzien, najwyżej dwa, znim zrobią podłogówkę A mąż wyjeżdża we wtorek na 8 dni (chociaż może i - będę mogła sama wybrac płytki, w razie czego powiem, że już podłogówka zrobiona jest pod nie hi hi hi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 09.02.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 dzisiaj widziałam jakis drewnopodobny gres polerowany w Leroy Merlin w promocji po 44,90. Taki dość ciemny.Ale ponieważ byłam w Auchan i do LM nawet nie wchodziłam (ten gres był wystawiony przed wejściem) więc nie więcej nie wiem na jego temat, ale cena korzystna, może warto zerknąć? (na Modlińskiej to było) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.02.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 hmmm ... no to chyba jestem w podobniej sytuacji i w momencie podlogowki, powinnam okreslic jakie plytki beda na podlodze Zupelnie nie wiem, czy to wykonalne. Na szczescie podlogami zajme sie za miesiac, wiec jest czas na przemyslenia kasiaR, znajoma mi mowila, ze nowa kolekcja z Polcolority w rzeczywistosci wyglada rownie fajnie jak na zdjeciach. W weekend jade sie troche w temacie porozgladac, wiec zweryfikuje fotki z realem Przyznam, ze podobaja mi sie te plyteczki, w szczegolnosci duze, charakterystyczne motywy. Jednak co dobrze wyglada w lazienkach - pokojach kapielowych, niekoniecznie dobrze bedzie wygladalo w moich lazienkach, ktore do duzych raczej nie naleza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.02.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 aaaaaaaaa dominis, napisz pm-a do Honzki Ona ma drewnopodobne z Porcelanosy zdjecia sa w Galeri zdjec domow ... mozesz odrazu zapytac o koszt i jak to sie sprawuje no i nie piszcie ze nie jestem genialna prosze o oklaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 09.02.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Dominiko, w sumie nie byłoby to takie głupie, gdybyś sama musiała zadecydować Mój mąż ze mną nie wybiera, jedynie może zanegować lub potwierdzić mój wybór . Jeśli zaneguje szukam dalej, jeśli mój wybór mu się podoba - tak zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.02.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Nie wybietaj białych fug!!! No co TY!! Za chwilę będą szare.. To bez sensu. Białę fugi sa dobre na poczatek. Potem robią się szare.. Też będę miał 12cm styropianu na parterze. Tylko ja wziąłem 6cm wylewki.. Ale 7cm tez wg mnie jest OK. Ja to chciałem płytki (kafle) drewno podobne do salonu, ale Żona ... upierała się, że drewno i drewno. No cóż, Żona pochodzi z Krakowa. Dla mnie to prawie góralka, więc lubi drewno. Widać ludzie z Mazowsza lubia kafle.. Tal więc bardzo popieram pomysł kafli drewnopodobnych w salonie, ale stety lub niestety uległem namolnej Żonie i będzie u mnie drewni... (przynajmnie sama zamówi ) A temacie glazury i terakoty to ja kupuję na wyprzedażach w Leroy i Castorama... Da siię na prawdę w dobrej cenie kupić sporo niezłego towaru.. Myślę, że jesteś bardzo wyjatkową inwestorką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 10.02.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Te pierwsze płytki co wkleiłaś to Cava Tubądzina. Mam zamiar wziąść od nich bardzo podobne. KUBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.02.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Chłopaki, jak miło, że wpadliście Widzę, że temat kafli nie tylko nam, kobietom bliski kze - dzięki Co do kafli, to my wcale ich nie lubimy, ale tak wyszło (i to jest decyzja z zeszłego tygodnia, do tej pory cały czas planowaliśmy parkiet - tak się ludziom potrafi odwidzeć ). Z tym, że decydujemy się na płytki z takie trochę satynowe w dotyku i matowe, ze strukturą drewna w płytkach (nie sam rysunek). One sa przyjemne w dotyku i nie czuć tak bardzo, że to kafle. jabko - o płytkach Kuba wypowiadała się kilka stron wcześniej Aga J.G - chwaliła je bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.02.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Może przekonasz moją Żonę jak uda mi się ją zabrać na zjazd grupy T-B i oczywiśscie jesli Ty przyjdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.02.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 W jodełkę rzeczywiście jest dużo odpadów.. A prosto optycznie może powiększyć jeden z wymiarów pokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.02.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Muszę zajrzeć do grupy Białołęckiej, dawno nie byłam Chyba jednak bedzie jodełka. Trudno - drożej, ale jak ma się meżowi bardziej podobać, to lepiej tak zrobić, niż żeby był nieszczęśliwy przez resztę życia Żonę możesz przekonać tylko zabierając ją do odpowiedzniego sklepu, żeby zobaczyła i pomacała kafle. Ewentualnie zdjęcia na necie. Niektóre płytki sa śliskie i typowo kaflowate. My wybieramy takie matowe i lekko szorstkie - to właśnie mi przypomniał, ze miałam napisać o moim testowaniu płytek w sklepie - zaraz uzupełnię dziennik o te istotne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.02.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 A będziesz na zjeździe T-B? 18.02 15.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.02.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Jeśli mój mąż wróci już, to tak, ale chyba jeszcze będzie na wyjeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.02.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Jeśli mój mąż wróci już, to tak, ale chyba jeszcze będzie na wyjeździe To przyjdź z dziećmi bez męża.. Jak przujdziemy z Żoną to na pewno z jednym z dzieci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.02.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 hihi nie chcialam Ci tego proponowac jak strone wczesniej zarzekalas sie ze tylko nie jodelka ja chcialam podluznie ale z roznych rozmiarowo kafli... gdybym jednak kupila wszystkie rozmiarowe, to ulozyla bym w jodelke wlasnie tak dla bajeru hihi czy moze byc ladniejsze zestawienie jak ceramika, ulozona w klasyczna jodelke ta podloga bedzie robic to "cos" w pomieszczeniu. A mezczyzni maja czasem jakis taki trzeci zmysl, bo ja dalam sie przekonac malzowi zeby gres polerowany polozyc w karo karo, ktorego ja strawic nie moglam.... ale wyszlo cacy, az sama zrobilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.02.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Kze, może to jest jakieś rozwiązanie Mohag - no własnie, mi się podobało użołenie proste, jest takie "trendy" teraz, ale rzeczywiście najlepiej wygląda, jak płytki sa różnej szerokości. A jodełka ostatnio mi się spodobała, jak oglądałam w Castoramie płytki, więc nie protestuję już, tylko te koszty mnie przerażają. Nie mam pojęcia ile metrów mam wziąć więcej na ścinki. No i ciekawe, co na to pan od kafelków Karo uwielbiam - też bym tak położyła. Ale chyba zwykłe kafle położe prosto, bo jodełka mnie wykończy (finansowo, oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.02.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Dominika!!!! Uwielbuiam Cie!!! Dzieki ci za test brudnej szmaty! Przeczytalam i przed chwila zrobilam szmata do podlogo z odpowiednim plynem- nakapalam nawet kropokowo namydlonymi lapami. Test wyszedl znakomincie- moje ciemnobrazowe pytki wygdladaja jak przed testem, wiec spadl mi kamien z serca Moze jednak moj maz tez ma ten trzeci zmysla, ze sie tak przy tych plytakch upieral A faktycznie- wybraliscie te plytki, ktore tak mi sie podobaly Kolor jest wg mnie rewelacyjny. Mysle, ze bede naprawde dobrze wygladaly ulozone w jodelke. Jednak na prosto przy tym wymiarze to nie to Mysle, ze ten wybor dylatacji co do rozmiaru plytek to przesada. W koncu dylatacje robi sie na betonie w wylewce i ma ona zapobiegac jego pekaniu ipewnie jeszcze paru innym rzeczom A przy ukladaniu plytek po prostu sie te dylatacje w miare powtarza. Ludzie od wylewek zazwyczaj robia te dylatacje jakos z sensem (tylko raz na forum trwafilam na kwiatki w tej sprawie)- np. wiadomo, ze sa na stylu pomieszczen i tam dajesz listwy laczeniowe. Generalnie raczej nikt nie robi dylatacji pod rozmiar i sposob ulozenia plytek(choc na pewno bardzo to pozniej ulatwia zadania plytakrzom), bo po prostu najczesciej na tym etapie nikt nie wie jakie beda plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.02.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Iga - buźka! Cieszę się, że test się powiódł (jak widzisz ja jestem bardzo praktyczna ) A może mąż po cichu testował te płytki w sklepie - i dlatego tak się upierał przy nich Co do dylatacji pod wymiar - Adrianka tak robi U nas się nie da - no ba jak, skoro kafle w jodełkę Musi być dobrze. Zostawimy sobie trochę płytek na zapas, gdyby trzeba było coś wymienić (zresztą zawsze trzeba mieć kilka w zanadrzu, bo kto wie, co się może zdarzyć - moja mama robiła remont łazienki - coś tam przerabiała, i oczywiście nie było zapasowych płytek - musiała dać jakieś w kompletnie innym kolorze. Na szczęscie zrobiła takie same dodatki i wyszło w porzadku, ale to mi dało do myślenia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.02.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Dominiko, świetny sposób na przetestowanie płytek wymyśliliście . Chyba też tak zrobię ze "swoimi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 11.02.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Dominika mam pytanko zwizane z luksferami nad drzwiami W ten weekend odwiedzilismy pare sklepow z drzwiami i okazuje sie ze nasz otwor jest mocno nietypowy i musimy drzwi na wymiar robic. W zwiazku z tym zaczelismy powaznie myslec o takim rozwiazaniu jak Twoje. I teraz pytanie: jak te luksfery sa umocowane u was nad drzwiami? czy masz jakas belke pomiedzy luksferami a futryna? jak sie one trzymaja? tylko wiszą przyczepione do nadproza czy sa jakos zabezpieczone od dolu? Bede wdzieczna za wyjasnienia i zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts