Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I nie zapomnij kupic sobie gumofilce :D

:wink:

Dominiko prawdziwa inwestorka musi miec filcaki ,

Wiesz jakie powazanie bedziesz miala u chlopakow z Siedlc?

rrmi, zamówiłam gumofilce. Takie:

http://allegro.pl/item124469885_kalosze_angielskie_rozmiar_6_26cm_pastelowe.html

Myślisz, że chłopaki się na to złapią? :lol: :lol: 8)

Dominikams gonie Ciebie z zapałem.Też buduje z silikatów, tylko Białystok. Dziś miałam mieć zalewany strop, ale z powodu deszczu będę miała zalewany w poniedziałek.

Musze powiedzeić , że masz ambitne plany z tym lutym. Ja bym w życiu się nie wyrobiła. Teraz latamy z wyceną dachu. A Ty masz już podjętą decyzje co do dachu?

Oczywiście, dachówka już właściwie kupiona (przed przedostatnią podwyżką - Creaton). Dach bedzie kryty Nie-Wiem-Kiedy, bo planuję pełne deskowanie i papę zamiast folii, więc mogę to zrobić w dowolnym momencie, jak dekarzom bedzie wygodniej.

Wiesz, nie wiem, czy my się wyrobimy, wszystko zależy od tego, jak dobrze zgrają się wszyscy wykonawcy. Będziemy się wprowadzać do niewykończonego domu - tzn. bez podłóg (wykładzina), pomalowane pewnie na biało (potem sie przemaluje na jakiś kolor), no i na razie tylko dół będzie do mieszkania (chyba, że wyrobimy się wcześniej). Wszystko zależy od tego, czy uda nam się dokończyć zabudowę gk na górze, bo tynki i wylewki i tak juz bedą. Jeśli nie uda się ocieplić dachu przed przeprowadzką, to możemy rozłożyć na stropie te wełnę, i później ją przerzucić pod dach.

Zalezy nam na szybkiej przeprowadzce, bo wynajmujemy mieszkanie, więc ponosimy spore koszty (zwłaszcza zimą - mieszkamy na poddaszu, jest kiepska izolacja).

Resztę prac planujemy zrobić wiosną, już po przeprowadzce. Tak to wygląda. Wilgoci się nie boję, bo będzie wentylacja mechaniczna.

Gumiaki bardzo fajne, ale to nie gumofilce :-? ale przynajmniej jak będziesz przechodziła przez ulicę to kierowcy Cię będą widziec z daleka :D

Aha, Twoje fotki z yahoo się nie otwierają, może byś je gdzieś indziej umieściła? No i w ogóle coś mało tych fotek... :wink:

Gratuluję postępów, tempo masz niezłe. Tak trzymaj!