dominikams 11.02.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 U nas w porojekcie było naświetle nad drzwiami. Jak zaczęliśmy przymierzać się do kupna drzwi, to okazało się, że zrobienie czegoś takiego, że by miało identyczną szerokość i grubość - jak ościeżnica drzwi to tylko na zamówienie. Koszty nas przerosły (wcześniej myślałam, że da się tam takie zwykłe okienko - witrynę, ale podobno są jakieś różnice w grubościach, czy coś tam i głupio by wyglądało). Luksfery są zaraz nad ościeżnicą. Nie pamiętam, czy dawali tam jakieś pręty Ponieważ jest to tylko jedna warstwa, a nadproże nad luksferami przenosi wszystkie obciążenia z góry, to luksfery nie są niczym obciążone (tylko kawałkami cegieł z zaprawą, bo zostało tam kilka cm. Zrobione to było tak, że najpierw zamontowano ościeżnicę do drzwi (zalewana betonem), a dopiero po jakichś dwóch tygodniach wmurowano luksfery. Jeśli byłaby druga warstwa luksferów, to myślę, że trzeba by dać tam jakiś pręt (tak mówiła ekipa i panowie do ocieplenia, którzy murowali luksfery). Jak tam twoja rekuperacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.02.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Dominiko, Jako ze wciaz jestem w rozterce parkiet w salonie czy plytki, to i mnie dzisiaj sie zdarzylo pomacac pare modeli plytek imitujacych parkiet. Jeden wzor wyjatkowo przypadl mi do gustu, przynajmniej pod wzgledem estetycznym bo cena raczej mniej ... 280 PLN/1m2 Nie musze chyba pisac, ze nie znajdzie sie w moim salonie Pozostane jednak przy wyborze parkietu, ktory niestety tez tani nie jest Wiem, wiem ... ta pielegnacja, zarysowania, wbite obcasy od szpilek, pazury od psich lap itp. itd ... Mimo wszystko chyba sie zdecydujemy BTW pomysl z luksferami nad drzwiami doskonaly. Nie tylko rozwiazal problem, ale dodal swiatla i oryginalnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.02.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 dominis zobacz jeszcze inne jodelki niz zwykla... mysle ze przy potrojnej jodelce skos, bedzie mniej odpadow niz przy zwyklej jodelce. Chociaz to zalezy do dlugosci "klepek" kafelkowych. Ale najlepiej zapytaj sie boorg-a jak to jest z tymi odpadami, On jest profi od parkietow http://www.cyklinowanieszczecin.info/images/wzoryparkietow/jodelka3skoscopy.gif tu jest wiecej pokazowek.. http://www.cyklinowanieszczecin.info/wzoryparkietu.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.02.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Beatko, je też wczoraj takie za 280 widziałam. Piękne były. Zostaną w sklepie na dłużej chyba Mohag - jak zwykle niezawodna dzięki, nam sie ten spodobał: http://www.cyklinowanieszczecin.info/images/wzoryparkietow/jodelka2skoscopy.gif trochę jak w Paradyżu: http://www.paradyz.com.pl//images/collections/big/0092_3.jpg Na tym zdjęciu widać, że jodełka (podwójna) idzie równolegle do ścian: http://www.paradyz.com.pl//images/collections/big/0092_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.02.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Beatko, je też wczoraj takie za 280 widziałam. Piękne były. Zostaną w sklepie na dłużej chyba One zostana w sklepie, a nam pozostana marzenia Jodelka bardzo fajna. Sadze, ze na zywo bedzie wygladac jeszcze piekniej niz na zdjeciu BTW czy ktoras z Was tez zachorowala na rzymskie zaslonki? Dzisiaj takowe ogladalam. Z doprawdy pieknego materialu, cos jak mieszanka tiulu i zorzety, ale z wiekszym stopniem krycia. Niestety znowu te ceny ... Ale poki co nic straconego. Jesli znajde dobra krawcowa od zaslon, to w Warszawie jest super sklep z pieknymi wloskimi i francuskimi tkaninami. Moze tak bedzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.02.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Ja nawet nie wiem, co to są zasłony rzymskie A ty Beatko dlaczego nie założysz swojego dziennika? Nie pomyśl sobie że cię wyganiam, broń Boże, jest mi bardzo miło, no i pomysłów dużo, ale ciekawa jestem jaki jest wasz domek. A ty, jako fotograf - pewnie piękne zdjęcia byś porobliła Aha - jak p. Jacek będzie u ciebie, to przekaż mu, proszę, żeby zgłosił się do mnie po pieniążki - już raz mu przypominałam, ale jakoś był zalatany i zapomniał (albo zajęty był opracowywaniem twojej instalacji ). W każdym razie nie jest mi jakoś sprecjalnie przykro z tego powodu , ale mam trochę wyrzuty sumienia, że tyle czasu jest niezapłacone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.02.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Dominiczko, Na pewno wiesz, bo ja tez taaaakie oczy zrobilam jak uslyszalam nazewnictwo. Dopiero, gdy zobaczylam model skojarzylam, ze widzialm je juz wczesniej, ale nie znalam tej jakze wyszukanej nazwy Zerknij tutaj http://www.ardeko.pl/oferta/rolety_rzymskie.htm Caly problem zasadza sie w upinaniu (aby bylo dosc proste, ale ujmowalo lekkoscia), oraz w fakturze i kolorze materialu. Patrzac na modele w internecie mozna byc bardziej zniecheconym, niz zacheconym Wynika to oczywiscie z dosc niewyszukanych zdjec ... niestety A co do mojego wlasnego dziennika, to zdecydowanie nie smiem go zakladac ... Nie ma we mnie tej calej genezy przygotowan do budowania domu, biegania za papierami, pozwoleniami, tych pierwszych zmagan o media, wydeptywania drog i drozek w okolicznych skladach budowlanych, cudownych odkryc dziur po panu koparkowym itp. itd. Nie wbilam tez pierwszej lopaty pod fundamenty, nie swietowalam z okazji pierwszego ulozonego bloczku Wystartowalam od stanu surowego otwartego a to za malo, aby opisywac swoje ewentualne zmagania, radosci i porazki ... Taka troche "przyklejona" do tego Muratora jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 12.02.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czytałem, że m.in. jabko interesuje sie płytkami Kuba z Tubądzina. Ja mam te płytki w obecnej łazience. Jeżeli chodzi o ścienne to spoko - chyba jeszcze ich ne myliśmy a są na ścianach ponad 2 lata. Natomiast gres szkliwiony z tej serii to cholerstwo jakich mało - widać na nim wszystko. Mają satynową powłokę i nie dość, że na nich wszystko widac to jeszcze podczas mycia nie wystarczy ich przejechać szmatą ale trzeba szorować szczotą bo nieczystości jakby wpijają się w powierzchnię. Totalna porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.02.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 uhu ta podwojna jodelka jest jeszcze bardziej cacana a widzialas jodelko-cegielke ? to bylby czad... tylko kurna kafelkarz zaplakalby sie na smierc i rzucil recznik Beata, nic nie stoi na przeszkodzie zalozyc dziennika po stanie surowym hihi albo wykonczeniowke w Galeri pokazywac w etapach Ja tam nic nie buduje a raczej przeciwnie, najpierw zrobilam mala zadyme w Rubiku... ale calkiem zadomowilam sie na Muratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.02.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Duży Boban - ciekawe.... Aga chwaliła te płytki To tylko dowód na to, jak subiektywne sa odczucia poszczególnych osób A tak w ogóle to bardzo mi miło, że do nas zawitałeś Mohag - no tak, przy jodełko-cegiełce pan kafelkarz by ducha wyzionoł A zaraz potem ja, jak przyszłoby do płacenia Beata, ty się nie zastanawiaj, tylko zakładaj dziennik - potwierdzam to, co mówi Mohag - jest kilka dzienników o wykończeniówce tylko (kojarzy mi sie wątek "Dziennik wykończeń") - taki spokojnie możesz założyć, tym bardziej, że przecież tyle pracy przed wami. Kupiliście gołe ściany, bez instalacji, więc nad czym się tu zastanawiać Dawaj, dawaj, bo ja chcę zobaczyć te okna (i nie tylko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Dziewczyny, bardzo mi się podobają te różne rodzaje "jodełek". Najfajniejsze jest w nich to, że są rzadko spotykane i nie tak popularne - przez co bardzo ciekawe i nietuzinkowe. Wydaje mi się też, że każdy profesjonalny kafelkarz poradziłby sobie z takim ułożeniem. Fakt - musiałby poświęcić więcej czasu i uwagi na rozplanowanie i położenie wszystkiego, ale za to jaki byłby efekt Rolety rzymskie - super wyglądają i ja właśnie takie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.02.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Oj dawno mnie nie było To może po kolei Ja ze swojej Kuby jestem bardzo zadowolona może mamy na podłodze inną płytkę bo o ile pamietam jest kuba 1 i kuba 2. Co do płytek w salonie i podłogówki w naszym salonie jest Legno Pradyża kolor ochra - jetsem z tego wyboru zadowolona choć doczyścić po fugach płytki było ciężko ale to właśnie ze względu na strukturę. Bardzo na nich widac kłaki psa ale cóż pies ma jasną sierśc a płytki są ciemne, ale myje się je dobrze mop woda i heja Co do podłogówki i płytek jestem z tego pomysłu bardzo zadowolona w domku jest bardzo ciepło, miło i przytulnie a płyteczki są bardzo przyjemne i nie odczuwam jakiegoś zimna U nas przeciwnikiem był mąz ale udało mi się go przekonać i teraz bardzo się cieszy że dał się namówić Co do dylatcji to u nas w miejsce dylatacji pójdzie silikon ( jakoś zeszło i jeszcze są szpary ) A płytki są klejone na specjalny klej i fuga też jest do podłogówki, zresztą do wylewek też był dodawany jakis środek plastyfikator chyba się zwał Czemu nie chciałam drewna raz że chciałam podłogówkę a dwa że bałam się zniszczeń pies dość duży dwoje dzieci z tym jedno o bardzo szalonych pomysłach myślę że parkiet długo by nie przetrwał. Nio i jeszcze dośc często wylatuje mi żar z kominka nio dobra bo się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.02.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 TYez jestem zwolenniczka rolet rzymskich- jesli juz bede mmiala material w oknie to pewnie wlasnie cos z tym stylu- oprocz buduarowych za slon wiecie gdzie Moi tesciowe maja u sibie z takich klepek plytkowych ulozony zwor rownoleglej do scian potrojenj jodelki. Swietnie to wyglada. Jesnek moj typ to ta podwoja- na tym zdjeciu sa akurat klepki Legno, ale ten wood ma chyba ten sam wymiar. Generalnie- calos Dominika zapowiada sie super. Mozesz byc pewna, ze bede sie zachwycac- bo wszystko robisz w "moich" kolorach i guscie Kurcze- a Mohag ma tyle inspiracji... Ja powoli zaczynam malowanie scian. Moze bys pokazala jakies fajne klimaty. Przecierki, wzorki, paseczki- multikolory na scanie. A moze jakis instruktarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 12.02.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 U nas w porojekcie było naświetle nad drzwiami. Jak zaczęliśmy przymierzać się do kupna drzwi, to okazało się, że zrobienie czegoś takiego, że by miało identyczną szerokość i grubość - jak ościeżnica drzwi to tylko na zamówienie. Koszty nas przerosły (wcześniej myślałam, że da się tam takie zwykłe okienko - witrynę, ale podobno są jakieś różnice w grubościach, czy coś tam i głupio by wyglądało). Luksfery są zaraz nad ościeżnicą. Nie pamiętam, czy dawali tam jakieś pręty Ponieważ jest to tylko jedna warstwa, a nadproże nad luksferami przenosi wszystkie obciążenia z góry, to luksfery nie są niczym obciążone (tylko kawałkami cegieł z zaprawą, bo zostało tam kilka cm. Zrobione to było tak, że najpierw zamontowano ościeżnicę do drzwi (zalewana betonem), a dopiero po jakichś dwóch tygodniach wmurowano luksfery. Jeśli byłaby druga warstwa luksferów, to myślę, że trzeba by dać tam jakiś pręt (tak mówiła ekipa i panowie do ocieplenia, którzy murowali luksfery). Jak tam twoja rekuperacja? Dziekuje za odpowiedz, bede swoich majstrow i kierownika meczyc zeby cos zaproponowali z tymi drzwiami naszymi. A z rekuperacja w jak najlepszym porzadku, dzieki tobie wlasnie dzisiaj zamowilam system buziaki ci sie naleza za ten namiar - cmok. A jutro mam miec oferte od twojego alarmowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.02.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 eeeeh, takim to dobrze - postukają trochę w klawiaturę (nawet dziennika cholery nie prowadzą! ), popytają, i już gotowe kontakty mają A tak na poważnie - to ja jak mantrę powtarzam: jakbyś czegoś potrzebowała, to... itd (czy ktokolwiek czegokolwiek by potrzebował.... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa6 12.02.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Cieszę się z Twoich tynków Mówią ,ze odwilż będzie,to nie będziesz musiala bidoku tak latać z tym paleniem. A powiedz jakiej firmy reku montujesz?Ja jestem po słowie z firmą Rekuperatory.pl Jeszcze pytanko-kiedy załączycie pompe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.02.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Beata, nic nie stoi na przeszkodzie zalozyc dziennika po stanie surowym hihi albo wykonczeniowke w Galeri pokazywac w etapach Ja tam nic nie buduje a raczej przeciwnie, najpierw zrobilam mala zadyme w Rubiku... ale calkiem zadomowilam sie na Muratorze Myslisz? No to moze cos zaloze, ale ... no jest jedno ale Tak jak szewc bez butow chodzi, tak moj dom jest bez zdjec Aparat zostawiam, albo w studio albo w domu i ZAWSZE zapominam zapakowac do bagaznika. Nic to ... jak tylko uporam sie z przeziebieniem - dopadlo mnie po wczorajszym wloczeniu sie po sklepach - to zrobie w koncu jakies fotki, aby przynajmniej jakis wstep ze stanu surowego byl A Twoj Rubik widzialam Kreatywnosc i dobry smak Cie nie opuszcza!!! Brawo!!! dominiko, czytalam ze tynki czuja sie dobrze i przeszly proby paznokciowo-wylamujace Inwencji tworczej Ci nie brakuje, na poczatku test szmaty, teraz test paznokcia Strach myslec, jak bedziesz sprawdzac kolejne etapy wykonawstwa Zapytam przez ciekawosci, ile macie punktow elektryki? Alarm tez pod tynkami, prawda? No i mecza mnie te plytki drewnopodobne. Bo jak tu pogodzic podlogowke, trwalosci i przytulnosc wnetrza? Ale 280 zeta za metr nie dam Co do rolet rzymskich ciesze sie, ze jest tu tyle zwolenniczek. Nie wiem czy juz dotarlyscie, ale fajna ekspozycje mozna zobaczyc w pawilonie Agata na Krakowskiej. Polecam pod wzgledem etstycznym, troche mniej pod wzgledem ekonomicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.02.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 e tam, z tym paleniem to nie jest tak źle - bo mieszkamy bliziutko (5 minut na piechotę), a ja bardzo lubię palić w naszym zwierzu. Tylko to wieczorne palenie mało ekscytujące jakoś Zwłaszcza jak -10 na dworze No i mąż jutro wybywa na całe 8 dni, to wszystko będzie na mojej głowie. Reku montujemy Bartosza (firma Linkair bodajże). Rekuperatory.pl strasznie drogie i nas olały. Pompa ciepła nie wcześniej niż za miesiąc. Jeszcze wylewek nie ma, co ja mówię, nawet jeszcze nie ma izolacji na chudziaku, ani podłogówki rozprowadzonej ale pan hydraulik czeka na mój znak, jak tylko będzie styro, i przekucia w stropie do wentylacji (a, i rury do odkurzacza centralnego dokończone), to wchodzi i walczy z izolacją, podłogówką i chyba jeszcze poproszę go o zrobienie rurek do solarów (co prawda powinny być przed tynkami, ale zrezygnowaliśmy, ale teraz myślę, ze jednak zrobimy wyprowadzenia (przebicie) do kotłowni, a resztę ewentualnie później, jak zdecydujemy się na solary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.02.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Palenie jest fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.02.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Matra-fakt- palenie jest fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts