Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie będę, na próbniku były pomieszane

faaaajne sa mieszane :-) NIe za gesto, ale tak w sam raz i z przemyslana geometria. Plaszczyzna staje sie wtedy taka plastyczna. Z drugiej strony jeden kolor i jedna faktura optycznie powieksza powierzchnie podlogi ...

8)

Pomieszasz czy nie, podloga i tak bedzie piekna i nie straci przytulnosci "parkietu" :-)

Adrianko, do końca maja masz prawie 3,5 miesiąca. Pomyśl sobie, co przez tyle czasu można zrobić :D Baaardzo dużo. Kwestia tylko, żeby miał kto robić i z czego. Nam się musi udać po prostu :D

Gonię cię niby, ale jednak jestem sporo w tyle, bo nie mam zabudowy poddasza (w sumie wolałabym, żeby było zoibione przed przeprowadzką, bo po co się później szarpać z tym). Ale z drugiej strony wolałabym mieć dokończony dach wcześniej :roll: Zeby upewnić się, że nic nie cieknie. Bo teraz trochę kapie jak wiatry są - widocznie nawiewa pod papę. Nieduzo, ale jednak. Najgorzej oczywiście przy kominie - tam nie ma obróbek, więc wiadomo :-?

Poza tym u ciebie juz wylewki i podłogówka, a u mnie dopiero to będzie. Niby prace wykończeniowe mogą się robić równocześnie - tzn. można robić zabudowę poddasza i układanie glazury na przykład, ale i tak się trochę stresuję.

Zaraz rozpiszę w dzienniku jak to widzę u nas (terminy).

Aha - rurki bedą białe - Kisan. Będziemy mieć całą instalację tego producenta, rozdzielacze też.