dominikams 20.02.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 A ja chciałam prawdziwe badania eeeeh tak to się zawsze kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 21.02.2007 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Mozesz prawdziwe- nie wiem na ile musisz ludzi zebrac. Moja kuzynka robial ankiety- wsrod kolegow z pracy. Ale zawsze kilka dorobisz Ja cie nie namawiam do rezygnacji z planow- skad! Jestem po prostu w miare na swiezo, taerz sporo kuzynostwa na licencjatach i magisterkach - dlatego wiem jak to z reguly wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 22.02.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 najpierw w kwestii pracy magisterskiej - ja swoją odłożyłam na "po wakacjach" a potem się okazało, że zajęło mi to prawie 2 lata za to licencjacką odwaliłam z marszu, więc mam porównanie co do badań - wybierasz 5-10 najbardziej zróżnicowanych przypadków, badasz, wyniki mnożysz razy 10 i masz bardzo przekrojowe badania (napisała ta co na urlopie wychowawczym dorabiała pisaniem prac magisterskich na zlecenie ) Szyba w kuchni - mnie ten pomysł też się bardzo podoba i już o nim myślałam, ale nie zastanawiałam sie co pod spod - calkiem fajnie z tapetą może wyglądac. Co do jej mycia - chyba lepiej umyć jednolitą gładką powierzchnię niż fugi? ja własnie nad kuchenką bym tę szybę chciała. Jeżeli chodzi o tapetę, to mnie bardziej podoba się nr 2- z meblami wenge będzie super wygladać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 22.02.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dominiko, nie zawsze można zrobić tak jak się chce. Nieraz cel uświęca środki Nie przejmuj się więc tak tymi badaniami, zrób tak jak Ci Iga podpowiada i to już teraz - nie odkładaj niczego na "później" . P.S. Wiem coś o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 22.02.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dominiko, wydaje mi się , że taka szyba w kuchni , choć pięknie wygląda będzie mało praktyczna. Stale będziesz musiała ją czyścić, przecierać, polerować (tak jak lustro) . Kiedyś miałam - zamiast kafli między szafkami kuchennymi - tapetę winilową. Pamiętam, że kupowałam ją w Pewexie za $ . To były czasy "pustych półek" , więc dawno temu . Jednak ta tapeta wytrzymała bardzo długo . Zmieniałam ją dopiero cztery lata temu, przy okazji remontu. Nic się z nią nie stało, cały czas miała niezmienione kolory, nie była zniszczona. Zrywałam ją tylko dlatego, że już mi się znudziła, ale wyglądała super (nawet przy kuchence) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.02.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Co do tapety- ta druga i ze wzgledu na woz i klor - jest mi blizsza Adranka ma racje - sa tapety zamywalne i takich nie trzeba koniecznie zabazpieczac. Mo rodzice ma od lat taka nad ciagiem roboczym- ale nie nad kuchenka. Co do prktycznosci szyby - znajomi maja szybe mleczna i nie ma zanego problemu. Rowniez nad plyta przecieraja wilgotna szmatka i nie widac smug, co nawet mi demonstrowali. Ja obawiam sie, ze przy szybie przezroczystej - a tylko przez taka widac co pod nia - moze byc to bardziej problematyczne. ale mysle, ze lesze jest porownanie z oknem. No i trzeba pamietac, ze wzor tepety maskuje ciapki na szybie A co do zarysowanie nie ma problemy- w koncu i tam muisz ja czyscic plynem do szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 23.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 dominikams,Poczytałem twój dzienniczek i uśmiechnąłem się przy instalacji elektrycznej i tych "puszkach", nie martw się puszki nie wyszły z mody, tylko niektórzy ich nie stosują i już uważają, że reszta też, a to przecież równoważne dwa sposoby prowadzenia instalacji. I to ja ci mówię elektryk-ogrodnik.czytam i czytam i sam sobie uzmysławiam jak to by fajnie było, gdyby i u nas zaawansowanie było podobne, a tu zbieramy się do zalewania stropu nad parterem.Ale miło poczytać jak inni są już o kilka lat świetlnych przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 23.02.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Zygmor - no proszę - już strop. Co ty mówisz, toż to kilka miesięcy tylko, ani się nie obejrzysz, a będziecie się przeprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.02.2007 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Trzymam kciuki żeby harmonogram się sprawdził Co do betonów naprawdę da się na nich mieszkać tylko dzieci jakieś brudniejsze są wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 24.02.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witam. Myslę,że z szyba w kuchni to dobry pomysł,nawet koło kuchenki. Nie wiem czy trudno doczyscic szybę z tłuszczu,ale wydaje mi się(moge sie mylić),ze podobnie jak z płytek.Teraz sa takie srodki,że nie powinna sie porysować. Natomiast wiem na pewno,że z tapety(nawet winylowej) tłustych plamek nie zmyjesz.Po jakims czasie pod swiatło widać brzydkie slady.Acha i jeszcze jedno, goracą patelnią dotknełam sciany i zrobiłam sobie dziurke w nowej tapecie! Natchnęłas mnie ta szybą tez sobie zrobię,zwłaszcza,ze nie lubię płytek. Jeszcze mam pytanie dot.tynków. Czy robiłas tradycyjne(nie znam sie jeszcze),i jak długo muszą schnąć,bo słyszałam,ze tradycyjne(cementowo- wapienne) kilka tygodni.Nie wiem czy to prawda? A mnie zależy na czasie. Fajnie wygladają płytki "drewniane"na podłodze. Pozdrawiam i ....trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę. P.S. A u nas w poniedziałek zaczynają (na 90%) murować sciany!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 24.02.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Aga - dzięki, ja tez mam nadzieję, że się wyrobimy tak jak planujemy. Niestety to nie od nas zależy Suire - super, że zaczynacie!!! Będę śledzić Tynki mamy tradycyjne (cementowo-wapienne). Takie szybciej schną niż gipsowe i są mocniejsze. Mamy zacierane drobniutkim (kwarcowym) piaskiem, więc sa już gotowe do malowania. Tynki schły ok. 2 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.02.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Chciałbym zauwżyć, że luty kończy się, tak więc.. Jak tam badania? Rozumiem, że poradzisz sobie w wersji na skróty... Również z Toba czekam na wylewki i wiosnę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mam nadzieję że pogoda się poprawi - trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.02.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Też słyszałem, że ma być juz od środy ciepło.. Wilgotno to nie tragedia... Tylko potem trzeba dłużej suszyć wylewki.A jaką będziesz miała PC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.02.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Wygrzewaj wygrzewaj - domek i wylewki Z ta kopalnia u mnie przesadzilas- praktycznie jedna firma wszytsko, ktora ladna i tania wiec jestem jej wierna Ale radze wybrac szybko- jak sie ma za duzo czasu to potem ma sie muchy w nosie Chetnie cos podrzuce jak bedziesz potrzebowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.02.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Muchy w nosie i tak są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 01.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Dominika - gratuluję wylewek! Kiedy ja to będę miała za sobą? Na razie oglądam sobie płytki i najbardziej podobają mi się te, które pokazywałaś: z kolekcji Wood Polcoloritu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.03.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Gratuluję wylewek. Teraz to już naprawdę tylko upiększanie domku. No i ciągłe dylematy , co wybrać. Zaczyna mnie to też dotykać, choć ja jestem jeszcze przed tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.03.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Nadrobiłam zaległości i już wiem, co u Ciebie słychać. Doskonale pamiętam naszą budowę na tym etapie - niby się wydaje, że koniec już tak blisko, a jednak wciąż daleko. Codziennie wyliczałam sobie, co jeszcze zostało do zrobienia przed przeprowadzką. Raz wydawało mi się, że to już prawie nic, a kiedy indziej, że całe mnóstwo. Do tego radość, że można wreszcie wybierać naprawdę interesujące rzeczy (np. jakieś płytki a nie cegły) i psujący ją trochę coraz pustszy portfel... oraz rosnące zmęczenie. Najważniejsze jednak, że już bliżej niż dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.03.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Gratuluje wylewek Nie martw się tym wypompowaniem będzie dobrze Najważniejsze że cały czas idzie do przodu a przy takim tempie zawsze musi pojawić się zmęczenie na nasze szczęście szybko mija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts