Mohag 01.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Ole, ole, ole .... Gratulacjones (w tym miejscu mozna zobaczyc fale jak na stadionie sportowym uskuteczniana przez osoby kibicujace) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 01.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Oj, dziękuję wam bardzo! Może rzeczywiście zmęczenie wynika z szybkiego tempa - jeśli sprawdzicie w moim harmonogramie - jesteśmy do przodu z terminem. Wylewki planowaliśmy robić jakoś w następnym tygodniu (chyba 5 - 11 marca ). Także nie jest źle, właściwie to jest super! Za 2 tygodnie maja wejść glazurnicy, także musimy się sprężyć i kupić w końcu te cholerne kafle - najpilniejsze sa do kuchni i łazienki, bo od tego się chyba zacznie (wylewki jeszcze będą niewygrzane, więc podłogi nie będzie można na razie układać). Bardzo was przepraszam, ale padam ze zmęczenia, co mi się bardzo rzadko zdarza, nawet jeśli śpię po kilka godzin. Zdjęć dziś nie będzie, wkleję jutro (zresztą wszyscy przeciez wiedzą, jak wyglądają wylewki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.03.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Gratulacje wylewek Fajnie, ze tu juz za wami Co do ukladania styro- wiem o czym mowisz - jego prawidlowe ulozenie przez budowlancow bylo jedym na najwiekszych problemow na budowie Na prawde nie wiem- czemu im sie nie chce i robia z tego problem Czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Hej Domini Gratulacje! Postep prac macie imponujacy Dominiko, czy Wy rowniez z wszelakimi sprawami malowania, obkladania ceramika itp. itd czekacie ok. 6 - 8 tygodni od chwili polozenia tynkow? Moj wykonawca mowi, ze jest to konieczne, czyli wychodzi nam ze zaczniemy sie bawic w prawdziwa wykonczeniowke dopiero w czerwcu Poki co nasz domek wzbogaca sie o elektryczne kabelki, a wkrotce zaczniemy go w srodku tynkowac Skrobnij tez na jaki kominek sie zdecydowlaiscie. Czy tak jak planowaliscie Lechma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 02.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Iga - układanie styropianu wymaga czasu, jesli ma być zrobione dokładnie. Dlatego wykonawcom nie chce się z tym chrzanić. Tym bardziej, ze nie wszyscy inwestorzy (i pewnie wykonawcy) tak naprawdę zdaja sobie sprawę, jak wazne jest prawidłowe ułożenie. Beatka - czekanie tyle po tynkach to przesada. Mi tynkarze mówili, zeby poczekać 3 - 4 tyg. i można malować. Kominek będzie Lechma 15 kW, z szybą pyrolityczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.03.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 No tak ... a nam powiedziano, ze aby uniknac ewentualnych przykrych niespodzianek splywajacej gladzi, to lepiej odczekac te 8 tygodni ... No coz ... nie bedziemy sie z wykonawcom sprzeczac. Mam jedynie nadzieje, ze uda nam sie wprowadzic pod koniec sierpnia, a czas oczekiwania na czerwiec spedzimy na starannym dobieraniu materialow i dodatkow Co nam pozostalo ... w kazdej sytuacji trzeba szukac jakis jasnych stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 03.03.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Ja nie mam gładzi, tylko zwykłe tynki tradycyjne, a ostatnia warstwa to mieszanka piasku kwarcowego, wapna i odrobiny cementu. Nie ma szans, żeby już w tej chwili coś spłynęło. Tynki już sa bardzo twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.03.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Gratuluję wylewek. Świetnie, że udało się przed terminem. Niestety, rzadko się to zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.03.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 To teraz chwila oddechu i dalej do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 05.03.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witaj dominikams Fajny dziennik - przeczytałam go z zainteresowaniem . Nawet zauważyłam, że łączą nas dwie rzeczy: czas rozpoczęcia budowy, ale tylko rozpoczęcia , bo z kontynuacją nie wyszło , no i też mam dwie córki w podobnym wieku, a jedna ma na imię Maja . Wiesz Twój zapał budowlany, aż emanuje - super! Trzymam kciuki za "wykończeniówkę" co by Cię nie wykończyła ... Jeśli nie masz nic przeciwko będę zaglądać częściej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.03.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 A mnie się podobało układanie styropianu! Najtrudniej było w lazienkach i takich tam innych małych pomieszczeniach gęsto usianych różnymi rurkami. Docinaliśmy dokładnie, co nie było łatwe, bo styropian strasznie twardy, ale jaka potem satysfakcja, kiedy się wszystko tak ładnie schodziło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Tabalugo - masz rację, chyba pierwszy raz nam się udało coś skończyć przed terminem Aga - chwila oddechu - niby tak, ale znów trzeba walczyć z kafelkami, brodzikami i innymi pierdółkami Monikach - witam i oczywiście zapraszam do dalszego podgladania moich wyczynów i wypocin Zaciekawiłaś mnie - zaraz zajrzę do twojego dziennika Agduś - nam tez niby się podobało - no i efekt końcowy nas zachwycił Ale jak mielibyśmy układać styropian w całym domku to byśmy się wykończyli z braku czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.03.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Dominika - tak sobie poczytalam u Agduś - widze, ze mamy podobna opinie na temat mebli Ikea My mamy calkowicie rozwalona sofe (posag malzonka), ktora ma jakies 6 lat- ale rozwalila sie po niecalych 3 I tak czeka na wyrzucenie az bedziemy u siebie Na szczescie moja sofa posagowa jest znacznie lepsza- jak nowa, wiec ta Ikeowska bedziemy mogli wywalic. Mamy tez plecione z rattaniu fotle z Ikea - jeden rozwalil sie po ok. 9 miesiacach, choc mozna go uzywac A w ogole na temat jakosci tej firmy moglabym dlugo Moze te dorzsze egzamplarze maja dluzsza zywotnosci- choc np. nasze fotele kosztowaly 199 szt. wiec tanie nie byly Mi sie teraz podoba jedna sofa narozna od nich i bardzo bym chciala, ale boje sie No ja tez planuje sama zrobic garderoba na poddaszu. Masz juz moze upatrzony jakis system? Slyszalam od stolarza, ze nawet drazki przystosowane do skosow na poddaszu Trzeba zaczac szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.03.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 A ja na meble Ikea nie narzekam. Sofa sie rozwaliła wprawdzie, ale po jakichś ośmiu latach bardzi intensywnego użytkowania przez nasze dzieci miała święte prawo - żadna by tego nie wytrzymała. Meble z zestawu Ivar trzymają się nieźle, a niektóre mają ponad 10 lat (tak sobie dokupywaliśmy po trochu). jedyne, co mnie zdenerwowało, to fakt, że stoliki Lack oblazły dosyć szybko z kolorków. Tera mamy nowe siedzisko do salonu. Na razie jeszcze czeka w folii na premierę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 06.03.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Iga - ja zrobię garderobę tymczasową pewnie Mój sasiad zrobił takie szafy do ich obecnego mieszkania (wynajmują i nie opłacało im się kupować porządnych). Kupił płyty wiórowe z jakąś powłoką (białą), przycieli mu je na wymiar (w Castoramie), potem wszystko połączył, zrobił półki i cześć. Koszty niewielkie, a poniewaz to nie będzie stało na widoku, to mi wygląd nie przeszkadza za bardzo.Najważniejsze, zeby można było poukładać gdzieś ciuchy. Niestety finansowe braki nie pozwalają nam na droższe rozwiązania na razie, poza tym, jak juz wspominałam, nie mam czasu szukać różnych rozwiązań, a robić tak, zeby później żałować nie chcę. Co do mebli z Ikei to pewnie zależy od tego, na co się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.03.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Co do Ikea pewnie macie racje Mi stolik Lack porysowali przy jednej przeprowadzce- radosnie suneli po nim ciezkim tv Ja wlasnie tez takie tanie polki planuje w garderobie- dokladnie tak mysle, ze tego nikt nie zobaczy Tylko wlasnie drazki mi sie marza jeszcze Bese musiala takie systemy obaczyc w casto, leroju i ikea Ale dobra sofa wytrzyma wiecej niz 10 lat - patrzac na meble dziadkow i rodzicow mozna to smialo powiedziec. Tylko te ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.03.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Jeśli chodzi o garderobę, to na pewno będę miała tak jak Wy- czyli nic kosztownego. Mój mąż sam robił szafę do obecnego kibelka z płyt przyciętych i oklejonych właśnie w jednym z supermarketów. Spisuje się świetnie. Garderoba w domu będzie dostępna tylko dla domowników i nie musi byc jego wizytówką. Pewnie dojdą jeszcze jakieś drążki oczywiście.udanych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.03.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 My w garderobie mamy regały z odzysku ale spełniają swoją rolę Dwa drązki i szuflady z Ikei ( takie co to się je wiesza na drązku, materiałowe )na bieliznę Wyszłam z założenia że ma tam być wygodnie czyli wszystko dostepne dla każdego a nie pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.03.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Tez rozmyslalam o murowanym brodziku przy koncu mojej goscinnej lazienki. U mnie jest 1.90 szerokosci... po odjeciu 20 cm gdzie jest komin wentylacyjny i ktory chce wyrownac na prosto z szerokosci zostaje 1.70. Kabina mogla byc 1x1.20 i zostalo by do konca na szerokosc 50 cm. Myslalam o dwoch poleczkach od gory i pod nimi dala bym wieszaki na reczniki ... tylko ze wteczas kabina tz scianki kabiny musialy byc z drzwiami przesuwanymi naroznymi... tak zeby rozsowaly sie i z przodu i z boku, coby bez problemu mozna bylo siegnac po szampon stojacy na polkach z brodzika i zdjac recznik po kapieli. Ale, wlasnie ale hihi jak zwykle ale nie znalazlam nigdzie takich kabin z drzwiami przesowanymi ktore mialy by takie rozmiary, przewaznie sa w kwadratach. http://www.huppe.com.pl/images/produkty/kabiny/1002/983601_.jpg Czyli zostalo zlozenie z elementow, bez problemu mozna takie cos w huppe naprzyklad zrobic... ale jak zaczelam liczyc to w polowie zrezygnowalam No i u mnie bedzie tak jak myslisz teraz... koniec lazienki przerobiony w calosci na brodzik tz wykafelkowane trzy sciany a z przodu bedzie szklo i finito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 10.03.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 a nasz ulubiony fragment Twojego dziennika to: Z mężem ułożyliśmy styropian w garażu, bardzo dokładnie - najpierw skuliśmy tynk z brzegów, żeby styro mógł dojść do samej ściany. Później rozłożyliśmy folię - podwójnie, i na to poszły dwie warstwy styropianu - 5 + 3 cm. Układaliśmy wszystko b. dokładnie, zatykając większę szpary dociętymi kawałkami styro, a takie całkiem małe - wsypując kuleczki styropianu. Warstwy oczywiście ułożone na mijankę. Jak patrzyłam, jak panowie ułożyli kawałeczek przy drzwiach wejściowych, to stwierdziłam, ze mamy szczęście że oni nie układali tego na całości domu. W skrócie - pełna olewka, bo czas goni, i pewnie się nie chce. chyba też sami będziemy kłasć ten styropian i mamy pytanie jako do osoby w tym względzie doświadczonej: jak to jest z układaniem styropianu - rurki kanalizacyjne układa się na pierwszej warstwie styropianu, i po tym chodzą panowie hydraulicy i... nie zrobią z tego "jajecznicy" styropianowej pozdrawiam E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts