Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

Dominiko, no to będziesz miała zakwasy :wink:

Narobi się człek, powozi taczki i zaraz mu lepiej :lol: .

Na moją działkę będzie chyba musiał wjechać jakiś ciężki sprzęt, bo sama tego nie posprzątam, nawet nie będę próbować 8) .

Ale Ciebie podziwiam :D

P.S. Jakby nie robić i tak będzie jak ma być :wink:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adrianko, ja też wezmę koparkę z łychą do rozgarnięcia (jeszcze raz tej ziemi, bo już większość, która była została rozwieziona, ale trzeba poprawić i wyrównać.

Tylko ja chciałam pozbyć się tego piachu, a nie wiem dokładnie gdzie go podsypać - wczoraj sypałam to tu, to tam a koparkowemu jak mam wytłumaczyć gdzie ma sypać, jak sama nie dokońca wiem - koncepcja kiełkuje mi w trakcie prac :wink:

Mohag - o ogrodach mowa, bo wiosna - wszyscy to czują i szaleją :wink:

Adrianko - z gliną zmieszać, mówisz - tylko skąd tę glinę wziąć? :roll: U mnie jest piach :roll:

Iga - a co podsypywaliście? Ja właśnie chciałam podsypać te głębsze doły żeby póżniej walnąć na to ziemię. Poza tym wkurza mnie że piach jest rozwalany po całej działce, i jak się go później pozbyć? A na samym piachu nic nie urośnie :-?

Zgadzam się z dziewczynami- piach na pewno jeszcze się przyda- po co później kupowac?

A z tym noszeniem to nie przesadzaj. Ja się tak urządziłam jesienią- zachciało mi się zakładac ogródek na budowie. Nosiłam ziemię w wiaderkach a potem myślałam, że mnie wyniosą. Zresztą do tej pory czuję mój kręgosłup. We wtorek dostałam skierowanie na rehabilitację.

Adrianko - z gliną zmieszać, mówisz - tylko skąd tę glinę wziąć? :roll: U mnie jest piach :roll:

Iga - a co podsypywaliście? Ja właśnie chciałam podsypać te głębsze doły żeby póżniej walnąć na to ziemię. Poza tym wkurza mnie że piach jest rozwalany po całej działce, i jak się go później pozbyć? A na samym piachu nic nie urośnie :-?

Dominiko, u siebie też mam sam piach. Planuję nawieść trochę gliny i razem wymieszać, a na to zrzucić trochę urodzajnej ziemi 8) .

Są co prawda gatunki roślin mało wymagających, można też zrobić ogródek żwirowy, czy posadzić skalniaczki, ale ... zazwyczaj lubi się bujną zieleń i żywe kolory kwiatów :wink:

P.S. Nieraz widziałam ogłoszenia w anonsach (gazecie z ogłoszeniami), że ktoś odda glinę , ale trzeba samemu załatwić transport

Ooo! Ale widzę, że Agduś jest już chętna do wymiany :wink:

Hej Dominika:)!

Dostałaś moją wiadomość? Wczoraj coś szwankował mi net i nie wiem czy poszła?

Pozdrowionka!

Nie doszło nic niestety, miałam kilka wiadomośći, ale od ciebie nic :roll: Możesz jeszcze raz?

A w ogóle to można dość łatwo sprawdzić, czy ktoś dostał twoją wiadomość - sprawdzasz w "wysłanych" - tam sa wiadomości wysłane i już odczytane, a w "do wysłania" są wysłane, ale nieodczytane :wink:

dominikams u mnie etap oczyszczalni już zakończonyi tez przyznam że była to raczej przyjemność niż trud załatwiania... :) szkoda że w trakcie budowy większośc rzeczy nie załatwia się własnie w tem sposób. życie byłoby lżejsze... :wink:

No właśnie, ta sama myśl mi chodziła po głowie :roll:

Troszkę mnie nie było u Ciebie, ale widzę, że nie próżnowałaś. 8)

Ja jednak zdecydowałem się na Bioeko..

Gratuluję wylewek! 8) Wiem jakie to uczucie jest jak ma się wylewki.. :wink:

Szkoda, że grill nie odbył się.. :roll: A kiedy jest planowany nastepny? :oops:

35zł to dobra cena, aczkolwiek moi glazurnicy mają brać 30pln .. 35 ma u mnie brać gość od klepki (ułożenie, wycyklinowanie, polakierowanie). Ale Dalej uważam, że jest to dobra cena, gdyż dobry gość od wykończeniówki jest bezcenny. 8)