Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

anpi, a sio :wink: nie doluj dziewczyny :lol: ja sie ciesze ze u mnie w zeszlym roku bylo wszystko w srodku zrobione, bo te ceny sa galopujace.

jedynie na schodach sie przejechalam bo mi sie nie spieszylo i za wymiane w zeszlym roku tz na samym poczatku roku mialam 3 tys zaplacic a w tym roku jest juz 4-ry :roll:

Nieeee, przecież anpi nie z W-wy, to i ceny inne, ale tak czy siak to taniutko :wink:

Poza tym dla mnie jeszcze jedno było istotne - że mogą wchodzić teraz, a nie za miesiąc czy dwa :roll: No i porządne i dokładne chłopaki, nie piją, znam ich (to ci sami co robili ocieplenie, bracia mojego majstra). Pracują od rana, nie obijają się, pomagali mi w różnych dodatkowych pracach - np. w noszeniu styropianu, przenoszeniu bloczków jak przyjechała koparka do rozgarnięcia humusu, chociaż nie musieli i nikt ich o to nie prosił. Jak trzeba pojechać po materiały, to też nie ma problemu. A np. ekipa mojego sąsiada ma dziwny zwyczaj chowania się do domu jak widzą, że transport przyjechał, albo że coś innego trzeba zrobić :evil: (sąsiad mi się skarżył, bo go to wpieniało, no i ja też zauważyłam :-? ).

Cena bardzo mile. Ja za sufit podwieszany place 35 zl- ale slyszalam juz i 46 zl. Plytki bardzo milo. 35 zl to srednia cena. Ja teraz podlapalam kogos za 20 zl/m2 - tylko specem od tego nie jest, wiec nie wiem jak wyjdzie :wink: Jak sa sprawdzeni to nie ma sie co zastanawiac. Brac i dziekowac, ze sa! :D

Do Warszawy mam kawałek, to fakt :lol: Dominiko, nie przejmuj się, 30-35 zł to teraz dobra cena - miałem też takiego fachowca na oku ale wziąłem jednak tego tańszego, a niewiele brakowało... Teraz, prawie po budowie, mogę powiedzieć, że za wiele rzeczy przepłaciłem, ale ten kafelkarz mi się udał :D

to tak po cichutku ja sie dopiszę....po cichutku bo dopiero teraz tu dotarłam :oops: :oops:

śliczne baterie - drogie toto jest?

zaintrygował mnie wcześniejszy wątek o puszkach elektrycznych - czemu teraz sie ich nie robi? i co jest w zamian? pytam bo moi regipsiarze własnie w piątek mówili mi żebym zrobila wejscie na styszek bo jak sie coś stanie z kablami to puszek nigdzie nie mam.....przy czym nie dowiedziałam sie od nich co sie może stać z tymi kablami :-?

pozdrawiam serdecznie

Ja juz Ivonesca wrocila do baterii (u mnie w dzienniku masz niektore ceny i namiar na pana, ktory tanio sprzedaja na allegro) - dlaczego mialam sie obrazic, ze bierzesz to samo :o Bedziemy mialy te same wrazenia :D

Nadal czekasz? Bo u mnie na razie dostepna bateria prysznicowa i umywalkowa, a na reszte czekam- do wtorku a moze dluzej :roll: Pytam, bo moze pan szybciej obsluguje klientow przez allegro, niz tych na miejscu :wink:

A kuchenna tez mi sie podoba - poniewaz zakup na allegro mi nie wyszeld- nadal szukam :roll: Znajomi maja wlasnie ta w kuchni i sa zadowoleni- wg. mnie nie wyglada dziwnie :lol: Ale mnie odstraszyly od niej te 2 kurki- uparlam sie w kuchni na baterie juz z mieszalnikiem :lol: - a one niestety nie sa juz tak ladne :roll:

W kazdym razie daj znac jak juz dostaniesz te baterie :wink:

Dziewczyny, zapomniałam napisać, że baterie już mam od kilku dni. Kuchenna wygląda fajnie, lepiej niż na zdjęciu i nawet mężowi się podoba :wink:

Nie kojarzę, od kogo brałaś Iga (nie zwróciłam uwagi jak czytałam o bateriach w twoim dzienniku), ja kupiłam od firmy Tech-Eco (przez Allegro). Ceny sa takie:

bateria umywalkowa: 169,99

bateria zlewozmywakowa z natryskiem 242,00

bateria natryskowa ścienna 161,99

Natrysk przesuwny 152,99

Wydaje mi się że ceny sa w porządku, no i kupowałam wszystko razem, od jednego sprzedawcy - akurat miał wszystko, czego potrzebowałam.

Iga - ceny 35 za sufit podwieszany to już chyba z ociepleniem, prawda? Moi tyle właśnie biorą. Natomiast na razie robimy sufity w łazience i kotłowni, i kawałki w salonie i w kuchni - żeby zakryć kanały wentylacyjne. Czyli 20 zł to jest tylko za stelaż i montaż płyt, bez wełny.

Ivonesca - bez puszek nie wiem za bardzo jak się robi, jakoś łączy się te kable od gniazda do gniazda, nie znam się na tym niestety.

dorbie - wentylację robi Link-Air, a rekuperator będzie Bartosz.

Ooo :o Cos mi sie pomeszalo- myslalam, ze kupowalas na allegro wlasnie przez Felixa. Dobrze, ze baterie ci sie podobaja - znaczy, ze mi tez beda :D wybieralam wlasciwie tylko na podstawie zdjec w necie :wink: Cena jak najbardziej ok :D

A co do sufitu podwieszanego - to jest cana bez ocieplenia - za dwustopniowy podwieszany sufit z przygotowaniem wnek na oswietlenie, oraz ze szpachlowaniem i malowaniem na gotowo. :roll:

Baterie są super - wyglądają naprawdę imponująco :D (ja widziałam je wcześniej ale wśród innych baterii, więc nie robiły aż takiego wrażenia). Są dosyć duże, i to mi się w nich podoba - bo mam doscyć takich maluchów, które ledwie można dostrzec na umywalce :wink: Poza tym fajne jest to, że te pokrętła nie kręcą się w kółko, tylko tak na pół obrotu, więc nie trzeba kręcić i kręcić :wink: