iga9 28.03.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Z tym miejsce nie jest tak zle Caly naroznik od pn-wsch.sciany ogrodu bede miala wolny i bez kostki. No i tez 5m pas na polnocy. Wiec normalne wisnie zmieslilyby sie na pewno. Jak mam posadzic jakies male drzewko to wole juz owocowe- bedzie 2w1 Tylko problem polega na tym, ze o ile na pn-wsch. naroniku jest troche slonca i mysle, ze dzrewko male sobie poradzi, to juz od pn. slonca nie ma prawie wcale - bo skutecznie od pd. oslania ta czesc ogrodu moje domostwo Jak myslicie- owoce dojrzeja w cieniu? Nie wiem czy drzewa maja tak samo jak kwitnace kwiaty i musza miec konkretnie naslonecznione stanowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Iga, słońce niestety musi być. może nie przez cały dzień, ale jednak bez słońca owoce nie są tak smaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.03.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 tak wychodzi W każdym razie dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 28.03.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 zajrzałem jeszcze raz do ciebie - i ta czereśnia to chyba była Burlat ale zabij mnie a nie powiem czy na pewno.... jurto i tak ci tu napisze żebyś mi powiedziała czy dobry zakup żem uczynił..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.03.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Jak Burlat to dobry (sama kupiłam), ale Rivan jeszcze lepszy (bo wcześniejszy ) Znalazłam na allegro producenta który, jak się okazało będzie miał tez Bladoróżową (ale dopiero na jesieni, bo teraz już wyprzedał). Całkiem blisko mnie (ze 20 km) tez mają Bladoróżową. I teraz nie wiem, co robić, może poczekam do jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 28.03.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Cześć Dominiś! Pędzisz jak burza ...i wszystko u Ciebie takie przemyślane ... Superek!! A tak w oóle to nie minęłaś się z powołaniem? Czytając co piszesz, o tych wszystkich drzewkach ma się wrażenie, że Ty jakiś FACHOWIEC w tej dziedzinie jesteś . Naprawdę podziwiam Twój zapał! Myślę, że w przyszłym roku (wtedy planujemy założyć sad) Twój dziennik będzie dla mnie lekturą nr 1 - liczę na wsparcie duchowe . Kiedy zawartość kartoników ujrzy światło dzienne? Nie mogę się doczekać? Pozdrawiam cieplutko!! Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.03.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Moniś, wiesz, że zawsze możesz liczyć na poradę - tylko tak się zastanawiam, czy wy mnie po latach nie będziecie przeklinać, jak moje porady okażą się nietrafione Bo to wrażenie, Monisiu, to tylko wrażenie.... Co do zawartości pudeł - dziś została położona podłoga w łaziece. Jutro pewnie bedzie fugowana, to cyknę zdjęcie. No i w ogóle, kochani, zerknijcie w wolnej chwili do mojego dziennika - zaraz bedę opisywać mój dylemat z ułożeniem mozaiki na zabudowie WC. Bo taki mam problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.03.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Może jakieś rysunki dla zobrazowania problemu? Z tego, co ja sobie wyobrażam, to zastanawiałabym się jednak nad pionowymi jednej szerokości, ale nie do samego brzegu a za tym ciemnym po po obu stronach jeszcze jasne brzegi różnej szerokości. Ale nie wiem, jak to by wyszło z wymiarami. Bez rysunku ani dudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.03.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 No właśnie Agduś o to mi chodzi - ciemne (tzn mozaika - ta ze zdjęć, różnokolorowa), a za nią jasne pasy różnej szerokości. Właśnie o te różniece w szerokości jasnych pasów mnie niepokoją - czy nie będzie jakoś idiotycznie. Nie mam rysunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.03.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Jeżeli tak, jak sobie wyobrażam, to nie, bo chyba poza obudową na ścianach będą znowu te jasne. No nie?Bierz się za jakieś kredki, rysuj, skanuj i dawaj tu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.03.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Na ścianach znów jasne, zgadza się. Nie mam skanera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.03.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 dominis mozesz bez problemu zrobic symetryczne do kibelka pionowe pasy z mozaiki, bo punktem odniesienia do niej bedzie kibelek a nie sciana.Jezeli jak piszesz druga sciana tez bedzie zaczynac sie jasnymi kaflami, to to odniesienie do kibelka sie jeszcze bardziej poglebi. U mnie tez jest podobnie, tylko ze do sciany jest jeszcze kawalek i dlatego jednak kropki poszly poziomo ale przez cala lazienke, wlacznie z wanna. http://img409.imageshack.us/img409/7268/img34601gr4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 No dobra, dzięki, tak właśnie kombinowałam ale wiecie - taka życiowa decyzja - musiałam się upewnić Rozmawiałam przez tel. z panem S. i jutro mam rozrysować te paski na obudowie, jak wrócę z zajęć, bo juto zaczyna się układanie kafli na ścianie, więc ostatni dzwonek żeby coś postanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.03.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Pieknie pieknie Gratuluje Co do pomocy to ja bez wizualizacji ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 31.03.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 WOW!!! ale postępy gratuluję i tradycyjnie zazdroszczę u nas przeciąga się sprawa z pozwoleniem (architekt za długi taras narysował), a co za tym idzie również z kredytem... Ale podpisałam umowę na stan surowy (uff!!) i jak tylko będzie pozwolenie zaczynamy wykopki. Na dalsze prace trzeba będzie poczekać, aż dostaniemy kredyt bo oszczędności mizerne, a w dodatku w środę miałam wypadek i rozwaliłam samochód (5 tysięcy w plecy!). Jak zwykle w najbardziej niesprzyjającym momencie muszą się dziać takie rzeczy Na szczęście silikaty są już normalnie dostępne, więc nie muszę od razu całej kasy na nie wykładać. Czytam więc na razie Twój dziennik i wzdycham ale drzewka na jesieni też posadzę - ostatnio mierzyliśmy działke i ...rany... straszny kawał pola coś tam trzeba będzie posadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 01.04.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Dzięki dziewczyny! Kasiu, jak dobrze, że masz już umowę! A pozwolenie już pewnie niedługo, nie przejmuj się (wiem wiem, łatwo powiedzieć ) Rozumiem, ze niedługo będziesz do mnie wpadać po drodze Aaaa.... właśnie doczytałam o samochodzie, kurcze, niedobrze Co do działki - sugeruję nie wpuszczać wykonawców na całość, to będziesz miała spokój i porządek przynajmniej na jakiejś części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.04.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Domisia następne foty spod prysznica poproszę już prozdem i bez ciuszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.04.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Wszystko wyglada ekstra- juz niedlugo gotowe do zamieszkania Jak juz korzystacie z lazienki to luzik Podobaja mi sie te kafle drwenopodobne na podloge- uwazam, ze to byl swietny wybor. Tesciowe maja bardzo podobne - i w ogole nie widac plamek, brudu i kurzu- na pewno nie bedziesz sie meczyc Czekam na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 02.04.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 hej, przeszukujac forum pod katem wykonawcy systemu wentylacji mech. z reku ten watek wyskoczyl mi jako jeden z dwoch niestety nie moge znalezc miejsca, w ktorym o tymze wykonawcy mowa byla. jestem zainteresowany uslugami firmy linkair.pl (z Bartyckiej) lub rekupertary.pl - czy korzystalas moze z ich uslug? czy sa OK? pozdr pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 02.04.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Jabko - takich zdjęć nie mogę na razie zapodać, bo w domu zimno jak w psiarni Iga - do zamieszkania to niby blisko, a jednak tyle jeszcze do zrobienia levior - u mnie wentylację robi Link - są bardzo w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts