Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

Z tym miejsce nie jest tak zle :wink: Caly naroznik od pn-wsch.sciany ogrodu bede miala wolny i bez kostki. No i tez 5m pas na polnocy. Wiec normalne wisnie zmieslilyby sie na pewno. Jak mam posadzic jakies male drzewko to wole juz owocowe- bedzie 2w1 :lol: Tylko problem polega na tym, ze o ile na pn-wsch. naroniku jest troche slonca i mysle, ze dzrewko male sobie poradzi, to juz od pn. slonca nie ma prawie wcale - bo skutecznie od pd. oslania ta czesc ogrodu moje domostwo :wink: Jak myslicie- owoce dojrzeja w cieniu? :roll: Nie wiem czy drzewa maja tak samo jak kwitnace kwiaty i musza miec konkretnie naslonecznione stanowisko :roll:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak Burlat to dobry (sama kupiłam), ale Rivan jeszcze lepszy (bo wcześniejszy :wink: )

Znalazłam na allegro producenta który, jak się okazało będzie miał tez Bladoróżową (ale dopiero na jesieni, bo teraz już wyprzedał). Całkiem blisko mnie (ze 20 km) tez mają Bladoróżową. I teraz nie wiem, co robić, może poczekam do jesieni.

Cześć Dominiś:)!

Pędzisz jak burza :lol: :lol: ...i wszystko u Ciebie takie przemyślane 8) ... Superek!!

A tak w oóle to nie minęłaś się z powołaniem? :wink:

Czytając co piszesz, o tych wszystkich drzewkach ma się wrażenie, że Ty jakiś FACHOWIEC w tej dziedzinie jesteś :lol: :lol:. Naprawdę podziwiam Twój zapał! Myślę, że w przyszłym roku (wtedy planujemy założyć sad) Twój dziennik będzie dla mnie lekturą nr 1 :D :D - liczę na wsparcie duchowe :wink: .

Kiedy zawartość kartoników ujrzy światło dzienne? Nie mogę się doczekać?

Pozdrawiam cieplutko!! :D :D

Monika

Moniś, wiesz, że zawsze możesz liczyć na poradę - tylko tak się zastanawiam, czy wy mnie po latach nie będziecie przeklinać, jak moje porady okażą się nietrafione :roll: :wink: Bo to wrażenie, Monisiu, to tylko wrażenie....

Co do zawartości pudeł - dziś została położona podłoga w łaziece. Jutro pewnie bedzie fugowana, to cyknę zdjęcie.

No i w ogóle, kochani, zerknijcie w wolnej chwili do mojego dziennika - zaraz bedę opisywać mój dylemat z ułożeniem mozaiki na zabudowie WC. Bo taki mam problem.... :roll:

Może jakieś rysunki dla zobrazowania problemu? Z tego, co ja sobie wyobrażam, to zastanawiałabym się jednak nad pionowymi jednej szerokości, ale nie do samego brzegu a za tym ciemnym po po obu stronach jeszcze jasne brzegi różnej szerokości. Ale nie wiem, jak to by wyszło z wymiarami. Bez rysunku ani dudu.

dominis mozesz bez problemu zrobic symetryczne do kibelka pionowe pasy z mozaiki, bo punktem odniesienia do niej bedzie kibelek a nie sciana.

Jezeli jak piszesz druga sciana tez bedzie zaczynac sie jasnymi kaflami, to to odniesienie do kibelka sie jeszcze bardziej poglebi.

U mnie tez jest podobnie, tylko ze do sciany jest jeszcze kawalek i dlatego jednak kropki poszly poziomo ale przez cala lazienke, wlacznie z wanna.

http://img409.imageshack.us/img409/7268/img34601gr4.jpg

No dobra, dzięki, tak właśnie kombinowałam ale wiecie - taka życiowa decyzja - musiałam się upewnić :wink: Rozmawiałam przez tel. z panem S. i jutro mam rozrysować te paski na obudowie, jak wrócę z zajęć, bo juto zaczyna się układanie kafli na ścianie, więc ostatni dzwonek żeby coś postanowić.

WOW!!!

ale postępy ;-)

gratuluję i tradycyjnie zazdroszczę ;-)

u nas przeciąga się sprawa z pozwoleniem (architekt za długi taras narysował), a co za tym idzie również z kredytem...

Ale podpisałam umowę na stan surowy (uff!!) i jak tylko będzie pozwolenie zaczynamy wykopki. Na dalsze prace trzeba będzie poczekać, aż dostaniemy kredyt bo oszczędności mizerne, a w dodatku w środę miałam wypadek i rozwaliłam samochód (5 tysięcy w plecy!).

Jak zwykle w najbardziej niesprzyjającym momencie muszą się dziać takie rzeczy :evil:

Na szczęście silikaty są już normalnie dostępne, więc nie muszę od razu całej kasy na nie wykładać.

Czytam więc na razie Twój dziennik i wzdycham ;-) ale drzewka na jesieni też posadzę - ostatnio mierzyliśmy działke i ...rany... straszny kawał pola ;-) coś tam trzeba będzie posadzić ;-)

Dzięki dziewczyny!

Kasiu, jak dobrze, że masz już umowę! A pozwolenie już pewnie niedługo, nie przejmuj się (wiem wiem, łatwo powiedzieć :roll: ) Rozumiem, ze niedługo będziesz do mnie wpadać po drodze :wink:

Aaaa.... właśnie doczytałam o samochodzie, kurcze, niedobrze :(

Co do działki - sugeruję nie wpuszczać wykonawców na całość, to będziesz miała spokój i porządek przynajmniej na jakiejś części.

Wszystko wyglada ekstra- juz niedlugo gotowe do zamieszkania :D Jak juz korzystacie z lazienki to luzik :lol:

Podobaja mi sie te kafle drwenopodobne na podloge- uwazam, ze to byl swietny wybor. Tesciowe maja bardzo podobne - i w ogole nie widac plamek, brudu i kurzu- na pewno nie bedziesz sie meczyc :wink:

Czekam na wiecej :wink:

hej,

przeszukujac forum pod katem wykonawcy systemu wentylacji mech. z reku ten watek wyskoczyl mi jako jeden z dwoch :) niestety nie moge znalezc miejsca, w ktorym o tymze wykonawcy mowa byla.

jestem zainteresowany uslugami firmy linkair.pl (z Bartyckiej) lub rekupertary.pl - czy korzystalas moze z ich uslug? czy sa OK?

pozdr

pawel