ANDIX 03.04.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Sporo tego i nie wszystko udało mi sie pczytać. Podoba mi się Twoja radość z budowania i Twoje zaangażowanie przy budowie domu. Pozdrawiam wiosennie ze słonecznego Sanoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.04.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dzięki ANDIX i witam w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.04.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 http://images20.fotosik.pl/189/7b6a1e5e4969e355med.jpg świetne! w ogóle nie widać że to płytki - na zdjęciu - my w salonie bedzuemy mieli lamparkiet tak samo ułożony - w podwójną jodełke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 05.04.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 No i gdziete fotki mozaiki? Jak mam ci doradzic A co do twoich plytek drewnopodobnych ja caly czas zaluje, zenie bylam baradziej wytrwala inie obejrzalam tychprzed zakupem swoich. Tylko wtedy w calymmiescie nie byly w realu dostepne No i jest jeszcze maz,ktory koniecznie chcialciemny braz. Twierdzi, ze bedzie sprzatal Wiem, ze monotemetyczna jestm, alemnicnie poradzeDominika, ze mi sie te twoje plytki tak podobaja! Dzieki za stronke ogrodnicza, na pewno wykorzystamna wiosneza rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.04.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Cieszę się , że wam się podobają nasze kafle Nam też, ale są trochę wygięte, więc obawiam się końcowego efektu, chociaż pan S. mnie uspokaja, że będzie dobrze Rzeczywiście nie przypominają kafli, nawet w realu. I przyjemne są w dotyku, nieśliskie. Iga, cyknęłam te foty, ale nie mam laptopa - wieczorem, jak mąż wróci to wrzucę. Właśnie byłam w domku i przyjrzałam się naszej mozaice - kurcze, Iga, ty miałaś gacie, a ja mam... rzygi Może to dlatego, że prześwituje biały klej, który trochę powyłaził i jest taki spieniony. W każdym razie nie podoba mi się za bardzo i czekam na fugę. Pan S mówi, że się przyzwyczaję i cały czas twierdzi, że najlepsza byłaby fuga Manhattan, czyli taki srebrny kolor, i teraz tak myślę, że trzeba tą mozaikę jakoś wydobyć, i nasza fuga Jaśmin tego nie załatwi, a wszystko się zleje w jedną wielką kupę.... rzygów Więc jutro znów do Castoramy zweryfikować nasz wybór fugi Z miłych wiadomości - widać koniec łazienki, została jeszcze jedna mała (wąska znaczy się) ściana - czyli 7 kafli, które musimy dokupić, bo jest za mało (te wnęki je zeżarły), no i zrobienie brodzika - został już dziś zafoliowany (ma być jeszcze kładziona trzecia warstwa), i jest już kratka. Ale mozaika na brodzik jest do d@py - tak krzywo ponaklejana, pan S. będzie musiał kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 05.04.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Właśnie byłam w domku i przyjrzałam się naszej mozaice - kurcze, Iga, ty miałaś gacie, a ja mam... rzygi Może to dlatego, że prześwituje biały klej, który trochę powyłaził i jest taki spieniony. W każdym razie nie podoba mi się za bardzo i czekam na fugę. Pan S mówi, że się przyzwyczaję Do rzygow znaczy sie przyzwyczaisz sie Jak tu sie nie usmiac powiedz mi Nie wierze, ze jest tak zle A poza tym nie oceniaj plytek bez fud- zawsze zle wygladaja na samym kleju- ty jeszcze masz bialy- moj jest jak cement Widzisz- u mnie nikt sie za bardzo nie przejmowal krzywoscia mozaiki tylko stwiedzono, ze jest krzywa i tak ma byc U ciebie piorunem wszystko idzie- i tak ma byc Lepiej, ze plytek za malo niz za duzo- wiem cus o tym Pociesz sie, ze u mnie lazienka konczy juz 6 tydzien swojego robienia sie- kolejny zaczynamy po swietach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.04.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 No tak, człowiek musi się do czegoś przyzwyczaić Klej mam też jak cement, tylko ten do mozaiki jest biały (z wiaderka, gotowy). Bo można go położyć cienką warstwą tak, że się nie maże Ale żałuję, że jest biały, bo bym widziała, czy szarawy kolor fugi byłby dobry (chociaż teraz przynajmniej wiem, że biała fuga odpada ) Mój pan się przejmuje, tzn. tak chce robić, żeby było prosto - wiadomo, że magikiem nie jest, ale przynajmniej próbuje naprawić te niedoskonałości Iga - 6 tygodni? Hmmm.... ale to chyba duża łazienka U mnie teraz jest trzy tygodnie, jak trwają prace, z tym, że najpierw robiły się sufity, a łazienka jest robiona od zeszłego tyg. (wtorku czy środy, więc teraz drugi tydzień), ale pan S. teraz jest sam, więc w sumie to niezły wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 leje z was dziewuchy!!!! świetnie się was czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.04.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 http://img53.imageshack.us/img53/7373/04145247908700eo7.jpg To jest lazienka ktory chodzila za mna przez dluzszy okres czasu ale widzialam u znajomych podobna mozaike i powiem szczerze ze wlasnie "jakosc" dawala wiele do zyczenia i zrezygnowalam, chociaz znajomi mowia ze przy duzej powierzchni jest taka zadyma na scianie ze z czasem nie widzi sie nierownosci Biala fuga ladnie wyglada tylko przy mozaice gdzie jest wiekszosc bialych kosteczek. Ja bym dobrala fuge do tych kosteczek posrednich w kolorze, miedzy tymi najjasniejszymi a najciemniejszymi.... ich jest najwiecej i daja jakby tlo do tych jasnych i ciemnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.04.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 świerczu, przynajmniej poczucie humoru nam dopisuje, co tu ręce załamywać Mohag - właśnie dobraliśmy taką "średnią" fugę, ale po dzisiejszej wizji lokalneji myślę, że będzie jeszcze bardziej rzygowato Więc chyba zaryzukujemy z tym szarosrebrnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.04.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.04.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 wiesz... dziś wpadłam na pomysł!!!! że mogłabyś zmienić swojego avatara no może zmiana by nie była tak drastyczna proponawał bym zamiast tej laseczki tam ciebie z dużym zdjąciem swojego domu i co ty na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.04.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Ano 6 tyg PW tez jest sam Czy lazienka duza- jakies 13m2, a plytki nie na wszystkich scianach plus podloga. Jak dla mnie taki czas to rekord- pobil nawet tego znajomego Mohag, co to kazda kosteczke mozaiki osobno ukladal Fuga do mozaiki mowicie Ja mam do mozaiki bialej biala fuge wlasnie - moze nierownosci nie bede widziec a do reszty tez biala- bo chce, zeby mi sie odcinaly te kwadraciki Przy granatowej jestem z bialej fugi zadowolona- mam nadzieje niedlugo zobaczyc biala fuge przy turkusowej mozaice Obaczymy jak bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.04.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Ano 6 tyg PW tez jest sam Czy lazienka duza- jakies 13m2, a plytki nie na wszystkich scianach plus podloga. Jak dla mnie taki czas to rekord- pobil nawet tego znajomego Mohag, co to kazda kosteczke mozaiki osobno ukladal Fuga do mozaiki mowicie Ja mam do mozaiki bialej biala fuge wlasnie - moze nierownosci nie bede widziec a do reszty tez biala- bo chce, zeby mi sie odcinaly te kwadraciki Przy granatowej jestem z bialej fugi zadowolona- mam nadzieje niedlugo zobaczyc biala fuge przy turkusowej mozaice Obaczymy jak bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.04.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 dominis, fakt mozesz sprobowac z ta srebrnoszara fuga... ale wiesz moze kup dwie male torebeczki tej szarej i tej "rzygowatej" (pal licho ciut kasy, bo to wazne przedsiewziecie optyczne) i zafuguj kawalek tym i tym i zobacz ktora bedzie lepsza. Zawsze mozna ten kawalek wyskrobac i zrobic ta ktora bedzie bardziej pasowac. U mnie jest tez skomplikowanie w malej lazience... w kropkowej fuga dobrana jest identyczna jak plytki, bo chcialam uzyskac efekt jednolitosci. Ale w malej damy jasno bezowa do tych ciemnych plytek, bo chce wlasnie zeby rozmiar plytek bylo widac. Widzialam w salonie tak zrobione i bylo okejos, tylko ze na podlodze przy jasnych plytkach byla tez jasna fuga, a ja dam ciemna bo to jest lazienka ktora bedzie bardzo uzywana i nie chce ze szczoteczka do zebow fugi szorowac hihi ale nie wiem jak to bedzie optycznie wygladac iga, 6 tygodni to chyba nie duzo w porownaniu z fachowcami u Zeljki a u Soniki tez chyba pobili Twoj rekord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 06.04.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Dominiko, zdrowych wesołych Świąt Wielkanocnych Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 06.04.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Iga - to rzeczywiście się grzebią świerczu - tak myślisz? Wiesz, albo rybki albo pipki, czyli albo domek, albo ja Może porobię jakieś zdjęcia, zobaczę Mohag - dziś rano wpadłam na ten sam pomysł - kupiłam tej szarawej fugi (ona jest taka gołębia trochę), i poprosiłam pana S. żeby położył ją na kawałku mozaiki małej i tej wikszej - zostały kawałki, więc na nich testowaliśmy. Na razie schną na balkonie, bo wzięłam je do domu i czyściłam. Na razie na rzygowej mozaice nie bardzo mi się podoba - tzn podoba mi się, że mozaika wydaje się ciemniejsza, ale kolor fugi jakoś nie leży. Za to przy mozaice brodzikowej (kolor taki jak reszta kafli) wygląda całkiem całkiem. Zobaczymy, jak wyschnie. Dziś kupię jeszcze małe opakowanie beżowej fugi i zobaczymy. Ave - dziękuję ci bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 06.04.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 http://sposse.com/jpg/wielkanoc2006.JPG Zdrowych i Pogodnych Świąt Wielkiej Nocy życzę Dominiko samych sukcesów, a nasze ogrody będą coraz piękniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 06.04.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Dominisia Wesołych Świąt i strasznie mokrego dynguska. Mokrego aż do samych s... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 06.04.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Zygmor - dziękuję! Jabko - mokrego aż do samych... stóp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts