kropi 09.04.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Ja jutro bd miał fun i risk w jednym - biorę urlop i jadę z Żonką na polowanie Musimy wybrać: kafle, drzwi wejściowe i chyba bramę garażową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 09.04.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Mohag, a kiedy będzie fugowanie? kropi - trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.04.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Juz jest zafugowane, tylko ja nie mialam mozliwosci tego zobaczyc kropi i co wybrales na podlogi, panele czy ceramike ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 09.04.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Dominika kafle w lazience masz extra, ja tez chce takie duze na scianach w wc. Mozesz napisac co to za producent, nazwa i cena? Bede wdzieczna. Ja wymyslilam sobie polaczenie takich jasnych kafli z czekoladowymi na obudowie stelaza kibelka i z paskiem na podłodze. Jak mozesz to podaj mi dokladne wymiary tych plytek. Poza tym ogromnie zazdroszcze postepow prac, u mnie zastoj, wlasnie dzisiaj tynkarz znowu przesunal termin wejscia na polowe maja teraz to juz bedziemy mieli opoznienie ponad 2 m-ce Powaznie zaczynam myslec o tynkach gipsowych bo szybciej i nie ma problemu z umowieniem ekipy. Ech..... zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 09.04.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 kropi i co wybrales na podlogi, panele czy ceramike ? A to Fajne kafle, zwlaszcza podoba mi się wykończenie brodzika, nie chcę białej niby-wanienki ale fachowcy widzą jakiś problem. A jakby jeszcze pod tymi płytkami dało się zatopić kabelki grzejne to już by był miodzio na całego Musze pogadać z elektrykiem, pod brodzik daje się styropian więc bez sensu, ale przy takim rozwiązaniu? hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.04.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 kropi, wlasnie czytalam... a co do podlogowki w brodzikach to sie z zasady nie daje No chyba ze bedziesz mial na ten kawalek osobne sterowanie zeby niezaleznie od podlogowki w domu czy lazience mozna bylo wylaczyc po kapieli, bo woda z syfonow bedzie odparowywac i bedzie nieprzyjemnie pachniec z kanalizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 09.04.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Mohag, to zbierz się w sobie i pojedź cyknąć foty chociaż ksieciu - kafle nie są jakieś luksusowe Zwykłe Opoczno, gres Arenisca krem. Wymiary kafli to 30x60 cm (no, chyba 2-3 mm krótsze, tak, że akurat wchodzi fuga). U nas na ścianach jest fuga 2 mm, na podłodze 2,5 lub 3. Cena - 50,60/m2 kafle podołogowe (30x30) chyba ok. 44 zł. Jak pan nam układł te kafle w łazience to nawet się zastanawiałam, czy nie za mdłe te kafle, ale jak doszła mozaika to fajnie ożywia je i podoba mi się. Te kafle znajdziesz na pewno w każdym sklepie z glazurą (chociaż nie widziałam ich w markecie), mają fajny delikatny wzorek (na zdjęciach nie widać). No i nie były złe w układaniu (obawiałam sie że będą krzywe, ale jest ok, tylko trzeba je kłaść napisem - tym pod spodem - w tę samą stronę ) Fatalnie z tymi tynkami, u nas też się przesuwało, to norma. Podobno właśnie najdłużej czeka się na tynkarzy. kropi, jak przejrzysz mój dziennik (zwłaszcza chyba drugą stronę) to zobaczysz jak miotałam się z tym brodzikiem - raz chciałam płaski akrylowy, raz murowany, chłopaki mówili, że przy murowanym będą problemy z syfonem (brodzik musiałby być sporo wyżej), więc w końcu jest kratka, no i brodzik jest trochę wyżej niż reszta podłogi - ale to akurat mi odpowiada - jest w sam raz. Aha - musieliśmy dać mozaikę zamiast kafli, bo byłby problemy z ładnym ułożeniem płytek z jednoczesnym zachowaniem spadków, byłoby kanciasto. Pod brodzikiem (na części) mamy trochę podłogówki. Jak będziemy wyjeżdzać to zakleję lub przykryję kratkę, żeby nie wysychało i nie śmierdziało, albo wyłączę podłogówkę w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.04.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Łazieneczka pierwsza klasa! I mozaika faktycznie swietnie wyglada Mozaika w brodziku wyszla super- i mnie sa dobiero gory i doliny A kratka sie nie przejmuj- jak jest troche z boku to duzo latwiej wyprofilowac spadek w samym brodziku i rury kanalizacyjnej pod nim. Ja mam prawie zupelnie w boku. Mysle, ze mozna smialo Tobie i panu S gratulowac roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.04.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Dzięki Iga, kratka mnie nie rusza, najważniejsze, że spadki są świetnie zrobione, sprawdzałam poziomicą z każdej strony (chociaż i tak widać gołym okiem, ze jest dobrze) No i ważne, że bateria będzie na środku Gratki przyjmuję, ale wiesz, ja to tylko taką koncepcję miałam (w przypadku brodzika weryfikowaną wielokrotnie ), reszta to już pan S. No i dziękuję wam, że mnie namówiłyście na ten murowany brodzik, rzeczywiście bardzo mi się podoba i myślę, że będzie się dobrze sprawował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.04.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Iga, a ty kiedy zdjęia zapodasz? Wrzuć coś, jakieś foty poglądowe chociaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.04.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Cytat z dziannika kze: Co do ludzi mówiących "ile jeszcze do zrobienia" to mnie szlag trafia Tacy to potrafią podnieść na duchu Nic mi nie mow- masakra tym bardziej w naszej sytuacji. Ty masz leb z ta poziomica- musze i sibie tez sprwdzic, choc golym kiem widze te krzywizny w poziomach- troche kole w oczy co? A co do fot- moze w tym tygodniu sie uda Ale na prade u nie ma nic ciekawego do pokazania- co ma wklejac, ze mi piony kanalizacyjne okeili plyta G-k A w lazience nic nie widac, bo fuga w ogole nie zmyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.04.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Dawaj tę zabudowę kanalizy I przynajmniej masz juz fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.04.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 no- i wszystkie plytki wygladaja jak biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.04.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Oj, tak Pamiętasz moje zdjęcie kotłowni? Musiałam się tłumaczyć, że to od fugi ta biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.04.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Dzięki za fotki profili w łazienkowych wnękach... Skoro masz ich więcej to może mogłabyś mi je przysłać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.04.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 cześć Domi czy możesz mi polecić swoich tynkarzy czy nie? daj znać na priva plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.04.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 JoShi - wrzucę te zdjęcia (muszę je znaleźć), aczkolwiek nie spodziewaj się za wiele - w końcu to tylko wnęki mikopiko - namiary prześlę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.04.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 jeszcze nie mam ale dzięki jak masz kogoś fajnego jeszcze to plisss wiesz co? potrzebny nam np elektryk, hydraulik... kafelkarze też są ok? z górki ...schodów dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.04.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 ok, prześlę ci namiary na elektryka i hydraulików. Kafelkarz jest świetny, ale chyba nie bardzo osiągalny Trochę cierpliwości, musze wyłowić swoje dziewczyny z wanny i później wszystko prześlę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.04.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 ok, prześlę ci namiary na elektryka i hydraulików. Kafelkarz jest świetny, ale chyba nie bardzo osiągalny Trochę cierpliwości, musze wyłowić swoje dziewczyny z wanny i później wszystko prześlę poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts