Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dominika kafle w lazience masz extra, ja tez chce takie duze na scianach w wc. Mozesz napisac co to za producent, nazwa i cena? Bede wdzieczna. Ja wymyslilam sobie polaczenie takich jasnych kafli z czekoladowymi na obudowie stelaza kibelka i z paskiem na podłodze. Jak mozesz to podaj mi dokladne wymiary tych plytek.

Poza tym ogromnie zazdroszcze postepow prac, u mnie zastoj, wlasnie dzisiaj tynkarz znowu przesunal termin wejscia na polowe maja :cry: teraz to juz bedziemy mieli opoznienie ponad 2 m-ce :( Powaznie zaczynam myslec o tynkach gipsowych bo szybciej i nie ma problemu z umowieniem ekipy. Ech..... zycie

kropi i co wybrales na podlogi, panele czy ceramike ?

A to :wink:

Fajne kafle, zwlaszcza podoba mi się wykończenie brodzika, nie chcę białej niby-wanienki ale fachowcy widzą jakiś problem. A jakby jeszcze pod tymi płytkami dało się zatopić kabelki grzejne to już by był miodzio na całego :p

Musze pogadać z elektrykiem, pod brodzik daje się styropian więc bez sensu, ale przy takim rozwiązaniu? hmm...

kropi, wlasnie czytalam... a co do podlogowki w brodzikach to sie z zasady nie daje :wink: No chyba ze bedziesz mial na ten kawalek osobne sterowanie zeby niezaleznie od podlogowki w domu czy lazience mozna bylo wylaczyc po kapieli, bo woda z syfonow bedzie odparowywac i bedzie nieprzyjemnie pachniec z kanalizy :wink:

Mohag, to zbierz się w sobie i pojedź cyknąć foty chociaż 8)

ksieciu - kafle nie są jakieś luksusowe :wink: Zwykłe Opoczno, gres Arenisca krem. Wymiary kafli to 30x60 cm (no, chyba 2-3 mm krótsze, tak, że akurat wchodzi fuga). U nas na ścianach jest fuga 2 mm, na podłodze 2,5 lub 3. Cena - 50,60/m2

kafle podołogowe (30x30) chyba ok. 44 zł. Jak pan nam układł te kafle w łazience to nawet się zastanawiałam, czy nie za mdłe te kafle, ale jak doszła mozaika to fajnie ożywia je i podoba mi się. Te kafle znajdziesz na pewno w każdym sklepie z glazurą (chociaż nie widziałam ich w markecie), mają fajny delikatny wzorek (na zdjęciach nie widać). No i nie były złe w układaniu (obawiałam sie że będą krzywe, ale jest ok, tylko trzeba je kłaść napisem - tym pod spodem - w tę samą stronę :wink: )

Fatalnie z tymi tynkami, u nas też się przesuwało, to norma. Podobno właśnie najdłużej czeka się na tynkarzy.

kropi, jak przejrzysz mój dziennik (zwłaszcza chyba drugą stronę) to zobaczysz jak miotałam się z tym brodzikiem - raz chciałam płaski akrylowy, raz murowany, chłopaki mówili, że przy murowanym będą problemy z syfonem (brodzik musiałby być sporo wyżej), więc w końcu jest kratka, no i brodzik jest trochę wyżej niż reszta podłogi - ale to akurat mi odpowiada - jest w sam raz. Aha - musieliśmy dać mozaikę zamiast kafli, bo byłby problemy z ładnym ułożeniem płytek z jednoczesnym zachowaniem spadków, byłoby kanciasto. Pod brodzikiem (na części) mamy trochę podłogówki. Jak będziemy wyjeżdzać to zakleję lub przykryję kratkę, żeby nie wysychało i nie śmierdziało, albo wyłączę podłogówkę w łazience.

Łazieneczka pierwsza klasa! I mozaika faktycznie swietnie wyglada :p Mozaika w brodziku wyszla super- i mnie sa dobiero gory i doliny :lol: A kratka sie nie przejmuj- jak jest troche z boku to duzo latwiej wyprofilowac spadek w samym brodziku i rury kanalizacyjnej pod nim. Ja mam prawie zupelnie w boku.

Mysle, ze mozna smialo Tobie i panu S gratulowac roboty! :D

Dzięki Iga,

kratka mnie nie rusza, najważniejsze, że spadki są świetnie zrobione, sprawdzałam poziomicą z każdej strony (chociaż i tak widać gołym okiem, ze jest dobrze) :D No i ważne, że bateria będzie na środku :p

Gratki przyjmuję, ale wiesz, ja to tylko taką koncepcję miałam (w przypadku brodzika weryfikowaną wielokrotnie :lol: ), reszta to już pan S.

No i dziękuję wam, że mnie namówiłyście na ten murowany brodzik, rzeczywiście bardzo mi się podoba i myślę, że będzie się dobrze sprawował.

Cytat z dziannika kze:

Co do ludzi mówiących "ile jeszcze do zrobienia" to mnie szlag trafia :-? Tacy to potrafią podnieść na duchu :roll:

Nic mi nie mow- masakra tym bardziej w naszej sytuacji. Ty masz leb z ta poziomica- musze i sibie tez sprwdzic, choc golym kiem widze te krzywizny w poziomach- troche kole w oczy co? :wink:

A co do fot- moze w tym tygodniu sie uda :roll: Ale na prade u nie ma nic ciekawego do pokazania- co ma wklejac, ze mi piony kanalizacyjne okeili plyta G-k :lol: A w lazience nic nie widac, bo fuga w ogole nie zmyta :wink: