Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dominis, nam sie gdzies zapodziala :roll: :wink: Napewno robi foty zeby nam sie nie nudzilo :lol:

A i owszem :wink: Robiła zdjęcia, robiła, tylko, ze dosyć późno, bo wcześniej szalała w Castoramie, i brała udział w Wielkim Wydarzeniu - czyli przekłuwaniu uszu Zosi - już siedmioletniej (taki prezent urodzinowy sobie zażyczyła) :wink:

No, w każdym razie zdjęcia niedługo będą - właśnie nad nimi pracuję. Niestety mój czytnik płyt szwankuje - ale po użyciu przemocy wobec komputera zorientował sie cholernik wreszcie, że najwyższy czas zacząć współpracować, więc zdjęcia zaraz będą (przynajmniej część) 8)

Hej

a i w muratorku szanowną kolezankę cytują :)

Bardzo podoba mi sie Twój prysznic, super sie prezentuje a ta póleczka? no wlasnie nie wiem co mam wykombinowac u siebie boje sie ze bedzie mi tam siedziec woda i zacznie sie szorowanie fug :evil:

A podłoga? nie spodziewalam sie ze to bedzie tak fajnie wygladac, chyba uklad tych plytek jest idealny :D

Witaj

Chciałabym dołączyć do fanklubu Twojej budowy. Ostatnie dni spędziłam czytając Twój dziennik i komentarze. Przez cztery dni byłam nad morzem, bez zasięgu dla netu, ale zapobiegliwie skopiowałam całe Twoje dzieło! Jestem pod wrażeniem i dziękuję :D Idziesz jak burza i utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że dam radę.

U mnie dopiero rusza i to bardzo ociężale (od wakacji czekamy, żeby sprzedający działkę zebrali wszystkie dokumenty - w tym tygodniu powinien dojść ostatni i będzie umowa przedwstępna) A będziemy budować D07

pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego

Sylwia

Bardzo wam wszystkim dziękuję :D

Mohag - no tak, można się przymierzać :wink: tylko że woda (musze ją w końcu doprowadzić do domu, bo jakos nie mogę się zebrać, chociaż już zmierzyłam ile rury trzeba (bagatela - 50 m :o ), no i umówiłam się z hydraulikiem, ze mi te rurę przywiezie)... No więc woda... bo zaczęłam mówić - na razie będzie tylko zimna :(

Moniś - tak, Legno też nam się spodobało, w rzeczywistości nie jest aż tak ciemne jak na zdjęciach. Teraz mąż się zastanawia, czy na pewno dobrze zrobiliśmy nie kupując go do salonu i holu :roll: No ale już za późno :wink:

kze - nie stresuj się, drewno jest piękne, ja też bym wolała, ale podłogówka... :roll:

malmuc - to cytowanie to chyba dawno temu było :wink: Pytasz o półkę? czyli wnękę? Tam sa dwie wnęki, na pierdółki, myślę, że woda im nie będzie szkodzić bo bo są dość wysoko, fugi można zaimpregnować, a zaraz nad nimi jest wyciąg do wentylacji mechanicznej, więc nie boję się że będzie tam stała wilgoć.

Sylwia - aleś mnie zaskoczyła :o Czuję jak mi woda sodowa do głowy uderza 8) :lol: No już, już, dobrze, wystarczy :wink:

Życzę ci w takim razie dopięcia na ostatni guzik formalności i rychłego ruszenia z budową (tylko zapomnij o wyjazdach nad morze :wink: ). No i kontynuuj ten zwyczaj forumowy prowadzenia wirtualnego (ale przecież dużo więcej mówiącego niz prawdziwy) dziennika budowy :wink:

A Ty masz awersję do kaloryferków? Rozumiem, że podłogówka. I jak bym miał kafle w salonie to i podłogówkę, ale.. skoro mam drewno to beda kaloryferki. Wywnioskowałe, że Ty chciałaś koniecznie podłogówkę, więc wybrałaś kafle do salonu, tak? :roll:

A Ty masz awersję do kaloryferków? Rozumiem, że podłogówka. I jak bym miał kafle w salonie to i podłogówkę, ale.. skoro mam drewno to beda kaloryferki. Wywnioskowałe, że Ty chciałaś koniecznie podłogówkę, więc wybrałaś kafle do salonu, tak? :roll:

Pisząc "...ale podłogówka", nie miałam na myśli, że podłogówka jest najbardziej super, tylko to, ze MUSIAŁA być podłogówka, więc musiały (no niby nie musiały) być kafle. A podłogówka musiała być ze względu za pompę ciepła. Nie mam awersji do kaloryferów, chociaż nie mogę powiedzieć, że jestem ich fanką :lol:

Sylwia - dokładnie tak - nikt mnie w tym roku na wakacje nie wyciągnie :wink:

Ja tam bym sobie polozyla podlogowke, bo i tak gres kladlam... no ale w mojej starej chalupie sie nie dalo :roll: :wink: a uwazam ze jest to bardzo dobre rozwiazanie 8) mieszkalam, czulam, wiem jak to bylo :lol:

A ja jade precz :p nawet Rubik nie jest w stanie zmusic mnie do zostania na miejscu :lol: ja mam przegiecie wloczengowskie i musze ziummmmm, bo inaczej mnie nosi :oops:

No dzięki, dzięki, dziewczyny, nam też się podoba (jest właśnie nie za przytłaczająco, ale też nie za nudno. Chociaż teraz tak sobie myślę, że może jednak byłaby lepsza ciemniejsza podłoga. No i tak naprawdę to będzie widać całość po wstawieniu mebeków, wc i umywalki. Drzwi szkalnych na razie nie będzie, będzie oczywiście super modna zasłonka :lol: Aaaa, no i lustro dopełni całkości, bo narazie straszy....