Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

Dominiko,

Jak zawsze moge na Ciebie liczyc :D Dziekuje za szybka odpowiedz. Jutro jade po siatke na podlogi, styro juz jest, wiec zaczna sie ostatnie prace przed wylewkami :-)

Powinnam zaczac je wygrzewac, ale nie mamy jeszcze kominka ... Wciaz jestesmy na etapie wyboru :oops: Optymistyczne jest to, ze kominka jeszcze nie ma, ale drewno wkrotce bedzie :lol:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dominis, ta zaslonka jest bardzo, bardzo... ale do Twojej lazienki pasowac nie bedzie :roll: U ciebie sa bardzo eleganckie kafle, nie mowiac o mozaikowych wstawkach ktore tworza okreslony styl.

W Waszej lazience musi byc cos ekstra, najlepiej wlasnie tekstylne ... a jak juz winylowe to w ciemnej czekoladzie z bezowym wzorem albo cos w tym stylu.

Tak Mohag, ale nie ma takiej :wink:

Poza tym wiesz, to tymczasowe rozwiazanie, i naszło mnie, żeby dać tam jakiś akcent komiczny - bo w ogóle ja do tych zasłonek tak podchodzę - mi nadal się kojarzą z czasami, kiedy niczego nie było, taka parodia luksusu (sorry, nie chcę tu obrażać niczyich gustów :wink: ), dlatego podobały mi się te bambusy :D Myślę, że by świetnie namieszały w mojej łazience, no ale mąż stanął okoniem :(

Ech u mnie teraz taka sytucja zyciowa, ze nie wiem jak bedzie. Najgorsze, ze pewnie wyjasni sie dopiero na tydzien przed spotkaniem. Nie wiadomo jak z meta (oczyszczalnia :wink: ) bedzie- wiec pewnie do tematu wrocimy po 10 maja. Nie moge opuszczac za duzo moich weekendowyh zajec, a w tym roku w kwietniu dwa wesela sie trafily :wink:

Mnie też zaczynają wkurzać nieproszeni goście na budowie. A pracownicy absolutnie nie powinni nikogo wpuszczać bez naszego pozwolenia. Przecież nie znają wszystkich naszych znajomych, rodziny itp. No a niestety każdy może się podać za znajomego. Ktoś na forum już pisał, że został zaczepiony na ulicy przez zupełnie obcą osobę i zapytany o płytki czy coś tam innego, co ma w łazienkach. :o :roll: Nie wyobrażam sobie, jak można wejść do czyjegoś domu bez wiedzy właściciela.

Nie zapomnij sobie załatwić kogoś do wniesienia zbiornika i pc do domku. Pan z DHL zostawi Ci ten cały tobół (dwie palety, razem 300 kg.) tam, gdzie się zatrzyma i guzik go będzie obchodziło, co z tym zrobisz. I nie zapomnij dokładnie pooglądać, bo w razie czego potem trudno coś od nich (znaczy DHL) wydębić!

No to widzę, że nie tylko ja mam takie problemy :wink:

Agduś, zbiornik już jest w domu, pan jakoś pomógł i wtaszczyli to z moim mężem kawałek. Do kotłowni w każdym razie nie dotarli :wink: Niby mąż obejrzał to, ja później też, nic nie widzę niepokojącego. Mam nadzieję, że w środku też ok.

dominis, u mnie tez nie bedzie jako takiego gornego swiatla w pokoju. Nad stolem bedzie lampa ktora mam, kolo kanap beda wiszace kule w rogu.

Ale kule bedzie zasilal kabel ktory jest na srodku tej czesci.. na poczatku chcialam kabel zrobic w rogu tam gdzie beda lampy ale ... po pierwsze nie wiem tak naprawde jak beda staly kanapy. Niby jest juz wszystko zaplanowane, ale jak sie skonczy nie wiadomo :wink: Po drugie, nie wiem czy za pare lat nie bede chciala czegos innego i okaze sie ze nie ma gornego srodkowego swiatla jak podlaczyc hihi

Jak bedziesz wieszac lampy nad stolem, to najpierw przymierz... tz siadzcie przy stole wszyscy i zobaczcie na jakiej wysokosci nie przeszkadzaja.

Z wlasnego doswiadczenia wiem, a mialam juz troche roznych lamp nad stolem, ze w katalogach pieknie wygladaja lampy nisko zawieszone, ale praktyczne to to nie jest wcale :wink:

Bo naprzyklad nie widac osoby na przeciwko hihi a przewaznie przeszkadzaja ogolnie w serwowaniu, podawaniu czegos drugiej osobie gdzie np miske trzeba podniesc i przeniesc nad wszystkim innym stojacym na stole...

A znowu jak jest ciut za wysoko, to widac zarowke ktora daje po oczach :lol:

Dominiko, też jestem obecnie w temacie lamp :wink: . Zdecydowałam podobnie jak Ty, że nad kanapami będzie typowe oświetlenie (górne z lampy). Przymierzaliśmy się do sufitu obniżonego z wpuszczonymi halogenikami. Jednak odeszliśmy od tego pomysłu właśnie ze w/g na wysokość salonu , którą chcieliśmy jednak pozostawić .

Jak duży będzie Wasz stół - ten docelowy? Może warto zamiast dwóch lamp powiesić obok siebie trzy ? Podobno lepiej wieszać nieparzyście :roll: 8) :wink:

Mohag - tak właśnie zamierzamy zrobić - żeby lampy nie przysłaniały widoku ale żeby światło nie dawało po oczach.

Adrianko - chyba żle się wyraziłam - my nie planujemy górnego oświetlenia przy kanapach jako głównego. Nawet mieliśmy nie robić go wcale, bo zakładamy, że będzie to część wypoczynkowa, nie musi być tam jakoś strasznie jasno, a jak ktoś będzie chciał poczytać, to włączy sobie lampę stojącą, którą tam planujemy. Nastawiamy się na światło z kinkietów, ale trochę baliśmy się, że może kiedyś światło górne okazać się potrzebne, więc wyyprowadziliśmy ten kabel. Ja najchętniej bym go jakoś zamaskowała, tak teraz myślę, ale chyba się nie da, więc może powiesimy tam coś, a najchętniej zrobiłabym jakiś kwatdatowy plafon (lub prostokątny). Coś co nie rzuca się w oczy, nie wisi z góry (bo klasyczne "zwisy" mi nie leżą). Albo taką lampę z mnóstwem malych elementów, cos niestandardowego.

Nasz stół nie będzie duży, na codzień (bez rozłożenia) będzie miał chyba 140x90 (już nie pamiątam), i lampy zostały dobrane pod tę codzienną wersję, jako że tak będzie najczęściej. Mieliśmy do wyboru albo 3 małe lampy, albo dwie większe i w końcu stanęło na tych większych, bo te małe, które nam się podobały, były za małe. A takie średnie niespecjalnie nam pasowały (wzory).

świerczu - ty szukasz lamp w kształcie rur, czy jak?

Dominiko,

Ty prawie mieszkasz!!!!!! :o Ale masz tempo dziewczyno! Gratuluję!

No i uczę się asertywności od Ciebie - tak Panów ustawiłaś, że aż miło... :lol: Trzymam kciuki za przeprowadzkę majową!!!

PS: jak ktoś ma tak na imię, to mu się z budową DOMu udawać wszystko po prostu musi! :wink:

Dominiko,

Ty prawie mieszkasz!!!!!! :o Ale masz tempo dziewczyno! Gratuluję!

No i uczę się asertywności od Ciebie - tak Panów ustawiłaś, że aż miło... :lol: Trzymam kciuki za przeprowadzkę majową!!!

PS: jak ktoś ma tak na imię, to mu się z budową DOMu udawać wszystko po prostu musi! :wink:

No nie wiem, czy to asertywność była :roll: :lol: ale co tam, odpowiada mi to określenie i tego się będę trzymać 8) A Panowie pracują, że aż miło - dziś zaczeli jakoś strasznie rano, bo o 7.15 jak wstałam to już skakali po dachu :o :wink:

Wiesz, nigdy nie myślałam o moim imieniu w ten sposób, ale podoba mi się ta koncepcja 8)

Lampy lampy :D :wink: Ja akurat jestem za dwiema lampami. Moze i trzy lampy sa ladne, ale dwie - zgdonie z zasadmi fenghui (jak i wszystkie parzyste elementy) sprzyjaa umacnianiu i szczesciu w zwiazku :wink: Tak wiec ja robie dwie lampy nad stolem :wink: :lol: Tzy to podobno najgorsze rozwiazanie - prowadzi do trojkata :wink: :lol:

Takie tam fiu bzdziu na marginesie- mam kolezanke, ktora sie tym zajmuje i kiedys mi to powiedziala tlumaczas klopoty w znajmym malzenstwie ogromnym piecioramiennym swiecznikiem na stole :wink: Nie zebym do konca wierzyla i urzadzala dom w tym duchu- ale moze cos w tym jest :wink: