dominikams 19.04.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 O cholera! Jak dobrze że zrobiłam tylko kable na dwie lampy! Nie bedę też kupować pięcioramiennych świeczników, tylko co z moimi halogenami nad drzwiami tarasowymi (są trzy) Już wiem , będziemy siadać bliżej lamp, niż tych halogenów, to lampy będą nas chronić przed jakimiś trójkątami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.04.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 widzicie czego ludzie nie wymysla A piec sztuk- to cie sie pieciokat zrobi A halogenami sie nie przejmuj- zamontowane w scianach lub suficie- wiec sie nie licza Trzeba sie jakos pocieszac nie? Pamietaj tylko, zeby parzyscie dawac wszystko w sypialni a baedzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.04.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A co sie dzieje jak ktos ma jedna lampe z 10-siecioma klosikami Teraz w mieszkaniu mam w pokoju lampe nad stolem, ale gornej lampy w miejscu kanap nie mam... tu mam kinkiety i gorne oswietlenie nie jest mi potrzebne. Kabel mam, ale zasloniety... sa takie specjalnie biale okragle puszeczki ktorymi sie kabel zakrywa. Tak samo mam kolo stolu, bo lampa byla przewidziana w innym miejscu, to to miejsce zakrywa sie puszka, ciagnie od tego kabel w inne miejsce i jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.04.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dziewczyny ! Nie przerażajcie mnie ! Ja będę miała właśnie nad stołem kandelabr 10-cio ramienny . I to o średnicy 90 cm Lampy można wieszać nieparzyście - jedna nad stołem to przecież liczba nieparzysta. Czy to miałoby znaczyć, że od czasu, gdy będziemy siadać przy stole z jedną lampą , będziemy jadać już zawsze w pojedynkę (bez partnera). Kwiaty również wręcza się w liczbie nieparzystej (3, 5, 7). A najszczęśliwsza liczba dla mnie to też nieparzysta Ja bym się tak tym "trójkątem" nie przejmowała Dominiko, czyli nad kanapami będziesz miała tylko kinkiety i ew. schowany ( zamaskowany jakimś plafonem) kabelek w suficie ? Qurcze, a ja już tyle się nazastanawiałam jak rozwiązać sprawę lamp przy kąciku wypoczynkowym . W końcu jednak stanęło na "zwisie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 19.04.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A co sie dzieje jak ktos ma jedna lampe z 10-siecioma klosikami Teraz w mieszkaniu mam w pokoju lampe nad stolem, ale gornej lampy w miejscu kanap nie mam... tu mam kinkiety i gorne oswietlenie nie jest mi potrzebne. Kabel mam, ale zasloniety... sa takie specjalnie biale okragle puszeczki ktorymi sie kabel zakrywa. Tak samo mam kolo stolu, bo lampa byla przewidziana w innym miejscu, to to miejsce zakrywa sie puszka, ciagnie od tego kabel w inne miejsce i jest spoko. O, o, o!!! Czyli można zamaskować - super! Tak właśnie zrobimy, a jeśli zwis okaże się potrzebny, to wtedy podłączymy, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.04.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Nie mam innego zdjecia, ale moze bedzie cos widac ... to co tam wisi to tylko takie ruszajace sie "mobile" http://img110.imageshack.us/img110/5060/img1619kq4.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.04.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ja jesli chodzi o lampy jestem nienormalna. Bede miala te w suficie podwiesznym - caly ciag- ale tam planuje dac zarowki o malej mocy, zeby nie bylo za jasno. Do tego nad tv w sufice 2 halogeny- do ogladania tv. W rogu przy tv przygotowany zwis na jakas wiszaca lampe. W drugim rogu gniazdo na lampe stojaca. Nad kanapa kinkiet, ktory podswietli obraz na scianie. Oswietlenie polek i nad kominkiem. W kaciku jadalym takie samo oswietlenie w suficie, nad stolem dwie wiszace lapmy. Na scianie za panelem schowane dwie swietlowki i jeszcze oswitlona polka z GK na srodku. I gniazdka przy parapetach jakby mi sie na nich zachcialo jakies lampki stojace postawic Duzo tego wiem- ale wolalam sie przygotowac na kazy kaprys. Wiekszosc na osobnych wlacznikach, zebym mogla wybierac co chce Obym sie w wlacznikach polapala. Jedyne, czego obecnie "nie widze" to zwis w rogu obok tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.04.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 świerczu - ty szukasz lamp w kształcie rur, czy jak? tak potrzebe mi są trzy rurowat,e lampy, sufitowe, zwisające. najlepiej białe, matowe. no moze z lekuchnym wzorkiem trzy.... -> trójkąt... -> eeee to nie dla mnie... ! ja ajlawiam swom małżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.04.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 dominiko piekna masz lazienke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.04.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mohag - ślepa jestem, nic nie widzę opisz może? Iga - no to pojechałaś świercz - nie mam pojęcia skąd takie wziąć, ale Mohag ci pewnie coś znajdzie Zeljka - dzięki kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.04.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 świerczu, tu znalazłam nasze lampy, może i ty coś znajdziesz http://www.e-lampy.com.pl/sklep/ No i iga wklejała link do strony z oświetleniem, a na forum było juz kilka innych linków do sklepów internetowych, poszukaj na wnętrzach wpisując "oświetlenie w salonie" czy coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 20.04.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 U Ciebie jak zwykle ruch w interesie. Tymi lampami to bym sie nie przejmowała, czytałam, że należy umieszczać przedmioty parami jeśli się szuka partnera... A z budowlanych rzeczy (mało budowlanych) to czekamy na termin u notariusza, ale tam się dzieje - trzeba czekać dwa tygodnie. Mam takie odczucia, że wszystko co dotyczy budowania wiąże się z nauką cierpliwości ps. ale masz pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.04.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Sylwia - toż to nowe rewelacje każdy dzień przynosi - mówię o tych lampach Codziennie inna interpretacja.... A cierpliwości to niestety trzeba dużo.... naprawdę dużo, bo inaczej by człowiek zwariował Nie stresuj się, później i tak cię to nie ominie, to przynajmniej teraz postaraj się jakoś spokojnie do tego podchodzić... wiem, wiem, łatwo mówić, zakup działki to wieeeelka sprawa, więc trzymam kciuki, żeby ci szybko ten czas upłynął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 20.04.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 iga, nie pojechala, iga to juz poplynela szlakiem swietlnym dominis, to wyglada jak biale pudeleczko wielkosci pasty do butow ale miesci sie w tym zwinieta koncowka wystajacego kabla. Idz do OBI-ka i poogladaj. swierszczu, moze cos konkretnego opowiesz o tej rurowej lampie, jak to to ma wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.04.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 dzięki, będę w weenend kupować jakieś wyłączniki i kontakty, to popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 20.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 dominis, jak bedziesz wybierac kontakty to nie kupuj tych tanich marketowych. One podobno sie zle trzymaja, wypadaja z puszek, sa bardzo glosne w klikaniu. Zobacz sobie w OBI-ku Berkera, bo tez maja ... moj elektryk sie pozytywnie o nich wypowiada, ja mam teraz w mieszkaniu i sa okejos. Ale jak Ci sie spodobaja, to przejdz sie do hurtowni posprawdzac ceny... bo u mnie w hurtowni Berkery wyszly taniej tz cena w OBI-ku i hurtowni byla taka sama, ale w hurtowni na dzien dobry 15% znizki dostalam. Ja wybralam POLO, bo sa bardziej biale niz Berker .. no i maja ciensza ramke na czym mi zalezalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.04.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 ok, będę to mieć na uwadze, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.04.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dominika, ale z Ciebie baba, ja cie krece tak rozgonic towarzystwo podobasz mi sie ale co za duzo wazeliny to nie zdrowo masz pstryczek w ucho za zdjecia, najpierw piszesz o dachu ze serce wali przesuwam palcem po koleczku na myszcze, coby szybciej sie znalezc sie na samym dole strony, myszka juz czerwonosci nabiera, spod palca sie dymi, a tam......... Zrobiłam kilka fot, ale musze czekać do wieczora, żeby je wrzucić. Także proszę (niezmiennie) o cierpliwość. no dobra......... poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.04.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 aleś mnie rozbawiła na dobranoc, Malmuc Ale zdjęć nie będzie dziś niestety, bo mąż zabrał laptopa - śpi dziś w nowym domku Ale te zdjęcia, kóre mam są już trochę nieaktualne, bo jak pojechałam zamknąć dom, jak panowie wyjeżdżali, to więcej dachówki było ułożonej, więc jutro cyknę nowe i wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.04.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ale Ty pędzisz z tymi wpisami.. Ledwo nadążam.. Zasłony bambusowe sa łądne. Pomysł pilnowania dachówek jest słuszny. W temacie galopujących cen masz racje. A opowiedział Ci mąż jakie miał sny na nowym miejscu? Ponoć spełniają się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts