Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

Sylvia1 - te płytki sa naprawdę ładne, mają super fakturę i fajnie wygladają.

a nie są za ciemne? można prosić o zdjęcie z większej perspektywy? :roll:

No ciemne są, nie da się ukryć. Dlatego nie daliśmy ich do salonu. Nie chciałam zbyt ciemnej podłogi. A zdjęcie z większej perspektywy.... :roll: Są tylko w wiatrołapie, tam nie ma dużo światła. Może jak będzie słoneczny dzień to cyknę fotę przy otwartych drzwiach, tylko muszę je najpierw porządnie umyć, bo są nadal w smugach po fudze, mimo, że już były myte kilkakrotnie (wczoraj np. przeze mnie, ale cały czas pomazane :roll: ).

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oczywiście mam. Niektórych to drażni, więc się powstrzymuję, niektórzy sami proszą o poprawianie, więc poprawiam. Z upodobaniem poprawiam naszych, pożal się Boże, polityków, artystów, dziennikarzy itp. osoby, które z pobudek patriotycznych lub przyczyn zawodowych powinny błyszczeć przykładem, a ... eee, lepiej nie mówić, co robią.

Trzymam kciuki za tynk.

Fajne zdjęcie tych podbitek - właśnie się zastanawiałem jak będzie wyglądało połączenie tych ze szczytów z tymi przymocowanymi do dźwigarów - u nas będzie podobnie z tym że szczyty bedą obłożone drewnem.

W jaki sposób uszczelnia się dno w takim brodziku wyłożonym płytkami?

Aga - tak przypuszczałam :wink: :lol: Trzymaj jeszcze te kciuki, ok? :wink:

a&zb - zrobię w weekend zdjęcia podbitki, chociaż nie wiem dokłanie o który punk ci chodzi - o te wystające murłaty? Jeśli tak, to one zostały obłożone podbitką.

Uszczelnienie brodzika polegało na pomalowaniu dna i brzegów brodzika folią w płynie, następnie na naklejeniu takich taśm brzegowych (kupisz je tam, gdzie folię w płynie), i jeszcze dwukrotnym pomalowaniu tą folią. Na to dopiero kafle.

kze - mam tę świadomość, stąd mój niepokój. Nikt nie wie jaki będzie ostateczny efekt :roll: Wczoraj zrobiłam próbkę tynkiem (na kawałku kafla, tylko z drugiej strony) i kolor wydaje mi się ok, ale wiadomo, że ostatecznie okaże się na ścianach. Sam tynk (w wiaderku) jest bardzo jasny, prawie biały, ale zarówno sprzedawca jak i panowie twierdzą, że ściemnieje po położeniu. Pożyjemy, zobaczymy. Z powodu pogody tynkowanie przesunięte na następny tydzień :evil:

Spało mi się dobrze, chociaż śniły mi się problemy z podłogówką :roll: (że bardzo gorąca była). Trochę się uczyłam, ale nie za wiele.

Dziś rano ustawiłam temp. na 30 stopni, ale wyfdaje mi się, że w podłogę idzie wyższa (jak dotykam rozdzielacza). Nie wiem, na ile wiarygodny jjest ten termomanometr przy pompie cyrkulacyjnej.

W domu zdecydowanie cieplej, mimo, ze nie ma zamontowanych progów w drzwiach, więc dmucha spod drzwi dosc mocno. Podłoga wyraźniej cieplejsza.

No i to tyle :D

Dominiko,

skoro Ci się śniły problemy z podłogówką - tzn. że ich NIE będzie :wink: :D .

Sny działają albo proroczo , albo zupełnie odwrotnie :wink: :lol: .

U nas też wygrzewa się podłogówka na dole ( a grzejniczki na poddaszu) . Grzejniki od razu były ciepłe, ale betonik na parterze dopiero po kilkunastu godzinach był przyjemny w dotyku :wink: .

Pozdróweczka ! :D