Basia Z. 17.05.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Dominiko, a będziesz kładła kafle czy zdecydujesz się na deski na poddaszu? Bardzo chciałabym deski, ale straty ciepła, wbrew pozorom, są duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 17.05.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Ja sie tez trzeslam nad dylatacjami- chcialam powtarzac, silikon robic. A sie okazalo, ze przy moich wielkich plytkach i wybranym wzorze to niemozliwe powtorzyc dylatacje z wylewek. chcialam super klej- a w koncu klade na Atlasa Plus- bo to jedyny dostepny obecnie u nas w normalnej cenie. Teraz chce super fuge, ale nie wiem jak bedzie A wykonawcy mowia, ze bedzie bodrzi i daja gwarancje na wykonanie. Niby nie powinnam im wierzyc- ale nie moge zrobic silikonem fug w calej podlodze Zreszta sama wiesz jak jest- juz wymeczone jestesmy... Zawsze mysle, ze jakos to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.05.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Basiu, kłade płytki w holu i naszej sypialni - też drewnopodobne, najbardziej chciałabym takie, jak na dole, ale kto wie, czy jeszcze będą je robić Chociaż może do sypialni jakieś jaśniejsze dam. U dziewczyn w pokojach planujemy linoleum, tak jak Agduś. Tanie to nie jest, ale te nasze kafle też nie są najtańsze (chociaż cena i tak jest przyzwoita). Iga - no właśnie to zmęczenie tak się właśnie przejawia. Człowiek ma już wszystko gdzieś i wszystko zaczyna wisieć. Moja myśl przewodnia z ostatniego okresu to " najwyżej później się poprawi" No cóż.... tak się zmienia perspektywa Zaraz będę walczyć ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 17.05.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Dominiko,te drewnopodobne kafle są super. Ciemniejsze też ładnie będą wyglądały w sypialni. Zawsze możesz dać jasny dywanik przy łóżku i będzie bardzo elegancko. Tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.05.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Dominiko, no nieźle, nieźle zabalowałaś z majstrami, że tak późno pracę zaczęli A ja wsiąż czekam na fotki elewacji - i nic . Powiedz proszę jaką masz ziarnistość tego tynku ? U mnie mają zaczynać elewację w przyszłym tygodniu, ale jest to uzależnione od pogody ( nie może być opadów - a póki co pada codziennie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.05.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Basiu, te ciemniejsze też mi się podobają, tylko zastanawiałam się, czy nie będzie za nudno, jeśli będą też u nas w sypialni. To jeszcze odległa sprawa, więc nie ma co się zadręczać Adrianko - foty już są Panowie rzeczywiście zaszaleli, bo normalnie zawsze zaczynają z samego rana (nawet jak są po wieczornym piffku) Tynk ma 1,5 mm. Taki mi się najbardziej podobał, bo 2 mm już jest za gruby, jak dla mnie. U nas przez tydzień przymierzali się do tynku, bo ciągle padało. W końcu udało się to zrobić z przerwami. Co za ulga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.05.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Oooo! Jaki śliczny domek ! Czyj on ? Dominiko, domek zmienił się niesamowicie . Pięknie jest ! Czy to tynk akrylowy cieńkowarstwowy , barwiony w masie ? Jaki ma symbol ten kolor ? Wpada bardziej w morelę, wanilię, czy e'cru ? Mnie też podoba się małe uziarnienie, ale jeszcze nie wiem czy dam 1,5 czy 2 mm (chcę porównać oba na ścianie przy klinkierze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.05.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 tak, to akryl cienkowarstwowy. Z tymi odcieniami to nie za bardzo jestem na bieżąco tzn. nie wiem, jaka jest różnica pomiędzy ecru a wanilią Na pewno nie jest morelowy, taki nam jakoś nie pasował.. Chyba to jest taka wanilia, jeśli porównać to do lodów waniliowych Firma Kabe symbol 0370 albo 3070, nie pamiętam w tej chwili. Oni mają dość dużo takich jasnych o różnych odcieniach, i dlatego ciężko było nam wybrać.... W każdym razie pan S. mówi, że ten kolor ładnie pasuje do brązowych elementów. Ale ja się zastanawiam, że gdyby był bardziej kremowy, to może by mi się bardziej podobało.... a może nie..... Poczekaj, przyjedzie Agduś to zerknie obiektywnym okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.05.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 dla mnie bomba! ja lubię waniliowe lody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 18.05.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Mi też się bardzo podoba. Planujemy podobny kolorek Muszę sobie zapisać nazwę firmy i nr koloru Dominiko czy masz może fotki tarasu i schodów wejściowych? Mamy podobne budynki i chciałabym podejrzeć jak wygląda u ciebie taras i schody (my jeszcze nie mamy). Jakie wymiary ma wasz taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.05.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 ale fajnie jak już tynk na ścianach...ech kiedy tak u mnie będzie A kolor też mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evva 18.05.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Bardzo ładny ten kolorek - taki elegancki i ponadczasowy.Też bym taki chciała. Mam bryłę podobną do Twojej, taki sam kolor dachówki i podbitkę mam zamówioną również w podobnym kolorze, tyle że okna mam białę - dałam się namówić mężowi. I teraz sobie myślę, że mogą one zginąć przy takim jasnym kolorku. Tak więc od jakiegoś czasu się waham pomiędzy takim jak Twój, a jakimś takim spokojnym rudo-pomarańczowym. Mam jednak trochę czasu - teraz będę ocieplać mój domek, a kororek położymy pewnie dopiero na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDIX 18.05.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Kolorek delikatny, pasuje do dachu i do domku całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.05.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 malmuc - ja też lubię lody waniliowe! asiula - sprawdziłam ten kolor tynku - F0370. Zdjęcia schodów i tarasu zrobię dziś, i wieczorem postaram sie wrzucić. Taras nie jest duży, ma ok. 13 m (4,8 x 2,7). Po prawej stronie, patrząc z domu (czyli tam, gdzie jest nieotwierana połówka drzwi tarasowych), będzie stół z krzesłami. Lewa strona będzie wolna, żeby latwo można było wyjść i na taras, i do ogrodu. mikopiko - będzie i u ciebie, nie martw się U ciebie to i tak sporo innych rzeczy się dzieje. A kolejność musi być zachowana Evva - no właśnie nie wiem juak taki kolor wyglądałby z białymi oknami. Chyba rzeczywiście lepiej dać ciemniejszy tynk. Chociaż z drugiej strony.... sama nie wiem Poszukaj sobie wątku "nasze elewacje" na Wnętrzach, tam naprawdę można sobie podpatrzeć różne rozwiązania. Andix - dzięki, tak teraz sobie popatrzyłam na te zdjęcia i jednak nie oddają one tego koloru. Nie jest taki szary. No i rzeczywiście pasuje do całości, nie gryzie się z resztą, nie przytłumia innych kolorów, a wręcz je podkreśla. Okna teraz wydają się zupełnie inne, jakieś większe I jeszcze wam powiem, że teraz, przy tynku, bardzo mi się podoba to ułożenie podbitki. Przekonałam się do niej i jestem nią wręcz zachwycona Aha - wisi już kibelek i można lać wodę z prysznica Zrobiłam test kratce i spadkom i wszystko działa. Woda bardzo szybko spływa do kratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamieniczka 18.05.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 No kurde normalnie Dominika, w alkoholizm popadniecie przez ta budowe A tak serio, to mi równiez podoba sie kolor tynku i nie kojarzy mi się ze zwłokami Ty w ogole masz tendencje do nadawania makabrycznych nazw kolorom - pamietasz rzygowy to chyba było o fudze w łazience. A propos łazienki - moze pokazałabys co udało wam się zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.05.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 he he, ta rzygowa mozaika... akurat nazwa była bardzo adekwatna do koloru, jaki mozaika przybrała po przyklejeniu jej na biały klej Teraz to się śmieję z tego, ale jak pierwszy raz to zobaczyłam, to.... zaraz idę do domu, to cyknę sobie fotę na kibelku P.S. dziś, tak jak wczoraj, jest dzień bez alkoholu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 18.05.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Hej Dominiś! Nie no... domek wygląda świetnie ...nie ma to tamto ... Naprawdę kolorek bardzo dużo wnosi ... cudnie się prezentuje. A pifko dobra rzecz ... Do zobaczenia jutro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 18.05.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 ładny kolor elewacji... podoba mi sie taki blady (mężowi podoba sie bardziej żółty zrób zdjęcie cudnej urody, to będę miała element przetargowy )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.05.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Moniś, dzięki i do jutra! Naprawdę się cieszę na to spotkanie. Wziąć dżdżownice? ave - no właśnie kiepsko z tymi zdjęciami, bo nijak nie mogę uchwycić tego prawdziwego odcienia na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.05.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Domek z tynkiem wyglada swietnie. Mi sie tam kolor podoba Wszystko sie perfekcyjnie zgralo- tynk, dachowka i podbitka! Do boju! I czekam na mile wspominki z dzisiejszego zlotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts