Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

Faktycznie pieknie sie zrobilo :D Łazienka ekstra wyszła- i umywaleczka z szafka cacko- bedzie swietnie w niej wygladac. Ja tam tez wybralam bialy przycisk, bo na srebrnym faktycznie widac slay. Zreszta u ciebie bialy i tak bardziej pasuje. A bialy ma tez ta zalete, ze jest pare zlotych tanszy :wink:

O wstrzymywaniu wyplat przez bank to wiem co i to az za dobrze :roll: :evil:

No i zazdorszcze wszystkim spotkan face to face :wink: Ja sie do W-wy na pewno w te wakacje w weekend wybiore to nie nie omieszkam wpasc jak juz bedziesz domek zamieszkiwac :wink:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dominiko,

Ale pięknie i tak domowo się u Ciebie zrobiło. Cały domek wygląda ślicznie.

Jeśli chodzi o przycisk w łazience, dałabym biały. Tak jak pisze iga9, każdy dotyk na srebrnym będzie widoczny.

Obie Twoje córeczki są naprawdę śliczne.

Trzymam kciuki za wykończenie i nadal dopinguję :D

Sylvia1 - dzięki! Czy ty byłaś na zlocie? Bo tak cos mi się kojarzy, a nie miałyśmy okazji się poznać :cry:

byłam ale na zmianę z mężem pilnowaliśmy naszych kochanych dzieci więc pole popisu do poznania miałam mocno ograniczone... za to Agduś tez pilnowała :D

na następny zjazd jadę bez rodzinki tak jest lepiej 8)

Wysokość kibelka (razem z dechą to chyba 40 cm). Da się wytrzymać :wink:

Tutaj jestem na zjeździe, Zeljko:

http://images21.fotosik.pl/315/9a77cd00bda3f2e8med.jpg

oj nie jedno piwko bym z tobą wypił ;)

a co do stalaży to umnie znowu nie jest tak nisko... jeden ma juz miskę i siedzi się całkiem całkiem ,ale odwaliłem małe "fo pa" :lol: w łaziene u góry... :roll: kibelek ma stelaż geberuta a bidet jakiś tam.... i róznica poziomui ch zawieszenia to około 5 cm... mam nadzieje że jak juz je kupie i zawiesze to nie bedzie to tak widoczne :roll:

Widzę, że niski kibelek to nie tylko mój problem :wink: Jestem bardzo zła na siebie :evil: bo wykonawca, który robi nam wykonczeniówkę już u nas pracował w mieszkaniu i też zamontował za nisko kibelek i umywalkę. Miałam go przypilnować i nie zdążyłam. Na szczęście umywalki będa na szafkach (zgadnij jakie :wink: Iryda :D :D :D). Nie wiem co Ci fachowcy maja z tym niskim wieszaniem muszli i bidetów, holender m. in. po to sa podwieszane, żeby łatwiej utrzymac czystośc na podłodze pod nimi, a mi nawet z trudem reka wchodzi pod ten zasłany kibel :evil: :evil: :evil: Poza tymlwygodniej się je "użytkuje" :) kiedy są wyżej.

Co do przycisku - ja mam akurat srebrne, plauchy widać, ale wystarczy przetrzeć ręcznikiem papierowym i już. Osobiście wolę srebrne, ale skoro zostawiasz białe sciany, to może faktycznie biały będzie lepszy.

Ze wszystkich zdjęć najładniejsze jest to z Zosią (ale moje ulubione to to, na którym śpi)

Mama tez niczego sobie :wink: mówiłam, że wszystkie Dominiki to fajne dziewczyny :D

Co ci instalatorzy jacys tacy felerni :o U mnie jest zdecydowanie za nisko umywalka. :roll: I zaiast montowac to z moja ekipa wykonczenuiowa musilismy znowu instalatora wzywac- bedzie montowal ta umywalka (bo sie okazalo, ze polpostument nie zakryje rurek od poejscia :roll: ) i ten felerny kibel do podlogi. Powiedzial, ze to zalatwi- pytanie jak :roll: :lol: Mozecie trzymac ksiuki, zebym pozniej podlogi nie rozwalala :lol: Z dwoja zlego wole juz kibelek za nisko niz taki, ktorego nie ma w ogole :wink:

A felernym instalatorom mowimy zdecydowanie NIE!

Oczywiście byłam zaskoczona tym, jak w rzeczywistości wyglądacie :wink: Najbardziej zadziwiła mnie Tabaluga, bo to taka dziewczynka jest :D

Atmosfera zjazdu była niesamowita, pyszne jedzenie i picie w nadmiarze :oops:

:o :lol: :roll: :lol: :o :p :lol: :roll: :o :lol: :p :roll: :lol: :p :roll: :o :p :lol: :roll: :o :p :lol: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Mi też było miło Cię poznać. :p Szkoda tylko, że nie udało nam się dłużej pogawędzić. :(

Elewacja super. Bardzo ładny, spokojny i ciepły kolorek. Łazienka bardzo mi się podoba (o wnękach zresztą już wspominałam). Wydaje mi się, że taka łazienka będzie zawsze modna i na pewno się nie znudzi.

Córunia urocza- jak mamusia.

pozdrawiam

Kochani, bardzo wam wszystkim dziękuję za wpisy! Nie mogę dziś odpowiedzieć szczegółowo, pewnie jutro dopiero mi się uda, ale naprawde doceniam, że mnie wspieracie :D Próbowałam dziś wrzucic foty, ale po trzecim zawieszeniu się kompa dałam spokój. Niestety rozruch mojego komputera trwa długo.... dużo za długo :evil:

Aha - taka ogólna uwag - widzę, że wszyscy zaczeli się przyznawać do problemów z kibelkami :lol: :lol: :lol: Widzisz Iga, a tak się bałaś, że jesteś jedyna :wink: A okazuje się, że wiekszość z was , jak do mnie przyjedzie, to nie zauważy różnicy, że za nisko :wink: :lol: (oprócz Mohag, bo ona zawsze ma wszystko idealnie :wink: , więc będzie musiała korzystać z górnej łazienki :lol: - tam, mam nadzieję, będzie już odpowiednia wysokość :wink: )

Buziaki!!!!

Hej Hej :D

ja tez obawiam sie o swoj kibelek zwlaszcza ze jeden jest pod oknem, niby zainstalowalam stelaż wys.82 cm, ale mam pietra czy w rezultacie siadanie na desce bedzie komfortowe tylko dla moich przedszkolaków :lol:

Dominiczko cierpliwie czekam na fotki

cierpliwości starczy mi do dzisiejszego wieczoru :lol:

potem będę Cie dręczyć :wink:

Witaj Dominiko!

Widzę, że też odliczasz rzeczy teoretycznie niezbędne do zamieszkania. :wink:

Jak się teraz zastanawiam, to właściwie mało co jest do tego potrzebne. U nas zrobimy podłogi na górze, pewnie jedną łazienkę, a salon będzie czekał. Kuchni też jakoś na razie nie widzę wykończonej, a tak mi się marzyło, że wprowadzę się i będziemy sobie tam siedzieć wieczorami.

Ty sie ze mnie nie nabijaj kochanienka :lol: co ja zrobie ze mam takiego precyzyjnego hopla :roll: tez mnie nieraz to meczy :oops: :p

A jak juz bedziesz robic ta gorna lazienke to przyjade do Ciebie i dopilnuje zeby kibelek powiesili jak sie nalezy... oczywiscie z czysto egoistycznych wzgledow 8) :lol:

foty, foty !!! nie obijaj sie !!! trzy razy probowane, to jakby w ogole nie probowane :lol: sprobuj czwarty raz zaladowac :wink:

Tak z wielkości i barwy to zapewne szpak. U nas sójki się już zakumplowały i za jakiś czas to chyba będą z ręki jadły. Jest też para grzywaczy i zalatują pleszki. Nie chciałbym natomiast aby jakiś dzięcioł pomylił ocieplenie z pniem starego drzewa, co ponoć czasami się zdarza.

Wiercisz mam nadzieję bez udaru...

Też się przyłączę do pochwał elewacji - wygląda na to że udało Ci się uniknąć popełnianego przez większość błędu z doborem zbyt intensywnego koloru. Tu jest super - pastelowe ściany nie wchodzą w konflikt z wiodącym w kompozycji kolorem dachówki a brąz okien uspokaja całość i nadaje wyrazistość kształtom.

Dziewczyny, jakas chyba niezorientowana jestem ;) Co jest z tymi zbyt nisko montowanymi muszlami WC? Mam Geberity 112 cm i przyznam, iz myslalam ze jakos standardowo montuje sie muszle, aby bylo wygodnie ;)

Domini, piekna elewacja i wspaniale wyglada podloga w salonie :-) Wybierasz subtelna i ponadczasowa game barw :-) Gratuluje!

Dominiko....jestem pod wrażeniem Twojego domku.... piękny kolor elewacji super komponuje się z kolorem dachu ....no i ta podłoga w salonie.... teraz będę na taką "chorować" :lol: ....no i ta łazienkowa mozaika....świetnie wyglada...przełamuje beże....naprawdę piękny domek :D

w zasadzie u Ciebie to już prawie finisz....czekam na kolejne zdjątka

pozdrawiam, smoczyca

No ladnie, ladnie to wyszlo 8) mozesz pochwalic odemnie swoich kafelkarzy :lol: za pomysl ulozenia jodelki skosnie wzgledem scian, przez co patrzac prosto na pokoj tej jodelki nie widac, i wychodzi optycznie calkiem inny wzor tz mniej tradycyjny hihi

ps. a tak apropo intensywnych w kolorze elewacji, to nareszcie udalo mi sie znalezdz moja "oczobijna" maline :wink:

Dominiko - salon prezentuje się prześlicznie! Jak mój mąż zobaczył te fotki to od razu stwierdził - te płytki i żadne inne :lol: (do tej pory nie był przekonany). Tak wię bardzo ci dziękuję bo już myślałam, że nie dojdę z nim do porozumienia :D

Czy ja dobrze zrozumiałam, że te same płytki masz też w holu? Bo ja się właśnie zastanawiam jak to będzie wyglądać jak dam te same w salonie, jadalni i holu - u mnie jest to jedna otwarta przestrzeń. Ale z kolei jak dam w holu inne to trudno mi będzie jakoś sensownie je połączyć z jadalnią i salonem... :roll:

Acha - i dzięki za fotki tarasu i schodów :D