Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

Kochani, dzięki za tak liczny odzew - jak zwykle :D

ave - na kominie, o ile dobrze pamiętam, siedzi kawka :wink: Co do wprawy w wierceniu - to były moje pierwsze poczynania - i od razu z "grubej rury", czyli w gresie - ale udało się 8)

a&zb - wiercę bez udaru oczywiście, więc trochę wzmocniłam mięśnie 8)

Slicznie ująłeś koncepcję połączenia naszych kolorków domku :D

Beatko - Stelaże do wc są regulowane - istnieje możliwość ich obniżenia/podwyższenia. U nas trochę obniżyliśmy stelaż (ok. 2 cm), bo wtedy płytki na obudowie wypadły idealnie względem ściany, i tym się kierowaliśmy.

Dzięki za pochwały :wink:

dagga - dziękuję po stokroć; podłoga w salonie i w holu też nas zachwyca, i bardzo jesteśmy zadowoleni, że zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie (pierwotna wersja to był parkiet). Łazienka jest taka mało narzucająca się, stonowana i mam nadzieję, że nam się szybko nie opatrzy, jak to bywa czasem przy intensywnych barwach.

Mohag, zaraz przekażę pochwały, a jaką dajesz malinę na elewację - tzn. właściwie chciełąm się zapytać gdzie ta malina będzie, bo chyba nie na całości 8)

asiula - bardzo się cieszę, że przydały się na coś te zdjęcia. Popatrz jeszcze raz, zobaczysz, że u nas podłoga w salonie przechodzi do holu. Jest to super rozwiązanie, konsultowane zresztą tu w komentarzach :wink: Efekt jest znakomity, bo optycznie powiększa to całość, i nie trzeba dawać żadnych łączeń między płytkami w poszczególnych pomieszczeniach. Nie udało nam się niestety pociągnąć płytek z holu do pokoju gościnnego, bo ten miał być układany na końcu i wtedy wszystko byłoby jednym ciągiem. Niestety z powodu braku ogrzewania podłogowego (opóźnienia w dostawie pc) musieliśmy ułożyć podłogę w gościnnym wcześniej, bo nie mogliśmy czekać z tym do ostatniej chwili.

Na twoim miejscu wszedzie dałabym takie same kafle.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No nie, nie na calosci :wink: chociaz widzialam jedna szeregowke cala w takim ciemnym rudym i prezentowala sie naprawde ladnie 8)

U mnie w malinie bedzie cale przyziemie tz 1/3 domu od dolu... pozniej jest bialy siding na dwoch nastepnych poziomach. Od frontu i od ogrodka, polowa domu jest w poziomie przyziemia i parteru wysunieta do przodu... od frontu jest to wiatrolap z drzwiami wejsciowymi i oknem a od strony ogrodu jest wysuniety pokoj z oknem. Te wysuniecia beda w poziomie "parteru" tez biale jak siding ale beda mialy malinowy pas jak szerokosc okna.

Oj troche trzeba jeszcze poczekac :lol: na pierwszy rzut przyjda rolety i wymiana schodow zewnetrznych... musze poszukac drzwi do wiatrolapu i wstawic okno. A i chce zrobic przed malowaniem taras i porzadek od frontu z podjazdem bo troche sie sypie. Malowanie bedzie na koniec zeby nie zapaprac przy tych wszystkich pracach.

dawaj photosy, dawaj photosy :lol:

Dominiko,

A gdzie one...

No i nie udało się, trudno może innym razem, kto to wie.

Pozdrawiamy,

Ewa i Zygmor

Zygmorku, zdjęcia wkleiłam w dzienniku. Tylko kilka.

Nie udało się, za co bardzo przepraszam. Nie pogadałam ani z tobą, ani za bardzo z Tomkiem, a Sylvi1 to w ogóle nawet nie poznałam :(

Moim zdaniem taki zjazd powinien się zacząć ok. 11, to byłoby więcej czasu na pogaduchy ze wszystkimi.

Buźka!

Dominika

Aleeee "butla" :o nawet nie wiedzialam ze to jest takich rozmiarow :o

Siedzicie na schodach jak moj psiak za przeproszeniem, ostatnio w Rubiku zachowywal sie juz jak wiejski burek i zajal pozycje obserwacyjna na ganku :lol: sorry za porownanie, ale tak mi sie skojarzylo jak Was ujrzalam, tak siedzacych i dogladajacych :wink:

Dominiko,

U mnie też będzie pompa ciepła, podłogówka i kafle z fakturą drewna na podłodze, ale tylko pod ścianami, bo żona uparła się na deski, które już trzy lata czekają, na położenie właśnie w salonie. Kolor elewacji też mi się podoba i u nas w drzewach wyglądało by chyba bardzo dobrze. Podobny kolor ma inny dom na podobnie zadrzewionej działce, ale starszym drzewostanem i bardzo ładnie to wygląda.

Dominiko,

A gdzie one...

No i nie udało się, trudno może innym razem, kto to wie.

Pozdrawiamy,

Ewa i Zygmor

Zygmorku, zdjęcia wkleiłam w dzienniku. Tylko kilka.

Nie udało się, za co bardzo przepraszam. Nie pogadałam ani z tobą, ani za bardzo z Tomkiem, a Sylvi1 to w ogóle nawet nie poznałam :(

Moim zdaniem taki zjazd powinien się zacząć ok. 11, to byłoby więcej czasu na pogaduchy ze wszystkimi.

Buźka!

Dominika

Ja juz pisałem, ze zlot powinien trwać ... cały weekend.. :lol: :wink:

Bardzo Ci do twarzy z wiertarką w ręku... :lol:

Ponoć zblazowanie występuje pod koniec budowy - u wszystkich!! :D

Dominiko,

U mnie też będzie pompa ciepła, podłogówka i kafle z fakturą drewna na podłodze, ale tylko pod ścianami, bo żona uparła się na deski, które już trzy lata czekają, na położenie właśnie w salonie. Kolor elewacji też mi się podoba i u nas w drzewach wyglądało by chyba bardzo dobrze. Podobny kolor ma inny dom na podobnie zadrzewionej działce, ale starszym drzewostanem i bardzo ładnie to wygląda.

Zygmor, żony trzeba słuchać :wink: Tylko jakiej grubości sa te deski? Żeby nie blokowały dokumentnie przepływu ciepła :roll:

Kolor elewacji moim zdaniem się zmienił od czasu położenia tynku. Jakby trochę bardziej wyrazisty się zrobił. Ale trudno go oddać na zdjęciu. Przy drzewach wyglądałby znakomicie, ale u nas na razie drzew nie ma :cry: (ale pracuję nad tym :wink: )

Piekna podloga! :D Powiem ci, ze super pomysl z tymi otynkowanymi fogami w luksferach- w zyciu nie wiedzialam, ze tak mozna.

Ciekaw, ze bedziesz tesknila za ekipa- to chyba najwyzszy wyraz uznania :lol: Ja nie bede teskinila za zadna z moich- marze o tym, zeby skonczyli i wyniesli sie zostawiajac dom dla nas :lol: 8)

Ech- nie moge sie doczekac jak juz powrzucasz wiecej fotek- szegolnie pozniej-po przeprowadzce :wink:

Dominiko,

Do twarzy Ci z tą wiertarką. Paznokci nie połamałaś ? :wink: :lol:

Bardzo miło się patrzy na Was siedzących na schodkach. Super zdjęcie ! :D

Salon w płytkach wyszedł ślicznie i wydaje się bardzo duży. Ile ma metrów ?

Łazieneczka nabiera kształtów i wygląda bardzo elegancko . Czy ta brązowa szafeczka pod umywalkę będzie w niej stała ?

A w ogóle to widzę, że lada dzień będziesz się pakować i przeprowadzać. A może już wozisz kartony ? :wink:

Pozdróweczka ! :D

Iga, zdjęć to chyba po przeprowadzce nie będę wrzucać - naprawdę nie będzie czym się chwalić :oops: :( No, może wybiorę jakieś kawałki domu nadające się do publikowania :wink:

Co do ekipy - to tak, jest to najwyższy wyraz uznania. Nie dość, że super fachowcy, to jeszcze punktualni, słowni, dopasowujący się do moich potrzeb (mówię np. o terminach różnych prac - jak wiesz, u mnie się zmieniało, przez pc). A poza tym pan S. bardzo uczciwie się ze mną rozliczył. Wszysto poobliczał dokładnie, nie zaokrąglając w górę, a za niektóre prace nic nie wziął - np. doprowadzenie wody do budynku, montaż bramy wjazdowej itp. Montaż parapetów to jakaś symboliczna kwota, w dodatku sam przywiózł mi te parapety od siebie z okolic, bo taniej. No i jak ustalaliśmy cenę robocizny za podbitkę (już po wykonaniu prac :wink: ), to po konsultacji z listą płac wykonawców na forum :wink: zaproponowałam cenę 30-35 zł/m2, a on policzył mi to po 25/m2 zł, bo za drogo :o

Poza tym atmosfera rodzinna raczej.

No i jak tu za takim nie tęsknić? :wink:

Dominiko,

Do twarzy Ci z tą wiertarką. Paznokci nie połamałaś ? :wink: :lol:

Bardzo miło się patrzy na Was siedzących na schodkach. Super zdjęcie ! :D

Salon w płytkach wyszedł ślicznie i wydaje się bardzo duży. Ile ma metrów ?

Łazieneczka nabiera kształtów i wygląda bardzo elegancko . Czy ta brązowa szafeczka pod umywalkę będzie w niej stała ?

A w ogóle to widzę, że lada dzień będziesz się pakować i przeprowadzać. A może już wozisz kartony ? :wink:

Pozdróweczka ! :D

Adrianko - jesteś! :wink: :D

Paznokci nie połamałam, ale mięśnie nadwyrężyłam :lol:

To zdjęcie też mi się podoba - strasznie mnie rozśmiesza, a tak naprawdę to oddaje dokładnie nasze zaangażowanie w prace :oops:

Salon nie jest duży, ma 31 m2, ale przez to połączenie z holem jest jakoś więcej miejsca.

Szafka z umywalką jest do łazienki, już zresztą wisi. Jest jeszcze jedna szafka, taki słupek, do kompletu, ale chyba nie powiesimy go, tylko postawimy.

Kartony już wozimy po trochu, ale tego jest tyle, że nie wiem, czy się wyrobimy :o

Dominiko,

salon trzydziesto metrowy nie jest mały (też mam taki :wink: ), ale faktycznie z holem wydaje się bardzo przestronny.

Szafeczki w łazience to bardzo praktyczna rzecz. Też się na takie "cuś" zdecydowałam. Przynajmniej bałagan schowany :wink: :lol:

Powierć jeszcze troszkę i przygotuj mięśnie do pakowania i noszenia kartonów. Ja po kilku dniach tego wyczerpującego zajęcia nie moglam ruszać ni ręką ni nogą :wink: . No i nie przejmuj się mnogościa i ilością tych wszystkich rzeczy do przewiezienia . W nowym domku zmieszczą się na pewno 8) . Tylko tempo zwiększ, bo nam trudno było w parę dni zrobić "czystkę" - by zdążyć na czas pracowaliśmy również w nocy 8)

Ja przy okazji pakowania oddałam biednym , to co mi zalegało w szafach, a żal było wyrzucić :wink: