kirkris 01.06.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Za to zrobiony został filtr i jakość wody zdecydowanie się poprawiła, Już nie jest żółta Dominika, co to za filtr? Czy badałaś wodę pod kątem żelaza? U mnie woda jest strasznie "zażelaziona" i też muszę coś z tym zrobić pozdr kirkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryki 01.06.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ło matko, Dominika - ty się martwisz, że sie przeprowadzasz Nie żartuj - ja mam doła, bo mój fachowiec ostatnio strzasznie ograniczył czas przebywania w naszym domu. Jego praca ogranicza sie do 5-ciu godzin dziennie, a ma skonczyć wszystko do 30 lipca! to i tak masz luksus, bo my przez miesiąc mieliśmy zastój - ekipa się przeniosła na inne roboty( reklamowaliśmy dwukrotnie glazurę) a z kładzeniem parkietu trzeba poczekać na zrobienie łazienki. wstrzymane jest też malowanie, wstawianie drzwi, montaż oświetlenia itd. jednak prawdziwy problem polega na tym, że od poniedziałku nie mamy kontaktu z szefem ekipy telefon milczy -albo mu akurat ukradli, albo się celowo ukrywa wrrrrrrr w związku z tym nie wiadomo kiedy ruszy łazienka i cała reszta. dodam tylko, że mieliśy się wprowadzać w kwietniu a dobrze będzie jeśli na koniec lipca nam się uda a dodam, że też mam sesję zaraz -ostatnią na szczęście, bo mi się drugie studia robić zachciało no i oczywiście pracuję. a tak by się chętnie człowiek pobyczył gdzieś za miastem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 01.06.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Kochani, bardzo wam dziękuję za słowa otuchy. Dziś już mi lepiej, właśnie wróciłam z zajęć i zaraz pędzę do domku sprzątać trochę. Ostatnie p[ranie wstawione, wieczorem wybywają rzeczy. Pomaga nam pan Wiesiek Zawsze mówiłam, że jednak dobrze się zaprzyjaźniać z ekipą . Swoją drogą, to strasznie miło, że się zgodził, bo wiem, że sam jest teraz strasznie zalatany na obecnej budowie. Szybko odpowiadam na pytania: oczyszczalnia - ja robię tylko biologiczną, a właściwie ogrodową. Koszt niestety wyższy - ok. 8 tys. razem z licencją i projektem, ale za to jest bezobsługowa, nie powinno być problemów z drenażem (w tych drenażowych podobno co kilka lat trzeba wymieniać ten żwir, bo się zamula - tak na forum czytałam), poza tym wysokie wody gruntowe nie sa przeszkodą, no i w ogóle podoba mi się idea. No i złożyłam specjalne pisma od nich do gminy, i być może to uratowało mnie przed sprzeciwem gminy (mój sąsiad który robi zwykłą oczyszczalnię, niestety dostał odmowę). filtr - badań nie robiłam jeszcze, ale robił je mój sąsiad z przeciwka. Koszmarne wyniki, naprawdę fatalne. Teraz powinno byc dobrze, woda jest nieśmierdząca, czysta, nie pojawia się żaden osad po paru godzinach. Sąsiad zrobił wcześniej taki sam filtr, i muszę się dowiedzieć o wyniki, ale chyba jest ok. Pan zakłada filtry w okolicy, więc wie, jakie są warunki i problemy z tutejszą wodą. W razie czego molestuj mnie o namiary niestety nie mogę już pisać, odezwę się wieczorkiem, mam tylko pytanie do świercza - jak zlikwidować ten napis (próbowałam wybrać opcję"bez napisu" ale nie zadziałało. Wszystkim życze szybkiej budowy, wykończeni ówki bez wykończenia siebie, i bezstresowej przeprowadzki! Pa, Kochani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.06.2007 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 No to czekamy na relacje z przeprowadzki I oczywiscie dalszy ciag nadawania z DOMU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.06.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Znalazłaś rozpiskę bezpieczników?Przeprowadzka to tajfun. Nie przejmuj sie będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 02.06.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Rozpiski niet. Trzeba będzie robić metodą prób i błędów Przewieźliśmy już pewnie z połowę rzeczy, większość mebli, ubrań, ale zostało jeszcze mnóstwo Całe szczęście, że moja mama wzięła dziewczyny do siebie, bo byśmy chyba nie dali rady. z domku oczywiście bedę nadawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.06.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Nie możesz nas zostawić po przeprowadzce, dlatego nawet nie myśl o zaprzestaniu pisania!! Widzę, że jako zdjęcie pod podpisem umieściłaś zdjęcie ze zjazdu forum..l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.06.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 dominis, a Ty co tu robisz marsz do "przeprowadzki" hihi musisz nas strasznie kochac ze zyc bez nas nie mozesz nawet w takiej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 02.06.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Wyobrazie wiec sobie co mysli nauczyciel-mniewazne czy akademicki, czy w szkole prywatnej. Szkoda gadac, ale taka niestety jest polska mentalnosc wsrod niektorych osobnikow. A ty sie czlowieku mecz, sap i gon resztkami Najwazniesze, ze w tym wszystkim mamy tez dookola mase ludzi zyczliwych i przyjacol, ktorzy zawsze chetnie pomoga Rany!! Jako niegdysiejszy nauczyciel akademicki (obecnie doktoryzujący się z podcierania diecięcych pupek ) pragnę zdementować te niecne pogłoski. Ja tam chyba to tych naiwnych życzliwych należę, bo wzruszał mnie nawet los biednego studenta na kacu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 03.06.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Kasia - by ty wyjatkowa kobita jestes! Niestety donosnie budowe- zarowno ze strony przelozonych jak i nauczycieli masci wszelakiej, jak juz sie o tym jakos dowiedzieli- wpotykaly mnie same nieprzyjemne komentarze- oczywiscie glownie "po czasie" lub zaslyszane od innych osob Naprawde szkoda gadac Dobrze, ze do kompletu sa jeszcze zyczliwi ludzie na tym swiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 03.06.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 A Dominika kocha nas bardzo- zawsze to wiedzialam Nawet podczas przeprowadzki wpadnie i doniesie co sie aktualnie dzieje I jak tu jej nie kochac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.06.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 dominiko - ale u Ciebie wiele sie wydarzyło po pierwsze to poznałam Cię, bo jest zdjęcie a po drugie i nastęne to wypiękniał Ci domek bardzo i grtuluje przeprowadzki pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 06.06.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 donoszę tylko, że żyję, ale mąż wyjechał i zabrał laptopa, a tym samym dostęp do netu (piszę od sąsiadów). Generalnie jest fajnie, ale nawet majtek nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.06.2007 02:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 donoszę tylko, że żyję, ale mąż wyjechał i zabrał laptopa, a tym samym dostęp do netu (piszę od sąsiadów). Generalnie jest fajnie, ale nawet majtek nie mogę znaleźć Wiesz co!! Ja to nawet nie chcę wiedzieć, co Ty robisz u sąsiadów ... bez majtek i to jeszcze pod nieobecność mężą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 07.06.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 kze, juz napisal co ja chcialam napisac... normalnie takie same skojarzenie mialam jak przeczytalam Twojego posta milo ze sie odzywasz daj znac jak juz znajdziesz te majtosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.06.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Dominiko, majtasy ważna rzecz - obyś je znalazła do czasu powrotu męża Trzymam kciuki za przeprowadzkę ! I nadawaj, nadawaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.06.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 kze, juz napisal co ja chcialam napisac... normalnie takie same skojarzenie mialam jak przeczytalam Twojego posta .... Czyżbysmy mieli takie same mysli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 08.06.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Gratuluję przeprowadzki. Majtkami się nie przejmuj - w końcu jest upalne lato ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.06.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Gratuluję przeprowadzki. Majtkami się nie przejmuj - w końcu jest upalne lato ... No i Wawa jest słynna z plaży naturystów (jak Chałupy)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.06.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 No, tylko już może po drabinach w spódnicy nie lataj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts