Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ło matko, Dominika - ty się martwisz, że sie przeprowadzasz :o :o :o Nie żartuj - ja mam doła, bo mój fachowiec ostatnio strzasznie ograniczył czas przebywania w naszym domu. Jego praca ogranicza sie do 5-ciu godzin dziennie, a ma skonczyć wszystko do 30 lipca!

to i tak masz luksus, bo my przez miesiąc mieliśmy zastój - ekipa się przeniosła na inne roboty( reklamowaliśmy dwukrotnie glazurę) a z kładzeniem parkietu trzeba poczekać na zrobienie łazienki. wstrzymane jest też malowanie, wstawianie drzwi, montaż oświetlenia itd.

jednak prawdziwy problem polega na tym, że od poniedziałku nie mamy kontaktu z szefem ekipy :o :-? :evil:

telefon milczy -albo mu akurat ukradli, albo się celowo ukrywa wrrrrrrr w związku z tym nie wiadomo kiedy ruszy łazienka i cała reszta. dodam tylko, że mieliśy się wprowadzać w kwietniu a dobrze będzie jeśli na koniec lipca nam się uda :cry: :cry: :cry:

a dodam, że też mam sesję zaraz -ostatnią na szczęście, bo mi się drugie studia robić zachciało no i oczywiście pracuję. a tak by się chętnie człowiek pobyczył gdzieś za miastem :roll:

Kochani, bardzo wam dziękuję za słowa otuchy. Dziś już mi lepiej, właśnie wróciłam z zajęć i zaraz pędzę do domku sprzątać trochę. Ostatnie p[ranie wstawione, wieczorem wybywają rzeczy. Pomaga nam pan Wiesiek :wink: Zawsze mówiłam, że jednak dobrze się zaprzyjaźniać z ekipą 8) . Swoją drogą, to strasznie miło, że się zgodził, bo wiem, że sam jest teraz strasznie zalatany na obecnej budowie.

Szybko odpowiadam na pytania:

oczyszczalnia - ja robię tylko biologiczną, a właściwie ogrodową. Koszt niestety wyższy - ok. 8 tys. razem z licencją i projektem, ale za to jest bezobsługowa, nie powinno być problemów z drenażem (w tych drenażowych podobno co kilka lat trzeba wymieniać ten żwir, bo się zamula - tak na forum czytałam), poza tym wysokie wody gruntowe nie sa przeszkodą, no i w ogóle podoba mi się idea. No i złożyłam specjalne pisma od nich do gminy, i być może to uratowało mnie przed sprzeciwem gminy (mój sąsiad który robi zwykłą oczyszczalnię, niestety dostał odmowę).

filtr - badań nie robiłam jeszcze, ale robił je mój sąsiad z przeciwka. Koszmarne wyniki, naprawdę fatalne. Teraz powinno byc dobrze, woda jest nieśmierdząca, czysta, nie pojawia się żaden osad po paru godzinach. Sąsiad zrobił wcześniej taki sam filtr, i muszę się dowiedzieć o wyniki, ale chyba jest ok. Pan zakłada filtry w okolicy, więc wie, jakie są warunki i problemy z tutejszą wodą. W razie czego molestuj mnie o namiary :wink:

niestety nie mogę już pisać, odezwę się wieczorkiem, mam tylko pytanie do świercza - jak zlikwidować ten napis (próbowałam wybrać opcję"bez napisu" ale nie zadziałało.

Wszystkim życze szybkiej budowy, wykończeni ówki bez wykończenia siebie, i bezstresowej przeprowadzki! Pa, Kochani!

Rozpiski niet. Trzeba będzie robić metodą prób i błędów :evil:

Przewieźliśmy już pewnie z połowę rzeczy, większość mebli, ubrań, ale zostało jeszcze mnóstwo :o Całe szczęście, że moja mama wzięła dziewczyny do siebie, bo byśmy chyba nie dali rady.

z domku oczywiście bedę nadawać :D

Wyobrazie wiec sobie co mysli nauczyciel-mniewazne czy akademicki, czy w szkole prywatnej. Szkoda gadac, ale taka niestety jest polska mentalnosc wsrod niektorych osobnikow. A ty sie czlowieku mecz, sap i gon resztkami :roll:

Najwazniesze, ze w tym wszystkim mamy tez dookola mase ludzi zyczliwych i przyjacol, ktorzy zawsze chetnie pomoga :D

Rany!! Jako niegdysiejszy nauczyciel akademicki (obecnie doktoryzujący się z podcierania diecięcych pupek :wink: ) pragnę zdementować te niecne pogłoski. Ja tam chyba to tych naiwnych życzliwych należę, bo wzruszał mnie nawet los biednego studenta na kacu :roll: .

Kasia - by ty wyjatkowa kobita jestes! :D

Niestety donosnie budowe- zarowno ze strony przelozonych jak i nauczycieli masci wszelakiej, jak juz sie o tym jakos dowiedzieli- wpotykaly mnie same nieprzyjemne komentarze- oczywiscie glownie "po czasie" lub zaslyszane od innych osob :roll: Naprawde szkoda gadac :roll:

Dobrze, ze do kompletu sa jeszcze zyczliwi ludzie na tym swiecie :D

donoszę tylko, że żyję, ale mąż wyjechał i zabrał laptopa, a tym samym dostęp do netu (piszę od sąsiadów). Generalnie jest fajnie, ale nawet majtek nie mogę znaleźć :roll: :oops: :wink: :lol:

Wiesz co!!

Ja to nawet nie chcę wiedzieć, co Ty robisz u sąsiadów ... bez majtek :o i to jeszcze pod nieobecność mężą... :lol: