Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

A ja robilam curry - tez tajskie- z zielonej pasty. Nawet nie wiem, ktora ostrzejsza- ale zielona ostra jest wscielke :lol: My mamy twrade gardla, ale nikomu innemu z rodziny przez gardlo nie przeszlo :lol: Ja smazylam cebule i na tododawalam i smazylam chwile paste i dodpero pozniej smitanke kokosowa i mieso. Wg mnie sieza bazylia- i do duzo jest niezbedna 8) Nigdy jeszcze nie robilam z ziemniakami- musze konicznie sprobowac! No i kupic sobie wok, bo na zwyklej patelni niektore azjatycie potrawy nie wychodza najlepiej :roll:

Podawaj przepisy koniecznie- bo ty jesli chodzi o ta kuchnie forumowe goru jestes :D

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moja "domyślność" bierze sie stąd, że często rozmawiam na gg z ciocią ze Stanów, która nie ma polskich liter - wprawa.

Jak tak dalej pójdzie, to w tych komentarzach powstanie forumowa książka kucharska zatytułowana "Jak karmić wykonawców". Dominika ma na tym polu sukcesy - ekipy ją kochają, robią najlepiej jak potrafią, sami obniżają ceny :o i wracają, żeby jeszcze troche popracować (pojeść?).

Dominiko,

ja jakaś taka mocno spóźniona jestem, ale proszę przyjmij moje serdeczne gratulacje z zamieszkania we własnym domku :D .

Trzymam kciuki za wszystkie Wasze problemy. Niebawem się one skończą i wtedy za nimi zatęsknisz być może. Moi znajomi z Wrocławia, którzy wybudowali 3 lata temu taki sam domek jak my budujemy, ostatnio napisali, że zazdroszczą nam budowy. Napisali, że bardzo im tego brakuje.

Oj to chyba człowiek może popaść w uzależnienie. Tylko jak to się leczy i gdzie :wink:

Ściskam Cię serdecznie,

Adrianko - trzymalas kciuki i sie udalo! Zasypane, i juz! Znaczy studzienke jeszcze trzeba zmontowac i rury do drenazu (ale tylko kilka metrow), bo na razie jest row, ale wszystko ladnie przeplywa jak powinno.

Kamieniczka - ja gotowalam juz po zakonczeniu prac, wiec nie ma strachu 8) :lol:

Iga - zielone curry tez robilam, tyle ze z owocami morza. Rewelacja, tylko trzeba rzeczywiscie sporo bazylii i soku z cytryny, no i gotowac (po wrzuceniu ryb i innych) tylko ze 2 min., inaczej wszystko robi sie za twarde (zwlaszcza kalmary sa problematyczne). Ja woka uzywam juz od lat, ale curry tak naprawde mozna i w garnku zrobic, bo wok to niezbedny przy szybkim smazeniu na duzym ogniu jest. A curry raczej na malym, wiec da sie i w garnku.

Mohag, biedaku, podac ci przepis na dietetyczne ciasteczka owsiane? :wink: :lol: 8)

Agdus - tarzam sie ze smiechu po podlodze (nie rob takich numerow, bo w naszej "pracowni" jak wiesz, tylko gole wylewki sa :roll: :lol: ) A swoja droga to niezly tytul na watek forumowy 8)

kze - z tylu to mam i owszem, ale z przodu - eeee.... szkoda gadac :roll: :cry:

Basiu, jak sie ciesze, ze wpadlas! Spozniona, czy niespozniona - co to ma za znaczenie :wink: Dzieki za zyczenia i wiesz, masz racje - na pewno niedlugo z rozrzewnieniem bede wspominac te smrody z oczyszczalni :wink: :lol: :lol:

Dominika była na zlocie MURATORA, i z przodu i z tyluu ... super laska :D Widac to na zdjeciach ze zlotu. $:D

Przez Marki bede przejezdzal 6 lipca

Mam nadzieje, ze nie bedziecie czychac na moja knedliczke. :wink:

Dominiko, bardzo się cieszę, że kciuki się przydały :D . Ile radości może sprawić brak smrodku :wink: :lol:

A jaki próg malujesz , drzwi zewnętrznych ? :roll: . U mnie próg jest aluminiowy i chyba nie potrzeba go już malować 8)

Trzymam kciuki nadal - tym razem za rury do drenażu i za zakupy :wink:

...

kze - z tylu to mam i owszem, ale z przodu - eeee.... szkoda gadac :roll: :cry:

....

Potwoierdzam opinię tomek1950 - masz wszystko na swoim miejscu i nie masz co się martwić... :wink:

Gratuluję zrezygnowania z koca :wink: Podłógówkę włączasz? No to masz okazje sprawdzić czy działa i czy w zime bedzie Ci ciepło... :lol:

Ivonesca - przepisuj, przepisuj, a ja niedlugo cos innego zapodam

:wink: W razie czego molestuj mnie 8)

przepisałam, ale jescze nie wykorzystałam - może w sobotę?

przypomnę się oczywiście w odpowiednim czasie ;-)

fajnie, że już z kanalizą OK :-)

zastanawiam się właśnie co to za próg do malowania ? :roll:

pozdrawiam