dominikams 19.10.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Aha, o tym nie pomyślałam, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.10.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Ale piękny się zrobił Wasz domek z tym dachem Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 27.10.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Dominika jak tam postepy na budowie? Czekam ze zniecierpliwieniem na kolejne zdjecia juz zadeskowanego i opapowanego dachu a moze jeszcze jakies prace sie posunely???? Nie obijaj sie tylko uzupelnij swoj dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.10.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 oj, oj, postępy są oczywiście, nowe zdjęcia też sa, ale jeszcze nie obrobione Wkleję, jak tylko mąż stanie na wysokości zadania, bo wczoraj nie miał czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 28.10.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 witam Czy mogłabyś napisać według jakiego projektu budujecie i ile kosztowała Was budowa do obecnego stanu (materiały i robocizna)?? PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.10.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 To jest projekt indywidualny. Jeśli chodzi o koszty - do tej pory jakoś ok. 125.000, w tym koszty przyłącza budowlanego (6.500 - wiem, że to bardzo dużo, ale na razie nie ma szans na prąd docelowy i prawdopodobnie będziemy musieli przez jakiś czas mieszkać na budowlanym), no i ogrodzenie, domek dla ekipy, aha, dachówka (Creaton) też juz kupiona, przed podwyżkami (trochę ponad 10 tys., to jeszcze bez VATu). Kilka tysięcy pozostało nam do zapłaty ekipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.10.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 dominikams strasznie Ci zazdroszczę tego wymurowania ścianek działowych. Fajnie mieć świadomość że sie wymurowało cos samemu. Ja o tym nie pomyślałem. Jak ktoś znajomy będzie się budował to Cię polecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 30.10.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 He he, ja to już tak mam, że lubię wszelkie prace "męskie". Tutaj rzeczywiscie trochę zaszalałam, ale mogłam sobie na to pozwolić, bo bloczki były 12 cm, więc nie jakieś strasznie ciężkie (bloczki fundamentowe udało mi się wymurować tylko dwa, takie cieżkie cholery ) Tak więc polecam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 31.10.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Dominikams , domek zapowiada sie baaardzo ciekawie. No i gratuluje talentu. murarskiego Super ! trzymam kciuki I jeszcze raz Gratuluję !! Pozdrawiam serdecznie , KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 01.11.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Kasiu, dzięki!! Domek z zewnątrz co prawda nie wygląda jakoś szczególnie imponująco (taka prosta chałupa ), zwłaszcza teraz, jak nie ma jeszcze nawiezionej ziemi i żadnej roślinności - poźniej myślę, że nabierze proporcji i będzie wyglądał całkiem nieźle. No i na pewno po zrobieniu elewacji i dachu sporo się zmieni Za to w środku jest bardzo funkcjonalny i przynajmniej dla naszej rodziny idealny (no, górna łazienka mogłaby być trochę większa, ale zdecydowaliśmy się na taką, bo nie chcieliśmy zabierać przestrzeni córce). Komunikacja zajmuje niewiele miejsca, a pomieszczenia są całkiem spore, no i jest mnóstwo schowków, garderoby, i pralnia. Spędzam tam sporo czasu i już widzę, ze dobrze rozplanowaliśmy przestrzeń i będzie się nam dobrze mieszkało. Poza tym jest dużo światła, domek jest dobrze ustawiony pod względem stron świata, a okna są duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 02.11.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 ....nabierze proporcji i będzie wyglądał całkiem nieźle myśle że masz racje... widze że ściana kolankowa u ciebie jest dość wysoko. u mnie proporcje też się zachwiały przez błąd w projekciei to już przy samych fundamentach - tak wiec dom poszedł 20 cm w górę. i ja także mam nadzieje ze jak przyjdzie dach to to się jakoś wyrówna ładan ta twoja chałupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 02.11.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 U nas wszystko jest zgodnie z projektem, świadomie zdecydowaliśmy się na wysoką ściankę kolankową (wys. 1 m), taką mają nasi znajomi i stwierdziliśmy (jeszcze na etapie projektu, że to jest bardzo wygodne). U nas jeszcze sprawę utrudnia fakt, że część mieszkalna domu jest wyniesiona wyżej (niż garaż), ale ten "defekt" wizualny akurat powinien zniknąć po nawiezieniu ziemi i obsadzeniu domu krzaczkami. Tylko kiedy to będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.11.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Widzę, że budowa ładnie idzie do przodu. Wtyd się przyznać, ale dopiero teraz dotarłem do Twojego dziennika... W każdym przypadku opóźnieniami nie przejmuj sie. On na budowie są normą. U mnie od wylania stropu to takie opóźnienia pojawiły sie, że głowa mała... Buda dla pas bardzo gustowan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 03.11.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Szkoda, że komin mam już wymurowany bo bym Cię zaprosił do jego ułożenia no a ściana....no,no..jak równiutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 03.11.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.11.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Komin pierwsza klasa!! Masz zdolności, zapał i czas. Ja swoją Żonę widuje raz na kilka .. miesięcy na budowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.11.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Dominia węgiel i koks prawie każdy skład sprzedaje także "na worki". A kozuche masz fajoską. Moja mniejsza prawie identyczna. Na szczęście za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.11.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Witaj Dominika, jestem bardzo ciekawa jak wyjdzie Twój komin po wymurowaniu, bo już teraz ułożyłaś go superowo . Masz już dachówkę? Czy będzie to Kera Phane, czy inna ? Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.11.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Dominia Hmmm... spoufalasz się, widzę Dobra, mów, co chesz ode mnie? węgiel i koks prawie każdy skład sprzedaje także "na worki". To super, muszę kupić. A kozuche masz fajoską. Moja mniejsza prawie identyczna. Na szczęście za darmo A mi nikt nie chciał dać za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.11.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Witaj Dominika, jestem bardzo ciekawa jak wyjdzie Twój komin po wymurowaniu, bo już teraz ułożyłaś go superowo . Masz już dachówkę? Czy będzie to Kera Phane, czy inna ? Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki ! Adrianko, też się nie mogę doczekać komina, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu nie bedzie tak lało i uda się go wymurować. Dachówka Kera Phane, czy jak to tam się pisze Na składzie nieźle komponowała się z klinkierem. Jest już kupiona, ale czeka do wczesnej wiosny, bo dach jest zapapowany, więc czekamy aż dekarze będą wolniejsi i bardziej skorzy do negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts