Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Dominikams

Juz od jakiegoś czasu śledzę twój dziennik, ale dopiero dziś sie ujawniam :wink: Okazuje się, że mieszkamy niedaleko siebie, a co więcej przez wiele lat mieszkałam( z rodzicami, zanim wyszłam za mąż) bardzo blisko twojego obecnego domku. Nawet udało mi się go zidentyfikować w rzeczywistości i zaświadczam, że "w realu" jest równie ładny jak na zdjęciach w dzienniku :D Zyczę powodzenia w ocieplaniu, pozdrawiam

Witaj Dominikams

Juz od jakiegoś czasu śledzę twój dziennik, ale dopiero dziś sie ujawniam :wink: Okazuje się, że mieszkamy niedaleko siebie, a co więcej przez wiele lat mieszkałam( z rodzicami, zanim wyszłam za mąż) bardzo blisko twojego obecnego domku. Nawet udało mi się go zidentyfikować w rzeczywistości i zaświadczam, że "w realu" jest równie ładny jak na zdjęciach w dzienniku :D Zyczę powodzenia w ocieplaniu, pozdrawiam

:o :o :o :o :o :D :D :D :D :D :D :D

No proszę, sąsiadka :D Witam, witam - zaraz skoczę popatrzeć na twój domek, może coś mi się uda zidentyfikować 8) :wink:

Ocieplenie się robi, póki co, bez przeszkód (po wczorajszym pechu należy nam się trochę odpoczynku od stresów) :D

No proszę, sąsiadka Witam, witam - zaraz skoczę popatrzeć na twój domek, może coś mi się uda zidentyfikować

Ocieplenie się robi, póki co, bez przeszkód (po wczorajszym pechu należy nam się trochę odpoczynku od stresów)

Nie wiem czy mój domek uda ci się zidentyfikować, bo to ok 2,5km od ciebie, tochę w innej okolicy, ale moi rodzice mieszkaj zaraz koło sklepu i niedawno robili sobie nowe ogrodzenie z ceglastego klinkieru :wink: Powodzenia w poszukiwaniach detektywistycznych :D

Proszę, proszę - warsztaty ogrodnicze! Jestem pod wrażeniem!

Nie tylko warsztatów zresztą, tego, co się w domku dzieje też!

Jeszcze tak się nieśmiało zapytam, czy wiosna nie kojarzy Ci się przypadkiem z wycieczką w okolice starego grodu Kraka? Oczywiście, gdy już wszystko posadzisz i zaszczepisz...

Sylwia - Ja tez jeszcze noga, ale już coraz krótsza :wink: Też żałuję, że nie mieszkasz gdzieś blisko, chętnie bym pooglądała w realu te wasze śliczności :D

fillette - będę szukać :wink: koło sklepu, którego nazwa jest imieniem właściciela? 8)

Agduś - co, chcesz żebym ci ogródek przekopała? :wink: :lol:

kze - tak naprawdę to zamierzam się zająć uprawą winorośli i produkcją wina :oops:

mayland - ubezpieczenie mamy, ale chyba wykupimy jeszcze inne lub zwiększymy jego wysokość.

Ostatnio i u mnie tak silnie wiało. Spałam wtedy w pokoju córki. Praktycznei 2 ściany to dach. Waliło, dudniło że sie obie obudziłyśmy. Mąż na dole nic nie słyszał. A ja myślałam, ze zaraz wszystko odfrunie. Pokrycie z blachodachówki więc było słychać deszcz.

Postanowiłam, że napewno dobre ubezpieczenie wykupię, pomimo obecnego. :lol:

Przekopywanie gliny Ci daruję, brzózek też nie trzeba przycinać ale dziecka by chętnie koleżanki zobaczyły. O sobie nie wspomnę przez skromność.

Tak się zbestwiłam po tej wizycie Brazy, że tylko bym kogoś zapraszała i zapraszała...

Dominiczko.... nooo, widzę że Wy też nie próżnujecie :D

Wichury.... mam stracha mimo , że jeszcze nie mieszkam...po każdej wichurze jestem rano na budowie pooglądać czy dach jeszcze mam :lol: ... nie wyobrażam sobie jak to będzie jak już zamieszkam-przez pierwsze kilka wichur pewnie oka nie zmrużę :roll:

A co do zjazdu muratora.... hm...kurcze- bardzo chciałabym pojechać - ale nie wiem czy zdołam się wyrwać...malowanie ścian, układanie paneli, kafli...itd...itp... :wink: ...mimo wszystko bardzo będę się starała żeby jednak pojechać i będzie mi bardzo miło spotkać wszystkich jeszcze raz :D

Dagga, kafle i panele zostaw chłopakom, a ty się tutaj wybieraj :wink: Pamiętasz, jak super było rok temu 8)

Rom - rozwiązanie jest fajne, bo daje możliwość położenia trochę więcej ocieplenia pod oknem (a to istotne rzeczy są), a jednocześnie okno nie wygląda tak trumnowato jak w przypadku, kiedy robi się po prostopadle do połaci dachu. U nas naprawdę wyglądałoby to beznadziejnie, bo mamy grubą warstwę wełny, więc zastosowaliśmy rozwiązanie pośrednie :wink: Ale efekty będzie widać dopiero po położeniu płyt i wykończeniu.

Dominiko, baaardzo dziekuje za komentarz i tyle milych slow. Wiec weszlam od razu na Twoj dziennik by zobaczyc co to za fajna osoba i....opad szczeny :) Kobieta wielofunkcyjna po prostu! I murarz, i ogrodnik, i estetka , i kobieta, i matka. Jak to mawia mlodziez - po prostu SZACUN ;)

Gratuluje domku, slicznych corci, macie swietna lazienke i jak widze - mase optymizmu. Pozdrawiam serdecznie i bede pilnie sledzic Twoje zmagania wykonczeniowe.