anirac 21.03.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dominiko - Zycze masy usmiechu, duzo ciepla i samych trafnych wyborow. Na Swieta i nie tylko A zeby sie rymowalo (co prawda czestochowsko) : W dniu Wielkanocy życzę Ci mocy, zero zmęczenia, dużo natchnienia, serca szczerego, domu ciepłego. Niech to będzie czas uroczy, życzę wszystkim miłej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.03.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Radosnych, rodzinnych i spokojnych świąt!http://www.kartki.moje.pl/kartki/16/3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.03.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://kartki.onet.pl/_i/d/zloty_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.03.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://kartki.net.pl/kartki/3/95.jpgWESOŁYCH ŚWIĄT!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 21.03.2008 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 ŻEBY ŚMIAŁY SIĘ PISANKIUŚMIECHAŁY SIE BARANKIMOKRY ŚMINGUS ZRASZAŁ SKRONIEDUŻO SZCZĘŚCIA SYPIĄC W DŁONIE.http://animowane-gify.ceneos.info/pliki/okazje_swieta/wielkanoc/1/2007020419304865.gifZdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnychżyczy ciaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 22.03.2008 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/1kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.03.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Mazurków dwie tony,jajek jak balony,kiełbasy wędzonej,dużo chrzanu do niej,słońca wiosennego,uśmiechu promiennego. http://republika.pl/blog_ds_1189624/2431110/tr/17.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 11.04.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 A cóż to za cisza w dzienniku? Od jakiegos czasu obserwuję Wasz dziennik. Czekam z niecierpliwością na fotki. Pozdraiwam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seniorkristof 13.04.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 witam mam pytanko ,czy popekaly laczenia plyt.widze ze od czasu montarzu pyt minelo juz 3 latka .pytam bo moim zdaniem stelarz powinien byc zrobiony w systemie kratownicy prosil bym o odpowiedz jesli to mozliwe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.04.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Niestety, nie przyjedziemy na zlot . Akurat w tym samym terminie są Dni Niepołomic. Dziewczynki przedszkolne będą występowały (tańce), też same wezmą udział w pokazach karate, a wszystkie trzy wystartują w biegu ulicznym. Niby mogłabym sama przyjechać, ale jak tu nie oglądnąć tych występów i pokazów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 03.05.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Witaj dominikams bardzo podoba mi sie twój dom .Życze powodzenia Powiedz jakiej szerokości masz działkę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.05.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Dominka, u nas juz polozone kolektory ziemne, jednak wzielismy do tego ekipe p.Kuraszyka. Zrobili rowniez podlogowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 14.05.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Ja pojecia zadnego nie mialam o tych zapylaczach dot. wisienke. Ty mi teraz jeszcze wytlumacz o co w tym chodzi. Tzn musisz zaplylac recznie, czy jakos to sie zalatwia inaczej I nie smiej sie z moich pytan- ja zielona jestem w tej materii Zapylacze to nic innego jak inna odmiana, której pyłku roślina potrzebuje do zawiązania owoców. Z reguły podane są przy opisie roślin. Jak będziesz w ogrodniczym, to tam tez poradzą ci jak to jest z zapylaczami dla danego drzewa (powinno być napisane na etykietkach). Zapylaczy nie potrzebują niektóre morele i większość brzoskwiń, gruszka Konferencja (jest sama dla siebie zapylaczem), niektóre wiśnie (jak już zauważyłaś), śliwy (tu jest chyba gorzej).Nie ma rady, musisz poczytać. Podeślę ci jakieś linki. Ja tak właśnie starłam się dobierać odmiany, żeby nie tylko były dobre, ale mogły się wzajemnie zapylać. Nie zawsze jest prosto i być może jeszcze coś będę musiała dokupić. Zależy na co ostatecznie się zdecyduję. Aha - podobno dla jabłoni bardzo dobrym zapylaczem jest dzika jakbłoń (rajska to się chyba nazywa - sa fajne takie - np. z czerwonymi liśćmi, i to są małe drzewka, bardzo dekoracyjne). A ty chciałaś ręcznie Ale ja się śmieję, a w zeszłym roku ręcznie zapylałam (pędzelkiem) jagode kamczacką i borówkę - bo w zeszłym roku coś się podrobiło i nie było u nas w ogóle trzmieli (w przeciwieństwie do roku poprzedniego). Więc wprawę mam - ale nie polecam takiej procedury na większą skalę - zwłaszcza na drzewach Powiedz mi- jak taka borowka wyglada w trakcie sezonu. Bo to chyba nie sa takie krzaczory jak maliny. Ja chcialam to posadzic na wystawie poludniowej i oprzec na takich azurowych panelach drewnianych. Ile miejsca zaplanowac na taka borowkowa rabate - czy 3 m x 0,5m starczy na pare krzaczkow. Tu mnie jakos wyobraznia zwodzi, bo nigdy nie widzialam u nikogo borowek Borówka nie ma czerwonych gałęzi, ale ślicznie przebarwiają jej się liście na jesieni - bardzo intensywna czerwień taka rubinowa. Piękności. Ma dzwonkowate białe kwiatki które obłędnie pachną: http://www.atlas-roslin.pl/foto/am/am-C540is.jpg No i pycha owoce - to już wiesz Krzaki na jesieni (w rzeczywistości są bardziej rubinowe) http://images2.fotosik.pl/223/83c2763d1d8437ddmed.jpg Wystawa południowa jest jak najbardziej ok dla borówek - będą lepiej dojrzewać. Wszystkie owoce raczej najlepiej dojrzewają w słońcu. Borówki możesz sadzić co 1 m nawet, ale wtedy może ci być ciężko dostać się do owoców - chyba, że będziesz miała coś niskiego przed nimi i za nimi, żebyś mogła podejść. Jutro zmierzę te swoje krzaki i ci powiem, w ogóle to może zrobię jakieś foty poglądowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 01.06.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Hejka przebrnęłam przez Twój dziennik czyta się z wielką przyjemnością tylko aż 4 strony pozdrawiam gorąco i będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.06.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 No właśnie!!!!! Ruszy jeszcze dalej dziennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.06.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 No i cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.06.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 No i cisza no to wspomogę w wołaniu, na dwa głosy będzie głośniej... RRUUSZYY JJJEESSZZZCCCZZZEEEE DDZZZIIIEEENNNIIKKKK ?!?!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.06.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.06.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Skoro budowa skończona to i dziennik nie rusza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.06.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Dominika, wykorzystując swoją niebywałą wiedzę ogrodniczą, szalała po ogrodzie z nasionkami, patyczkami wyjętymi z lodówki, nawozami itp itd. A ogród odwdzięczał się Dominice za troskę jak mógł. I rósł, gęstniał, zieleniał... Pewnego dnia Dominika jak zwykle weszła do ogrodu przedzierając się z trudem przez gąszcza. Kiedy dotarła podrapana i zmęczona do jego serca, pomyślała, że nie od rzeczy byłoby kupić maczetę. Ogród usłyszał, bo rośliny potrafią czytać w myślach, czego dowiodły, niewątpliwie amerykańskie, badania. Ogród postanowił się bronić. Wytężył wszystkie siły... Tymczasem Dominika sadziła kolejny patyczek, czule do niego przemawiając. Kiedy podniosła się z kolan, stwierdziła, że nie widzi przejścia w stronę domu. W żadną stronę! Próbowała tędy i owędy się wydostać, ale ogród trzymal ją w okowach. Jako że przecież była dla niego dobra (do czasu tej okropnej myśli o maczecie), ogród postanowił uczynić tę niewolę jak najsłodszą. Pnącza wyplotły wygodny hamak, rośliny owocujące same podsuwały jej gałęzie z najsłodszymi owocami, pachnące kwiaty zwieszały się nad hamakiem... I tak tkwi Dominika w swoim rajskim ogrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts