dominikams 09.11.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Monia - pisaam u ciebie w komentarzach swój wywód, i mi się komp zawiesił Spłodzę to jeszcze raz, bo mam do ciebie kilka pytań odnośnie twoich upraw Ivonesca - jak miło cię widzieć Mayland - twoje słowa potwierdzaja, że komplety nie są wymagane, co mnie cieszy niezmiernie Jednak ja zostanę przy samych zasłonach, bo chciałabym mieć widok na "zielone", zwłaszcza, że salon nie jest za duży. Teraz muszę tylko wybrać jakiś materiał na zasłony. I wiem, że łatwo nie będzei, bo nie podobają mi się typowe zasłonowe materiały No ale coś tam na pewno mi wpadnie w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 11.11.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Dominiko, gratuluję kondycji i cierpliwości do pracy na ugorze . Wrzosy, fajnie to wygląda, ale poczekam jeszcze trochę, kiedy się rozrosną. Ale już coś mi się zdaje, że wizja wrzosowiska od frontu budynku tak wytrwale forsowana przez mojego męża chyba się ziści . pozdrawiam, i podglądam , b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.11.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 He he, bartolinko, kondycja właśnie mnie opuściła A co do wrzosów, to przejrzyj sobie ten wątek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=173&postdays=0&postorder=asc&start=64 Tam są już rozrośnięte wrzosy [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 11.11.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Wow , pięknie; to teraz czekam, jak rozrosną się u Ciebie! b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.11.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Dobry wieczór Trzymam kciuki za śliwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.11.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Hej, hej! Wpadłam zobaczyć, co słychać na wrzosowisku. A z tą korą to naprawdę trzeba? Bo ja nie planowałam! Mam nadizeję, że na mieszance piasku i torfu chwasty nie bądą rosły zbyt bujnie, więc o korze nie pomyślałam, a Ty piszesz, że trzeba tak, coby wrzosy nie przemarzły? A ta kora nie przeszkodzi im się rozrastać? Podziwiam Twoją pasję do zrazów, szczepienia i innych takich. Ja po prostu kupiłam kilka drzewek i tyle mojej wiedzy ogrodniczej, że je korzeniami w dół posadziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.11.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 No właśnie, Dominisiu - czemu zamierzasz osłaniać wrzosy ? Ja nigdy nie osłaniam, a teren mam dość zimny i nigdy nie przemarzły:roll: - jedynie to mi się udało w lecie ususzyć 2 wrzosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.11.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Trochę się zaczynam bać, czy nie przesadziłam z tą przepuszczalnością podłoża. Przejęłam się, że wrzosy nie lubią błota, więc im piasek dałam. W lesie tak rosną - sama widziałam na zywym, żółciutkim piaseczku... Ale u nas od południa są... Nic to - najwyżej wiosna, jak się piasek uleży, opadnie za nisko, coś się podsypie, żeby wyrównać do brzegów chodniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.11.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Słuchajcie, z tą korą to może tak trochę na wyrost Mam kilka wrzosów już od zeszłego roku i nic im się nie stało, ale są koło domu. Te na wrzosowisku są na "górce", więc bardziej narażone na wiatry, a więc zimno i wysychanie. A wieje u mnie, wieje Kora ma mi też zapobiegać ewentualnemu spływaniu ziemi w razie ulewnego deszczu. Więc się nie stresujcie swoimi wrzosami bez kory!! Aha - rozrastaniu sie kora nie przeszkadza. Bo to nie są rośliny zadarniające. Aga - ja też bym kupiła to drzewko (śliwę), tak jak te inne, które mam. Problem w tym, że nie wiadomo, co to za odmiana. Ci moi znajomi twierdzą, że to "Francuska", a nie ma takiej odmiany. W dodatku oni nie kupowali tego drzewka, tylko ktoś im kupował, więc już zupełnie nie wiadomo. A owoce są tak niesamowite, że postanowiłam spróbować. Najwyżej się nie uda Chociaż bardzo bym chciała, żeby się udało O ile zrazy są dobre i dobrze się przechowają, to szanse są Rom - trzymaj, trzymaj, nie puszczaj aż ci powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 20.12.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija !!! tak troche z telepatyczna nadzieja pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 20.12.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 W Betlejem na sianku Zbawiciel sie rodzi, niech Wam jak najlepiej w zyciu sie powodzi, Zas w Nowym Roku o kazdej godzinie, niechaj nic co dobre Was w zyciu nie minie. http://img120.imageshack.us/img120/6270/elfikih2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 21.12.2008 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 http://images32.fotosik.pl/421/dca0972a994357f5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.12.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 W dzień Bożego Narodzenia ,radość wszelkiego stworzenia,więc niech pełnia tej radości,zawsze w sercach waszych gości.zyczy Frosia z Froschem http://gendpol.files.wordpress.com/2007/12/weihnachten.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 21.12.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Tradycyjnie jak co roku sypią się życzenia wokół, większość życzy świąt wspaniałych, podarunków, dużych, małych, a ja życzę, moi mili,:* byście święta te spędzili tak jak każdy sobie marzy, pisząc wiersz pięknych wydarzeń. Może cicho bez hałasu Nie zważając na bieg czasu, może w gronie swoich bliskich jedząc karpia z jednej miski, może siedząc przy kominie, tulić sercem swą rodzinę, może lepiąc gdzieś bałwana, jeśli śniegu wór napada, sypiąc bliskim pyłek życzeń, tego Wam dziś właśnie życzę... Uller i Ullerowa http://www.model-hobby.pl/upload/Zyczenia_swiateczne.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 21.12.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Najserdeczniejsze życzenia:Cudownych Świąt Bożego NarodzeniaRodzinnego ciepła i wielkiej radości,Pod żywą choinką zaś dużo prezentów,A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów.Świąt dających radość i odpoczynek,oraz nadzieję na Nowy Rok,żeby był jeszcze lepszy niż ten,co właśnie mija. Ciaszkahttp://animowane-gify.ceneos.info/pliki/okazje_swieta/boze_narodzenie/1/2007020411581256.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.12.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Słyszysz jak wiatr życzenia niesie?Hula po polach i szumi w lesie,Jak stuka w okna, wchodzi w kominyI obserwuje dziecięce miny?Jeśli to słyszysz, to zamknij oczy,Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy.http://republika.pl/blog_ti_267886/392270/tr/carteneige005.gifZ najlepszymi życzeniami Świątecznymi i Noworocznymi -Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 23.12.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.e-kartki.net/kartki/big/113539320015.jpg Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, Świąt dających radość i odpoczynek, pełnych niespodziewanych prezentów, wyjątkowych chwil spędzonych w gronie rodzinnym oraz nieustających sukcesów w Nowym Roku! życzy Monika z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.12.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.empikfoto.pl/albumy35/115019/724446/previews/22851362_kartka3.jpg Życzą Glowace z dziećmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 24.12.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Staropolskim obyczajem,gdy w Wigilię gwiazda wstajeNowy Rok zaś cyfrę zmieniawszyscy wszystkim ślą życzenia Przy tak pięknej sposobnościżyczę Państwu moc radościaby wszystkim się darzyło,z roku na rok lepiej było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 28.12.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Dominiko chciało mi się napisać kopę lat cieszę się, że znowu do Ciebie trafiłam i jak zwykle mnie zachwycasz swoimi poczynaniami ogródkowymi brakuje mi zieleni, a o ile mnie pamięć nie myli to miałam Ci jakiś krzaczek podrzucić, przez te moje tegoroczne rewolucje, tyle rzeczy mi się porozmywało pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts