Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do zapiskow dominikims

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adrianko - to widzę, że coraz więcej mamy wspólnego :D Również zapędy murarskie :lol:

Zdjęcia komina zrobię pewnie jutro, bo za wcześnie robi się ciemno :(

Rom - twojego noska nie będę przykładać, więc się nie stresuj :wink:

Paweł i Renia - dzięki!! Przeglądam wasz dziennik i widzę, że u was to dopiero jest tempo!!!

No tak, właściwie to ja jeszcze tego komina nie widziałam - tzn. jak wracałam do domu to zobaczyłam w oddali, że jest :wink: Natomiast nie wiem, jak się prezentuje z bliska. Później pójdę na budowę nakarmić suńkę, to może chłopaki poświecą trochę halogenem i chociaż trochę zobaczę, bo strasznie jestem ciekawa no i trochę się denerwuję, jak to wyszło :roll:

ja u siebie tez mialam dylepam z oknami- cenowy oraz wystrojowy :wink: Jak zamawialam okna nie wiedzialam jak zrobie lazinki i czy orzech bedzie pasowa. Wiedzialam, ze w gabinecie pojda jasne meble i dodatyki, wiec orzech odpada, w sypalni wisniowe meble i calkim zasloniete okna- tez biale, a 2 pokoje na razie puste i nie wiadomo na co wiec biale- bo bardziej uniwersalne. Gospodarcze- juz tylko cena. Tak wiec mam czesc obustronnie okleinowanych, a czesc zew. w okleinie a w srodku biale i jestem zadowolona :wink: Pamietam o tobie i pstrykne ci jakas fotke :wink:

Super Iga, dzięki! My się biliśmy z myślami, no bo jednak obustronna okleina jest dużo droższa. Ale ponieważ od początku chcieliśmy ładne okna i było to nasze marzenie, to zamierzamy jednak nie rezygnować z niego. W końcu okien nie wymienia się często. I wiem, że później dręczyły by mnie po nocach :wink:

Mamo :wink: , nie zapomniałam o aparacie, foty zrobione, ale nie moge ich teraz zgrać, niestety. Pewnie dopiero w poniedziałek.

Więc tylko napiszę, ze komin mi się bardzo podoba. Wyszedł bardzo ładnie, chociaż panowie zmienieli trochę wzór :lol:

Obawiałam się, czy komin nie będzie za masywny, ale ponieważ jest dość wysoki, to wyszedł bardzo proporcjonalnie. I czapka z dwóch schodków ładnie pasuje.

Nawet chłopaki przyznali, że nieźle wygląda, mimo, ze jak wspominałam, na początku wyśmiali tę moją cegłę. Dziś p. Wiesiek powiedział, że gdyby wiedział, że tak fajnie wygląda, to zrobiłby taki u siebie (ma tradycyjną czerwoną cegłę na kominie) i że chyba czas gust zmienić :lol: :lol:

Mamo :wink: , nie zapomniałam o aparacie, foty zrobione, ale nie moge ich teraz zgrać, niestety. Pewnie dopiero w poniedziałek.

Więc tylko napiszę, ze komin mi się bardzo podoba. Wyszedł bardzo ładnie, chociaż panowie zmienieli trochę wzór :lol:

Obawiałam się, czy komin nie będzie za masywny, ale ponieważ jest dość wysoki, to wyszedł bardzo proporcjonalnie. I czapka z dwóch schodków ładnie pasuje.

Nawet chłopaki przyznali, że nieźle wygląda, mimo, ze jak wspominałam, na początku wyśmiali tę moją cegłę. Dziś p. Wiesiek powiedział, że gdyby wiedział, że tak fajnie wygląda, to zrobiłby taki u siebie (ma tradycyjną czerwoną cegłę na kominie) i że chyba czas gust zmienić :lol: :lol:

No widzisz, otwierasz nowe trendy "kominowe" :wink: .

Ale tak już jest, że niektórzy dopóki czegoś nie zobaczą - nie potrafią sobie tego wyobrazić. Pewnie teraz każdy następny wymurowany komin będzie taki jak Twój :wink: .

Ale najważniejsze, że ładnie wyszedł, i że Ci się podoba :D .

Fotki oczywiście mile widziane :wink:

Jabko... :lol: :lol: :lol:

Asiula - cegła taka jak u Adriano Komputero (chociaz może troszkę ciemniejszy odcień tej partii)

Adrianko - no właśnie, jest tak jak piszesz, u mojej koleżanki glazurnik nie chciał się zgodzić na układanie tych samych płytek na podłodze i ścianach (jasny beż), bo twierdził, że wyjdzie fatalnie. W końcu ustąpił :wink: :lol:

a po robocie przyznał, ze efekt jest rewelacyjny :wink: (dobrze, że chociaz miał odwagę sie przyznać :D )

YES YES YES :D :D :D - nareszcie jest komin :D :D :D

pikny jest Dominikams

Proponuje czym predzej zająć się tematem alarmu. Lepiej już teraz wydać kasę i go założyć niż narazić się na niebezpieczeństwo pozbycia się okien. Jak mi założyli okna dachowe a nie było jescze okien na dole to bałem się na 5 minut zostawić budowę. Zrobiłem nawet prowizoryczny alarm na schodach na górę. Do czasu wstawienia okien na dole spałem w szopce i pilnowałem. Pewnej nocy śpię sobie słodko a tu mój alarm zaczął wyć. Wyskoczyłem jak opażony a tam....okazało sie że kot sobie buszował po domu :D

Dominikams,

rzęsami trzepotałaś zapewne już wtedy, gdy Panowie Ci komin murowali, bo taki im pikny wyszedł, że należy mu się teraz tytuł Mistera Kominów :wink: .

Super ! Super! Super!

Widzę jednak, że moja cegła jest inna. Ma inne cieniowanie i jakby nie ten odcień 8) . Ale przecież to normalne, że klinkier z poszczególnych partii nieco się różni.

Gratuluję wyboru okien w tak dobrej cenie za takie udoskonalenia :wink:

Alarm moim zdaniem będzie niezbędny, więc dobrze , że o nim myślisz 8)