kordzina 28.06.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 dzięki...jesteś zadowolona?? to zdobyczna farba więc jestem ciekawa...może ktoś jeszcze doradzi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.06.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 z tego co pamiętam to Dekoral ma swoje centrum dekoracyjne na oleskiej w Opolu (twoja okolica chyba). Podjedź i sprawdź z pracownikami co możesz uzyskać z tej białej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 30.06.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 no moje okolice dzięki podejdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huuber 30.06.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Jeszcze nie spotkałem się ze złym pigmentem. Śmiało możesz kupić każdy pigment i mieszac z tą farbą. W marketach budowlanych masz plansze z kolorami jakie uzuskasz stosując odpowiednie barwniki. Pisze tam również ile barwnika trzeba wlać aby uzyskać dany kolor więc masz ściągawkę. Jednak jeżeli chodzi o uzyskanie odpowiedniego koloru z palety RAL czy NCS to jednak lepiej skorzystać z mieszalnika komputerowego. Chociaż mi się kiedyś udało wymieszać kolor RAL 9001 z pigmentów i nikt by nawet nie widział różnicy z oryginałem. Biała farba to barwiona farba. Do farb zabarwianych komputerowo stosuje się bazy. Baza nie jest szara ale nie jest też taka biała i ma inny skład, więc kolor w mieszalniku może nie wyjść dla farby białej taki jaki ma być w oryginale. Możesz iść na ten mieszalnik komputerowy. Jeśli jasne kolory do dużo kasy nie ryzykujesz(kwestia paru złotych)-zabarwienie bazy na jasny kolor np.RAL9010 kosztuje dla 10l ok.1,5zł. ale jak byś chciała zabarwić na bardzo intensywne kolory np. taki rażący czerwień czy fiolety ciemne to sam pigment będzie Cię kosztować więcej niż farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BUGI1 23.10.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witaj W wątku NASZ SZEREGOWIEC, tym kolorem jest pomalowane kilka scian , podglądnij sobie... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jean70 23.10.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Mam intuicję w przedpokoju, jest dość jasna ale daje taką fioletową poświatę, w różnym świetle to różnie wygląda,ale nie jest to czysty szary kolor! zobacz tu http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1979513,2,25,k01.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospie 16.03.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 czy dekoral ma testerki? moze ktoś wie? bo w marketach budowlanych nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 16.03.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Męża bratowa kupowała, więc raczej mają. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karynk 28.06.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Kto ma ten kolor u siebie?Podrzućcie zdjęcia. Mam 3 ściany w "białej czekoladzie" Duluxa i tą czwartą chcę na róź. Padło na " żakardowy amarant" Dekorala. Będą pasować? To pokój dziewczynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.06.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Nie tylko 2 kolory na sąsiednich ścianach mają pasować do siebie, ale i do podłogi, drzwi i mebli... Zobacz połączenia kolorów w wątku z pokojami dziecięcymi - nie ma na forum wątków dla poszczególnych kolorów (spoza klasycznej palety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts