Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka kostka brukowa? Pokażcie swoje...

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 293
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ma ktoś może kostkę Polbruk City albo Jadar Luna, bez posypki, i mógłby podzielić się zdjęciami?

Chcieliśmy Libet Akropol, ale nasz brukarz, wybrany na drodze długich eliminacji, akurat Libetu nie ma. Pewnie można zmienić brukarza, ale mamy tylko 40m2 do ułożenia, i strasznie nam się krzywią brukarze, że tak mało, a jak skończą się krzywić to dają cenę zaporową. Ot taki to kryzys mamy.

no tak 40 m2 to całe nic więc tym bardziej czy nie lepiej na tak małej powierzchni kamień położyć i mieć spokój z posypkami, przebarwieniami, i innymi wykwitami....?

Pewnie lepiej :) Tylko że za kostkę granitową powiedzieli nam 250 zł/m2. A do tego dojdzie jeszcze jakaś kwota za część podjazdu poza naszą działką, powiedzmy 30m2.. I jak to się wszystko doda do kupy to wychodzi naprawdę porządna kasa.

Planuje polbruku około 180m2 w związku z tym myślę jak obniżyć koszt położenia. Czy ktoś z was wykorzystał może kostkę grafitową typu Holland bez frezu i do tego dać droższą kostkę płukaną białą. Biała kostka by odcinała brzegi + dodatkowe motywy ozdobne. Ktoś to przerabiał i może pokazać efekt?

proszę, podzielcie się ze mną Waszą wiedzą w temacie:

1)czy przy układaniu kostki za cięcie obrzeży krawężnikowych o szer. 6cm płaci się dodatkowo? U mnie krwężnik bedzie szedł po delikatnym łuku tworząc miejsce na rabatę kwiatową.

2) ile wynosi wykonanie odwodnienia przy pomocy zamontowania czyszczaków i rury drenarskiej?

3) jaka szeroka fuga ( z piasku) może być przed drzwiami wejściowymi do domu? czyli jak blisko progu powinna dochodzić kostka?

będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Ja mam do położenia ponad 300 metrów kostki. Wybrałam Libet, ale nasz brukarz nie chce kłaść Libetu. Mówi, że beton to beton i Awbud to jest to samo. Nie wiem co mam robić teraz. Brukarz fajny, przystępny cenowo za robociznę, ale uparty jak osioł. Inny brukarz zrobi Libet ale robociznę ma droższą o 40 zł na metrze. Przepłacać za Libet? Możecie sobie łatwo policzyć ile przepłacać;/

Ja tam nie dziwię się brukarzowi. Jeśli on ma złe doświadczenia z daną firmą, to się upiera, bo potem będzie na niego. Klienta nie będzie interesowało dlaczego kostki się rozpadły. Powie, że to on za mocno dobijał. Przeczytajcie sobie wątek na forum o Libecie. Polubicie granit bo 4x mocniejszy i tańszy.

alien01 - żeby potanić a zarazem podnieść standard podjazdu proponuję zwrócić uwagę na łupek granitowy. m2 kosztuje poniżej 20 zł. Zdjęcia naturalnego łupka u mnie na stronie w cenniku.

Jak daleko sięgacie na terenie kraju z usługami? Bo z wysyłką to już wyczytałam, że na cały ...