Blechert 05.05.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Sebsa - potwierdzam, wysyłam towar na całą Polskę a robocizna to zawsze rzecz do dogadania. Wysłałem odp. na priv. Najłatwiej mi się odpowiada na maile kierowane bezpośrednio na: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 06.10.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Doradźcie jaką kostkę wybrać do mojego domu. Planowałam jasny szary plus grafit, kostka płukana AVanti(polbruk) lub Piccola(Libet Decco Ellegante), bo chyba najbardziej pasuje, ale zaczynam mieć wątpliwości czy to dobry wybór. Czy nie lepiej dać zwykłą, nie płukaną, w tym samym kształcie, np. Carmino z Polbruku. A najbardziej to chyba podobają mi się duże płyty Semmelrock La Linia w tych kolorach. Ewentualnie inny kolor z Libetu Colormix Piccola lub z Polbruku Carmino latte z grafitem??? http://images50.fotosik.pl/343/b1805d1e56abb7ac.jpg http://images45.fotosik.pl/819/17726e422f2ffddd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 06.10.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Skąd ja to znam... dylemat nie dający spac w nocy, co wybrac, żeby dobrze wybrać... Jestem stosunkowo świeżo po tych rozterkach i powiem, co my zrobiliśmy - odrzuciliśmy wszystkie szlaczki, wzorki i wybraliśmy jeden kolor, ale 3 "odmiany", konkretnie z Libet Decco w torfowym brązie Romano, Natulit i Terrano. Uważam, że wybór był idealny, jest neutralnie a jednocześnie w żadnym razie nie nudno, bo na dobra sprawę każda kostka ma odmienny odcień a ponieważ całosc jest stonowana, to nie gryzie się ani z elewacją ani z tym wszystkim, co jest w ogrodzie i nie przytłacza zieleni ale się z nią komponuje. Nieobiektywnie powiem, że przy Twoim domu Libet decco w tym kolorze też by pasował To tak przy okazji pokażę, jak wygląda ta kostka po ułożeniu. Edytowane 6 Października 2011 przez Basiaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzów 06.10.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Dziękuję za odpowiedź : ) Ładnie to u Ciebie wyszło. Podoba mi się. Właśnie jak wybrać, żeby dobrze wybrać a nie przesadzić. U nas miało być minimalistycznie, zimnoo, ale zaczynam pękać czy nie ocieplić wizerunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 06.10.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ocieplajcie:-) Dom to nie muzeum, żeby wchodząc na podwórko człowiek stawał na bacznośc i mówił szeptem:-) Życzę trafionej decyzji, bo to jednak wybór na lata jeśli nie na całe życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 06.10.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ja nieco poza tematem głównym: Basiaw, jaki masz kolor elewacji? Jakiej firmy tynk? Szukam fajnych zieleni, a na moim monitorze Twoja mi się podoba (bo to zieleń, prawda?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 07.10.2011 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ja nieco poza tematem głównym: Basiaw, jaki masz kolor elewacji? Jakiej firmy tynk? Szukam fajnych zieleni, a na moim monitorze Twoja mi się podoba (bo to zieleń, prawda?) Frelka, to rzeczywiście zieleń, nazwałabym ja jasną oliwką. Co do producenta, to kupowaliśmy w tej firmie: http://www.chemstan.pl/index.html ale czy oni działają tylko na rynku lokalnym czy mają filie, to nie mam pojęcia. Z koloru jesteśmy bardzo zadowoleni, na domu tynk jest od 4 latach, na budynku garażowym ten sam położony tej wiosny i wyglądają identycznie. Jak ptak narobi, to bez problemu się zmywa, mchu od północnej strony się nie boję, to był naprawdę dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 09.10.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 CześćMy postawiliśmy na nostalit ze względu na ilość m2 http://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/51291/406787/00000038.jpg http://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/51291/406787/00000041.jpg http://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/51291/406787/00000042.jpg Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 10.10.2011 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Lutca, kawał bruku:-) Ile metrów Wam wyszło do wybrukowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 10.10.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Lutca, kawał bruku:-) Ile metrów Wam wyszło do wybrukowania? no niestety 290 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laparia 12.10.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam Lutca możesz napisać jaka grubość kostki i jeśli to możliwe i nie jest tajemnicą to jaka cena i producent. Czy przy dużych autach pow. 3.5 t nic się nie dzieje z kostką. Ja mam ponad 300 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 13.10.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 a ja mam 350 i nie wiem na co się zdecydować - a może grys granitowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 13.10.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 z jaką ceną prezentowanego libetu, kostki granitowej trzeba się liczyć? robo+materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 13.10.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Podłącze się. Ja się sprawuje grys np. 2-8mm na podjezdzie? Niestety częśc podjazdu jest stroma i tu się obawiam. Pod spodem kliniec.Niestety tez mam łącznie ze 300m2 i tak myślałem żeby narazie wysypać grysem część, zagęścić a potem z upływem czasu wykończyć kostką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 13.10.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Witam Lutca możesz napisać jaka grubość kostki i jeśli to możliwe i nie jest tajemnicą to jaka cena i producent. Czy przy dużych autach pow. 3.5 t nic się nie dzieje z kostką. Ja mam ponad 300 m2 Cześć,cześć. Najpierw kostka miała być z Libetu ale nie mieli w hurtowni takiej ilości koloru o który nam chodziło więc zdecydowaliśmy się na Polbruk 6cm. Jeszcze nikt mi nie wjeżdżał dużymi autami więc nie mogę ocenić czy pod tym względem jest wytrzymała ale ja przewiduję tylko szambiarkę przy wjeździe i auto z węglem. Wykonawca zapewniał że będzie ok. Jak patrzyłam jak to robią to myślę że ma rację. Jeśli chodzi o cenę to umawialiśmy się na koszty liczone materiał + robocizna i wyszło średnio 110zł/m2 ale trzeba przyznać że w tej cenie są obrzeża, krawężniki, palisada przy wjeździe do garażu i dwie pokrywy na szambo. A to są dość drogie elementy. O tyle dobrze że firma która nam to robiła ma własny skład, jak zabrakło to dowieźli a jak zostało to zabrali bez wliczania w koszty. Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 15.10.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 A co firma daje na podbudowę i jakiej grubości? Bo to głównie robi cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 16.10.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A co firma daje na podbudowę i jakiej grubości? Bo to głównie robi cenę. witaj na podbudowę była podsypka z piasku z cementem grubości średnio 30cm, na podjeździe do garażu więcej. no cementu poszło sporo i też sporo kosztował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 16.10.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 witaj na podbudowę była podsypka z piasku z cementem grubości średnio 30cm, na podjeździe do garażu więcej. no cementu poszło sporo i też sporo kosztował No to już wiadomo skąd taka atrakcyjna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 19.10.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 gruz w której jest m.in. cegła pełna czerwona nadaje się nad podbudowę pod kostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 19.10.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 (edytowane) No to już wiadomo skąd taka atrakcyjna cena Wiesz co, nie będą po tej kostce jeździć 10,15 czy więcej tonowe samochody. Na autko z węglem i szambiarkę ma wystarczyć. Tak zapewniał wykonawca i ja mu wierzę a ta cena wcale nie jest taka bardzo atrakcyjna. Edytowane 12 Listopada 2011 przez lutca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts