Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka kostka brukowa? Pokażcie swoje...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 293
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Liwko - gdy masz gotową podbudowę, wtedy ostanie 15 cm do powierzchni zero wypełniasz suchym betonem w który wbijasz każdy łupek osobno. Najczęściej pionowo bo są za chude na kładzenie płasko. Duże idą płasko. Towar luzem na kupie i efekt po ułożeniu - zdjęcia w cenniku na mojej stronie, pozycja nr 1.

Na razie nie widać jej urody, bo jest zakurzona, niezaimperegnowana i w ogóle jest "w trakcie" :)

Nie widać też na zdjęciu, że ma fajnie pofałdowaną powierzchnię.

To Kefal : http://www.kefal.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=83

U mnie połączenie Deva ciemny brąz i Deva Elite szary (choć w rzeczywistości jest on raczej śmietankowy - to kostka płukana)

Tu widać jej rzeczywisty kolor :

Prace trwają : polewanie w celu związania podsypki.

wyjście z domku :

IMG_2645.JPG

Pdd oknem kuchennym - klombik - nie wiadomo co tam będzie rosło - po prawej chodnik do śmietnika

IMG_2647.JPG

widok na śmietnik od strony ogrodu :

IMG_2648.JPG

IMG_2649.JPG

chodnik z boku domu :

IMG_2650.JPG

IMG_2646.JPG

Prace trwają :)

Liwko - gdy masz gotową podbudowę, wtedy ostanie 15 cm do powierzchni zero wypełniasz suchym betonem w który wbijasz każdy łupek osobno. Najczęściej pionowo bo są za chude na kładzenie płasko. Duże idą płasko. Towar luzem na kupie i efekt po ułożeniu - zdjęcia w cenniku na mojej stronie, pozycja nr 1.

Dzięki :)

• 2 weeks później...

My zamówiliśmy na taras i opaskę kostkę z Libetu - Natulit i Romano wszystko w kolorze piaskowo - beżowym. Jak dla nas wzór i kolor super.

Wcześniej zrobiliśmy schody z kostki z Jadaru i palisadę z podkładów kolejowych.

Jadar coś nie dba o swoją ofertę. Reklamuje kolory, ale później okazuje się, że ich nie ma.

ja co do kostki brukowej moge powiedziec tylko ze nie patrzcie na konca na wyglad a na szczeliny jakie sa pomiedzy kostkami, polozylem 5 lat temu przed domem kostke nie wiem jaki to ko konca wzor ale cos takiego ze mozna ukladac je i rowno i w kola roznego rodzaju, powiem wam tragedia, po roku mam pelno mchu pomiedzy kostka bo szczeliny jednak jak kostka nie jest rowna sa nie uniknione!! niepolecam zadnych wymyslinych ksztaltow !!! chyba ze z jakies wzorki fajne ale to z typowo dopasowanych kostek!!