Blechert 14.06.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 kaziokrol - szczeliny nie mają wiele wspólnego z mchem. On po prostu lubi rosnąć na kostce zacienionej przez drzewa lub dom. Albo pryskasz chemią i szorujesz albo natura robi swoje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 21.06.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 kaziokrol - szczeliny nie mają wiele wspólnego z mchem. On po prostu lubi rosnąć na kostce zacienionej przez drzewa lub dom. Albo pryskasz chemią i szorujesz albo natura robi swoje:) Pryskania nie polecam. Ludzie pryskają Roumdupem albo innym badziewiem opartym na glifosacie nie będąc świadomym ich toksyczności. Takie środki są szczególnie niebezpieczne dla kobiet w ciąży. Mech to myjką ciśnieniową idzie elegancko wypłukać, ja ze swojej strony jestem za naturą i tyle. Po kostce chodzimy, roślinność podziwiamy, niech więc roślinność będzie głównym akcentem posesji a nie jakiś beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salateria 29.06.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 A zakładacie wzdłuż ścieżek ekobord? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 29.06.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Ekobord nie wygląda ładnie, bo kiepsko przylega zwłaszcza do granitu. Lepiej obmurować krawężniki betonem po skosie. Taniej, szybciej i ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiaof 01.07.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witam, poszukuję godnej polecenia firmy bądź osób zajmujących się układaniem kostki brukowej z okolic Rudy Śląskiej (woj.śląskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 02.07.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Czy jest mozliwe, aby kostka brukowa popekala i pokruszyly sie brzegi po polozeniu, a nastepnie walcowaniu (ubijaniu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 03.07.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Czy jest mozliwe, aby kostka brukowa popekala i pokruszyly sie brzegi po polozeniu, a nastepnie walcowaniu (ubijaniu)? Czy masz na myśli to co u mnie się porobiło? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?203552-Kostki-LIBET-w%C4%85tpliwo%C5%9Bci-co-do-jako%C5%9Bci-(ZDJ%C4%98CIA) Tyle, że u mnie to się to zrobiło nie w wyniku ubijania. Jakiego producenta masz kostkę i jaką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 03.07.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Troche w mniejszym stopniu, ale tak.Mam Betard Viale barwy jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 05.07.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Troche w mniejszym stopniu, ale tak. Mam Betard Viale barwy jesieni. No to reklamuj. Masz do dyspozycji dwie drogi: 1. Do sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru z umową. 2. Do producenta z tytułu gwarancji. Jeżeli nie minęło jeszcze 6 miesięcy od daty zakupu to wal z punktu 1. Zanim cokolwiek zgłosisz i napiszesz idź do prawnika niech Ci doradzi sensownie, lub do rzecznika konsumentów. Mnie Libet przyznał się do błędu na etapie produkcji, którego wynikiem jest taki stan kostki. Niestety na razie sprawa wisi w martwym punkcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 05.07.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Ale u mnie to podobno wina wykonawcy, bo uzywal zageszczarki bez nakladki gumowej. Najprawdopodobniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 05.07.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Ale u mnie to podobno wina wykonawcy, bo uzywal zageszczarki bez nakladki gumowej. Najprawdopodobniej. A używał? Byłeś przy ubijaniu? To bardzo łatwo rozpoznać. Wklej zdjęcia to zobaczymy. Blechert jest tutaj fachowcem to coś napisze z pewnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 05.07.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Tato byl przy tym. Mowi, ze nie mial.Nie ma mi kto zrobic tych zdjec.Nie moge sie nikogo doprosic:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 05.07.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Tato byl przy tym. Mowi, ze nie mial. Nie ma mi kto zrobic tych zdjec. Nie moge sie nikogo doprosic:( Jak brukarze porozbijali te kostki to oni zapłacą za ich wymianę. Mam nadzieję, że kasy za robotę jeszcze nie dostali. Generalnie nóż się w kieszeni otwiera, jak się u nas cudzych pieniędzy i cudzej pracy nie szanuje. Kostki betonowej NIE wolno ubijać maszyną bez nakładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 05.07.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Niestety, juz wszystko rozliczone.Fachowiec byl z polecenia. U kolezanki z forum polozyl bardzo ladnie i wydawal sie znac na rzeczy.Tato nawet pytal czy to nie uszkodzi kostki. Powiedzial, ze nie. To moze mial jednak cos zalozone.Ale w takim razie skad pekniecia i wyszczerbienia.Podloze nie bylo idealnie rowne i walac po tych kostkach je wyrownal. Niszczac bruk.Jasna doopa! Zawsze cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 06.07.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 To ustal szybko winnego i reklamuj!Zanim zareklamujesz to prawnik sensowny, lub rzecznik konsumentów.Za dużo to wszystko pieniędzy kosztowało, żeby darować. Za bardzo w tym kraju "fachmani" i producenci się rozbestwili i czasem w bezczelny sposób przepuszczają nie swoje pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 13.07.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Mam w koncu zdjecia tej kostki brukowej. Nie jest tragicznie, ale widac te uszczerbki i pekniecie na jednej kostce. Fuga tez, jakas taka niewypelniona. Nie wiem, czy to ma tak byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 14.07.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Nie jestem fachowcem. Moim zdaniem:Firma powinna powymieniać pęknięte kostki i uszczerbane - jeżeli zamówiłeś u nich usługę z materiałem.Niewypełnione fugi to standard, firma powinna wpaść jeszcze raz lub dwa i dosypać tego piachu, pozamiatać. Jak nie masz cierpliwości to sam możesz to zrobić. 2 minuty zajmie. Generalnie tragedii na tych zdjęciach nie widać. Mogę Cię pocieszyć, że Twoja kostka wygląda o niebo lepiej i solidniej niż moja LIBETU. Jak porównasz zdjęcia i krawędzie to od razu zobaczysz różnice. Jak widzę Twoje zdjęcia to krew mnie zalewa, że taki bubel od Libetu dostałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.07.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Kostke rodzice kupili sami. Fachowiec tylko polozyl.Grzegorz-si, ale jak sie widzialo kostke z prosciutenkimi brzegami przed polozeniem to tez szlag trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 03.08.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Pochwalę się swoją kostką. Kostka brudna, prace ogrodowe trwają. Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez adriado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 09.08.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Pochwalę się swoją kostką. Kostka brudna, prace ogrodowe trwają. [ATTACH=CONFIG]129154[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]129155[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]129157[/ATTACH] my na tym samym etapie, możesz napisać co to za producent model i cena ewentualnie...? dz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts