Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Makita & Metabo

Recommended Posts

Witam,

kłaniam się nisko - to mój 1 temat na forum.

Chcę kupić młotowiertarkę SDS+. Wybrałem dwa modele, teraz trzeba z nich wybrać jeden. Proszę użytkowników Makity HR2450/HR2450T i Metabo UHE 28 Multi o opinie na temat awaryjności sprzętu. Czy trafiły się awarie? Czy są jakieś typowe usterki?

Pozdrawiam

Tomek

Witam,

kłaniam się nisko - to mój 1 temat na forum.

Chcę kupić młotowiertarkę SDS+. Wybrałem dwa modele, teraz trzeba z nich wybrać jeden. Proszę użytkowników Makity HR2450/HR2450T i Metabo UHE 28 Multi o opinie na temat awaryjności sprzętu. Czy trafiły się awarie? Czy są jakieś typowe usterki?

Pozdrawiam

Tomek

Wybrałym Makię. Wykończyłem już parędziesiąt wiertarek więc mam pewne doswadczenie.

• 2 weeks później...

a ja sie znow musze poskarzyc na BOSCH'a 8)

GBH 2-24DFR - juz po raz drugi mi zdechl - stracil udar, a na funkcji wiercenie (bez udaru), cos mu stuka.

no ale 3 lata gwarancji (zostal mi jeszcze rok) wiec zareklamowalem. Zrobili po 5 dniach.

Co bedzie dalej ... ?

Nie wiem, czy już kupiłeś, ale mój teść używa Makity (nie wiem, jaki model) od 7 lat - bez żadnej awarii. Osobiście wywaliłem nią blok z betonu B20 rozmiarów 1,5x1x0,5 m - trochę się zgrzała, ale spisała się na medal. A tak wogóle, to profesjonaliści polecają tylko Hilti - no, ale to inny przedział cenowy.

hr2450 - idealna, intensywnie uzytkowana - niestety nie wiem jak dlugo by wytrzymala

Pierwsza po 5 latach zwineli z pakamery na budowie

druga po kilku latach bezawaryjnej pracy zakosili wraz z Tranzitem

Pies tracal wiertarke - auta mi bylo najbardziej szkoda

Jakies fatum :(

Od tego czasu kupilem a 180-200 zeta pneumatyka z Castoramy czy innego Prakticera - z zalozeniem ze jak sie popsuje - idzie do smieci

Ale.... ale pracuje juz intensywnie 4 rok i jak na zlosc sie zepsuc nie chce

Druga tez za takie pieniadze wali drugi rok i tez jakos popsuc sie nie chce