lonly 08.09.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Chodzi mi o to czy mogę wymusić prace turbiny np. przy temp. 18 c. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 08.09.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witam.Można. Trzeba wpiąć w układ regulator obrotów. Tyle, że sterowanie turbiną odbywa się wtedy manualnie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 08.09.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 No i oto mi chodziło bo rozwiązuje problem nadmuchu chłodnego powietrza w gorące letnie dni bez montowania jakiegoś dodatkowego wentylatora. Czyli jak zrobię przyłączenie rury z powietrzem z zewnątrz do głównej rury DGP przed turbiną za pomoca kolana T z przepustnicą to będzie nadzieja że to zadziała? Czy czasem nie przekombinowałem? Czy bypass turbiny w tym nie przeszkodzi? Turbina ma być na stryszku nad poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pool 13.09.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 http://th.interia.pl/20,ge030d97a1471726/i229825.jpg wkoncu udalo sie mi pszeslac zdiecie mojego kominka robionego wlasnorecznie i jak podoba sie czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.09.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 pool daj zdjecia jak robiles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 16.09.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 pool, a te półeczki to z czego? robione czy gotowce? Bo muszę strzelić parę półek a podobają mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pool 18.09.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 witam polki robione z profili i obudowane plytami gk.jesli chodzi o zdiecia to postaram sie je pszeslac choc zawiele na nich niewidac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 a robiles komore dekompresyjna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 22.10.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 to sie moze przydac... http://www.przewodnik-budowlany.com.pl/pdf/20040216KOMINEK.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilltee 23.10.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 może się przyda - zabudowa z K-G + DGP: http://www.przewodnik-budowlany.com.pl/pdf/ a tam poszukajcie "kominek" - jest to w kilku częściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 moj mistrz kominiarstwa któremu pokazalem ten przewodnik powiedział ze rózne cuda są na ziemi alezimne powietrze do spalania pobierane ze strychu to go dziwi........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 27.10.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 witam, ja tez, pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 06.11.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 http://am00.webpark.pl/kominek_i_schody.jpg Taki mi wyszedł , został zaakceptowany . Odstępstwa od standardów: 1. nie jest izolowany od środka, 2. bez komory dekompresyjnej, 3. rozprowadzenie powietrza grawitacyjne przez szparę w stropie do pomieszczeń na górze. 4. dopływ powietrza rurą 75mm w okolice wkładu. Jeszcze dorobię jakiś drzwiczki, może półeczkę pod wkład, bo na razie te cegły tylko tak poukładałem. Pali się super, obudowa się nagrzewa i jest przyjemna w dotyku. Przy zamkniętych szybrach spala mi się płomieniem, chyba muszę przytykać czymś wlot powietrza. Szkoda, że tu mieszkam tylko w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.11.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Fajny Ci wyszedł ten kominek. Gratuluję! Mój kominek, też ciepły, niewiele się różni od stanu jaki widac na moim zdjęciu powyżej, no moze trochę przesadziłam, wkład jest obudowany cegłami szamotowymi na wysokość półki nad wkładem. Tak stoi od końca września, bo kominkarz się stlenił . Niejaki Ryszard G., a mówią, ze wszystkie Ryśki to fajne chłopaki Jaką masz odległość miedzy cegłą a wkładem? Na co murowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 07.11.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Około 10cm. Cegła klinkierowa kratówka na mocną zaprawę cementową 1:1,5 z plastifikatorem. Nadproża układałem na stalowych kątownikach. Wkład ustawiony bezpośrednio na cegłach bez tych fabrycznych nóżek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzrejs36 08.11.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 budowanie kominka bardzo satysfakcjonuje to jest bardzo wdzieczna praca tylko trzeba zachowac niekture wymiary zeby kominek spelnial swoja role.tzn,zeby maxymalnie wykorzystac jego moc i jednoczesnie zeby bylo bezpiecznie.scianki boczne i tylna scianka odleglosc od kominka zalecane jest ok 5cm od welny mineralnej.welna sluzy do izolaciscian ,iskumulowania jak najwiekszej ilosci cieplego powietrza, kture mozna puscic na inne pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 10.11.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 andzrejs36 napisał: scianki boczne i tylna scianka odleglosc od kominka zalecane jest ok 5cm od welny mineralnej.welna sluzy do izolaciscian 1.z ta odległością to krążą różne teorie ja ma właśnie 5 i ne za bardzo jestem zadowolony ale widziałem kilka kominków gdzie jest właśnie 10cm i śmigają tak jak ja mogę tylko pomażyć (oczywiście zdaję sobie sprawę że to uproszczenie i że jest jeszcze wiele innych czynników) a mam tarnawe 18 2.wełna służy do izolacji ale jak ktos chce mieć ciepłą obudowę to przecież nie założy wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzrejs36 10.11.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 odleglosci kture podalem to jest minimum kture musisz zostawic na przeplyw powietrza , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.11.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 ja jestem dyslektykiem, ale jak czytam te kt..re poprzednika to mi wiara opada w jego umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_ 11.11.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Od niedawna mamy też kominek pół okrągły z Hajduka, jest on umieszczony w rogu i jak będą fundusze to kiedyś damy jakąś narożną obudowę... postaram się podać w najbliższym czasie wymiary ale może macie jakieś fajne obudowy narożne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts