modulor 14.07.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 pleśń na tkaninie - jak to usunąć ? na tkaninie obiciowej prałem ręczni, w pralce, vaniszowałem ... i dalej zostają takie ciemne kropki po pleśni ciemne i głębokie przez całą strukturę tkaniny 101 dalmatyńczyków ktoś wie jak usunąć ? bałem się dać mocnego wybielacza bo mogę zniszczyć tkaninę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.07.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Świeże plamy usuwa się , pocierając kawałkiem materiału umoczonym w wodzie utlenionej. Słyszałam, że można spróbować wymoczyć taki materiał w zsiadłym mleku Jeśli są stare pewnie ich nie usuniesz Ale może warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 21.07.2006 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Świeże plamy usuwa się , pocierając kawałkiem materiału umoczonym w wodzie utlenionej. Słyszałam, że można spróbować wymoczyć taki materiał w zsiadłym mleku Jeśli są stare pewnie ich nie usuniesz Ale może warto spróbować. dzięki sprawdzę choć to b.silne zapleśnienie pozostały kropki ... niestety nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts