ANNNJA 17.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witaj, prace na przód, ale tego piachu to potrzebujesz...jej,.... dobrze żę obok masz PKP bo podmyloby sąsiada jakby zaczeła spływać woda z Twojej ziemi... zawsze jak jade PKP to wyszukuje WAS......!!!! podaj namiary na tego Pana od wodociągów co bedzie podłączał ci teraz wode..- TANIO-bierz go bez mrugnięcia okiem!!!! pozdrawiam wiosennie i wkrótce zimowo z Siedlec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 17.03.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witaj, prace na przód, ale tego piachu to potrzebujesz...jej,.... dobrze żę obok masz PKP bo podmyloby sąsiada jakby zaczeła spływać woda z Twojej ziemi... Dlatego, żeby było bez łamania przepisów staram się przy samej siatce nie robić wyżej, tylko równo z sąsiadami... A już metr od siatki fruu! do góry o pół metra Pan od wodociągów operuje w Minsku (u nas trochę po znajomości) normalnie 50 zł/m, w Siedlcach może być pewnie droższy, ale jak chcesz telefon, to daj znać - będę w domu to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 05.04.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Brawo Jarek, wiele się wydarzyło ostatnio u Ciebie - trzymam kciuki Z ptaszkami tez miałem to samo, a pod drzwiami garażowymi w szparę kotek się wśliznął Czy dachówki do zdania to masz w pełnej palecie, bo mi nie chciał wtedy wziąć rozpakowanej niepełnej palety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 06.04.2008 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Czy dachówki do zdania to masz w pełnej palecie, bo mi nie chciał wtedy wziąć rozpakowanej niepełnej palety. Przedstawiciel Tobie odmówił czy kierowca? U mnie jest niecała paleta ale uzgodniłem na Trakcie, że zabierają wszystkie, łącznie z tymi, które przyjechały do mnie popękane. Tym bardziej że część z nich była w nieoryginalnym opakowaniu, zafoliowana pewnie w składzie (podejrzewam, że stąd problem w odcieniach, może inny sort). Poza tym nie mają własnego HDS-a więc i tak musimy je rozpakować, żeby na samochód wrzucić. No, chyba że z kierowcą dygniemy takie paczuszki po 20 dachówek ps - Dzięki, Ty też idziesz ostro do przodu. Jak wyschną tynki i wylewki to już będzie z górki, samo dopieszczanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 06.04.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Przedstawiciel Tobie odmówił czy kierowca? U mnie jest niecała paleta ale uzgodniłem na Trakcie, że zabierają wszystkie, łącznie z tymi, które przyjechały do mnie popękane. Tak powiedział kierowca, że nie zabierze niepełnej palety W razie czego, pamiętaj o mnie, że ja tez chce zwrócić resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 06.04.2008 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 W razie czego, pamiętaj o mnie, że ja tez chce zwrócić resztę To już nie zostawiasz sobie na śmietnik czy wiatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 06.04.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 To już nie zostawiasz sobie na śmietnik czy wiatę? Hmmm, moze faktycznie się rozpędziłem, ale pewnie dlatego, że śmietnik to mam teraz na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 09.05.2008 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 No to dachówka i palety zabrane. Mam to z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 15.06.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam,Jaro'71 przeczytałem Twój dziennik za jednym zamachem - śniadanie mi się trochę przedłużyło;) Wciągająca lektura! Zamierzam się budować w Dębę Wielkie. Grunt też mam podobny także po zapoznaniu się z Twoimi doświadczeniami przynajmniej wiem co mnie czeka. Pozdrawiamgrregg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 15.06.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 wiem co mnie czeka. Problemy, jakich się spodziewasz pomnóż przez trzy - będzie bliżej prawdy Życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 15.06.2008 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Chopaki! Jakie problemy? Sama przyjemność... Pod warunkiem, że się nie spieszymy z nożem na gardle. Grregg, życzę radochy z budowania! Yar65, wrzuć coś w końcu do dzienniczka No chyba że masz przerwę technologiczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 24.06.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 ryse jak dla mnie masz zaje............. sorka za okreslenie i napewno nie jest to wina tynkarzy - na twoim mijescu dosc szybko pokazalabym ja kierownikowi!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 24.06.2008 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 ryse jak dla mnie masz zaje............. sorka za okreslenie i napewno nie jest to wina tynkarzy - na twoim mijescu dosc szybko pokazalabym ja kierownikowi!!!!!!!!!!!!!!! Też tak myślę. Boję się, że skończy się rozebraniem feralnej ściany i postawieniem nowej. Z karton gipsu (jak w projekcie ) No bo co innego można tu wymyśleć. Wzmocnienia na obecnym etapie? Ostatecznie można na próbę dać jakąś elastyczną szpachlę albo akryl pod farbę, potem modlić się by znów nie strzeliło... i z tym żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 29.06.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Brawo Jaro, na następnej lekcji kursu na pewno będzie o przycinaniu płytek. Jestem pod wrażeniem. Swoją drogą, jakbyś miał porządną maszynkę do cięcia to na pewno dałbyś sobie radę bez tej lekcji. Tylko, że taka kosztuje pewnie ok. 500-1000zł. "Mój" glazurnik ma taką. Właściwie to sama tnie Gdzie taki gres za 13 zeta znalazłeś? Chyba by mi się przydał w piwniczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 30.06.2008 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Brawo Jaro, na następnej lekcji kursu na pewno będzie o przycinaniu płytek. Jestem pod wrażeniem. Swoją drogą, jakbyś miał porządną maszynkę do cięcia to na pewno dałbyś sobie radę bez tej lekcji. Tylko, że taka kosztuje pewnie ok. 500-1000zł. "Mój" glazurnik ma taką. Właściwie to sama tnie Gdzie taki gres za 13 zeta znalazłeś? Chyba by mi się przydał w piwniczce Dziś po rozwaleniu kolejnej płytki wymieniłem kółko w pożyczonej maszynce i to był strzał w dziesiątkę! Ciąłem bez problemu nawet 2-centymetrowe paski Gres najpierw znalazłem w namiocie "Glazura za grosze" po 14,50 i nawet kupiłem ale po rozpakowaniu okazało się że każda ma feler i odwiozłem. Przyjęli bo wcześniej nie ostrzegli mnie że są pozagatunkowe Jakiś pechowy jestem... Podjechałem więc po pracy do Brico Depot na Jubilerskiej w Wawce i kupiłem 14 metrów po 12,98 zł za metr (z fakturą , do odliczenia w US) Kotłownia i schowek pod schodami wyłożone przez 1,5 dnia Licząc ułożenie np. po 40 zł za metr - 600 zł zostało w kieszeni. Spodobała mi się ta robota więc rozglądam się już za glazurą do kotłowni. A ściany to już chyba ciut wyższa szkoła jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 04.07.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 To zaraźliwe. Wczoraj ułożyłem 4m2 gresu w piwniczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 04.07.2008 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 To zaraźliwe. Wczoraj ułożyłem 4m2 gresu w piwniczce Jes, jes, jes! O to właśnie tu chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 20.07.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Jarek, nie dołuj tylko głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 20.07.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Jarek, nie dołuj tylko głowa do góry Chyba zbyt beztrosko podchodzę do tej budowy. Jedyną umówioną ekipę jaką mam to do elewacji na sierpień Jak nie zacznę zaraz szukać, to i na zimę nikogo nie będę miał (sufity i skosy, kominek, glazury, schody z barierkami, front ogrodzenia itd...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 21.07.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Jedyną umówioną ekipę jaką mam to do elewacji na sierpień a ja nie mam Jak nie zacznę zaraz szukać, to i na zimę nikogo nie będę miał (sufity i skosy, kominek, glazury, schody z barierkami, front ogrodzenia itd...) do kominka polecę Ci człowieka, do schodów też, do frontu ogrodzenia tez nie mam , o sufitach, skosach i glazurze pisałem Ci już, więc nie będę się powtarzał, ale kontakt na uczciwego człowieka Ci dam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts