Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do podwórkowych marzeń

Recommended Posts

• Odpowiedzi 328
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Świadomy wybór :wink: Dzieciaki muszą mieć kolorowo. Każdy pokój żyje swoim życiem, jednak zestawienie razem tych zdjęć rzeczywiście wygląda odpustowo :) Ale wystarczy, że na dole w salonie będzie stonowany beż/brąz i się wyrówna :)

ps Kiedyś też podejrzałem Twój dziennik i pamiętam fajne panele/deski, a szarości na ścianach pokazywałem żonie celem zastosowania u nas, ale bezskutecznie. No i ten pomysł z kamieniami w podłodze... fajny i oryginalny :D

Witam Jaro

Przeglądam twój dziennik i bardzo się cieszę widząc postępy w budowie, gdyż zaczynam nabierać coraz więcej wiary, ze wiele robót wykonam sam takich jak chociażby płot, kafle w piwnicy czy ocieplenie poddasza, jeśli nie będziesz miał nic przeciwko pewnie w przyszłości odezwę się po wskazówki :oops: (np. ten patent na zalewanie słupków pomiędzy płytami zamiast gotowych łączników:D) , ale na razie dopiero będę wstawiał okna, wiec mam pytanie: jakie wymiary ma to dzielone okno na parterze na lewo od drzwi wejściowych, moje parę okien będzie 1200/1500 i zastanawiam sie czy robić 2 skrzydła, bo jedno może będzie za szerokie i niepraktyczne, dzięki, pozdrawiam i trzymaj tak dalej :wink:

Dzięki, Martinezzz. :D

Jeśli chodzi o samodzielne wykonanie różnych prac, to oprócz radochy masz naprawdę przeliczalne, niemałe sumy pozostawione w kieszeni ;) No chyba, że ten czas przeznaczyłbyś normalnie na zarabianie pieniędzy. Wtedy mniej, he,he...

Okno (patrząc od frontu domu), to na lewo od ganku, jest standardowe dzielone 120/150.

Pozdrawiam i służę pomocą w miarę możliwości :wink:

Właśnie powiedz mi Jarku jak to jest z tymi drzwiami wewnętrznymi. Jedni zakładają te drzwi prze układaniem płytek, podłog i malowaniem. Inni już po tym wszystkim, tak jak Ty. Czy to zależy od tego, jaką ościeżnicę chcemy mieć? Jeśli ma być stała to ma być wstawiona przed płytkami i malowaniem, jeśli regulowana to po malowaniu?

Który sposób jest lepszy, który tańszy?

Przy moich regulowanych Porty producent zaleca stawiać na gotową podłogę. Tak naprawdę nie bardzo wiem od czego to zależy. Najczęściej ościeżnice metalowe wpuszcza się w podłogę. Ale na pewno więcej kłopotu jest wtedy przy równym docinaniu wokół niej płytek czy klepki. Dlatego uwijałem się z panelami, żeby na styku z ościeżnicą nie było żadnych szpetnych szpar...