jaro71 10.04.2007 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Jaro, myślałam o takich płytach betonowych u siebie. Mam ogrodzoną działkę (drewniane sztachety), ale u dołu dziura - tak wyszło, trochę, a raczej mocno nie w kolejności, jak osadzasz te płyty ? Będę wdzięczna za odp. PS Cieszę się, że budowniczych z Mińska coraz więcej. Pozdrawiam e-mandzia, nie wiem jak tam u ciebie z tymi sztachetami. Może dało by się pod nimi wzdłuż zrobić wykop i wstawić płyty. Ja robiłem najprościej jak się da. Wąski wykop między słupkami na pół metra głębokości, wsuwałem płytę (plecy mnie bolą do dziś), ustawiałem równo według sznurka i zasypywałem ziemią ubijając solidnie warstwami. Najważniejsze żeby jakieś psisko się nie podkopało pod siatką i chyba taka płyta tę rolę spełni A jaki będzie po kilku sezonach wpływ "czynników obcych" (ludzie, zwierzęta, mróz, uprawa pola po sąsiedzku itd) na moje ogrodzenie, to się okaże... ps. płyty brałem chyba od Twojego przyszłego sąsiada z Gliniaka. Niby niedrogo (20 zł za sztukę) ale za kilkusetmetrowy transport i 5-minutowy rozładunek zdzierca krzyknął sobie 70 zł. Dałem, bo ja mięTki jestem, niezdety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 12.04.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 jaro, dzieki za odpowiedź - wszystko jasne. U mnie chyba będzie większa "rzeźba w gumnie" trzeba chyba zalać betonem, zamiast ubijania ziemi warstwami. Jestem pod wrażeniem, że tak równiutko zakopałeś te płyty. Też myślałam, coby kupić je na Gliniaku - ale zedar z Ciebie za ten transport - dzięki za info, będę czujna. PS A nie myślałeś, żeby tę część płyty, która jest w gruncie obmazać jakimś Dysperbitem, czy innym wynalazkiem, coby Ci nie skrusała Współczuję z powodu bólu pleców - wiem jak to jest, ja do tej pory ćwiczyłam ładowanie piachu na taczki, mąż miał gorzej, bo jeszcze z nimi jeździł, raz w jeden róg działki, raz w drugi - oj lataliśmy tak sobie przez cały sierpień w ubiegłym roku - było cudownie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 14.04.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 No to i ja sobie polatam trochę w to lato z taczką A tym płytom betonowym nic nie będzie. Woda betonowi nie zaszkodzi. Tak mówią mądrzy ludzie na tym forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik78 20.04.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 witam dawno tu nie zaglądałem a tu wielkie postępy, widzę że ogrodzenie mamy podobne... http://images21.fotosik.pl/193/f03a3824b43ebb2b.jpg http://images21.fotosik.pl/193/a5ea6e943f0941fc.jpg http://images21.fotosik.pl/193/f4c4c371af0c86d6.jpg tylko ja miedzy płytami mam też gotowe słupki betonowe a najgorszy ból był przy ich wkopaniu bo dołek trzeba było kopać prawie na 1 metr choć z płytami też było trochę kombinacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 23.04.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam,Jaro, wiem, że nie na temat, ale mam prośbę, czy możesz podesłać mi na priva namiary na kierownika budowy, pisałeś, że tani i w dodatku rozsądny - będę wdzięczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 23.04.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 e-mandzia, wysłałem Ci info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 23.04.2007 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Siemka, Tomik78. Ogrodzenia rzeczywiście podobne. Twoje jakby sporo wyższe? Będziesz podnosił działkę trochę? Pewnie miałeś mniej gimnastyki z tymi słupkami, bo ja teraz musze każdy osobno szalować i zalewać. A miało być tak prosto Zanim to skończe to mi siatka zardzewieje w hurtowni Co to za rejony Mińska jeśli możesz zdradzić na priva? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik78 24.04.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 teren mam zamiar podnosić tak gdzieś do połowy płyty teraz miejscami płyta leży na gruncie, w jednym rogu jest trochę wkopana a w rogu 5 cm. ponad poziomem ziemi ... ogólnie niezłe zawirowania.... z ustawieniem troszkę było kombinacji jeżeli chodzi o pion poziom ( ale chyba wszystkie takie prace potrzebują troszkę kombinacji ) i dopasowanie płyt do słupków nie do końca to tak wszystko grało do płyt nie miałem zastrzeżeń ale słupki mogły być lepsze co niektóre.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 02.05.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Cześć Jaro Zauważyłem Twój dziennik i z racji tego, że też zamierzam się budować w okolicach Mińska Maz. (konkretnie Dębe Wielkie) mam prośbę: czy mógłbyś mi przysłać na priva namiary na swoją projektantkę budynku? Czy ona za wykonaną pracę nie bierze zbyt dużo i czy nie było problemów przy uzyskiwaniu pozwolenia na budowę? Dzięki z góry i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 02.05.2007 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Siemka Nieosiagalny. Poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 04.05.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Siemka Nieosiagalny. Poszło na priva Bardzo dziękuję, ale jak do tej pory nie doszło - ale jestem cierpliwy i poczekam. Miłego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 04.05.2007 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Sorki, poprzednio wysłałem chyba w powietrze bo nie ma śladu że coś pisałem. Ach ten browarek W każdym razie teraz powinno być na privie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 07.05.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Cześć Mam jeszcze pytanie o prąd. Gdy składałeś wniosek o zwiększenie mocy prądu na działce to ile wpisałeś we wniosku? Ja planuję wpisać 7kW, ale sam jeszcze tego nie jestem pewien. Co wpisałeś we wniosku w rubryce z zapytaniem o moc całkowitą zainstalowanych odbiorników jedo i trójfazowych? Z góry dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 07.05.2007 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Cześć Mam jeszcze pytanie o prąd. Gdy składałeś wniosek o zwiększenie mocy prądu na działce to ile wpisałeś we wniosku? Ja planuję wpisać 7kW, ale sam jeszcze tego nie jestem pewien. Co wpisałeś we wniosku w rubryce z zapytaniem o moc całkowitą zainstalowanych odbiorników jedo i trójfazowych? Z góry dziękuję za odp. Z teo co pamiętam to nie występowałem o zwiększenie mocy. Zanim postanowiliśmy się pobudować, pisaliśmy we wniosku różne urządzenia "ogrodnicze" i od razu braliśmy 7 kW, żeby już było okej na czas ewentualnej budowy. Potem, jak będziemy wykańczać, to się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nieosiagalny 09.05.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No Jaro - nie chcę Cię wnerwiac, ale jak na razie w Warszawie trochę pada więc majster może nie być zbyt chętny na przyjście do pracy... Ale nic się nie martw - na pewno już niedługo zaczniesz, przecież to niemożliwe by było inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 09.05.2007 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No Jaro - nie chcę Cię wnerwiac, ale jak na razie w Warszawie trochę pada więc majster może nie być zbyt chętny na przyjście do pracy... Ale nic się nie martw - na pewno już niedługo zaczniesz, przecież to niemożliwe by było inaczej. Dzięki za wsparcie duchowe Nie wyobrażam sobie inaczej. Przecież materiał już czeka. Kwestia dni. Odliczanie się zaczęło. No, ale to odliczanie trwa od Wielkanocy, kiedy to obiecał wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 11.05.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam w pewnym sensie sąsiada Ja dzisiaj odebrałem uprawomocnione pozwolenie na budowę "Domu w Winorośli 3", który będziemy z żonką budować w Kolonii Janów. Prawdopodobnie do fundamentów majster przystąpi za ok. 2 tygodnie. Teren u mnie jest podobny do Twojego bo i odległość niewielka. Trzymam kciuki za Twoją i nasza budowę. Pozdrawiam serdecznie. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 11.05.2007 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam w pewnym sensie sąsiada Ja dzisiaj odebrałem uprawomocnione pozwolenie na budowę "Domu w Winorośli 3", który będziemy z żonką budować w Kolonii Janów. Prawdopodobnie do fundamentów majster przystąpi za ok. 2 tygodnie. Teren u mnie jest podobny do Twojego bo i odległość niewielka. Trzymam kciuki za Twoją i nasza budowę. Pozdrawiam serdecznie. Jarek Dzięki, również Ci życzę, powodzenia w tych ciężkich dla nas - inwestorów czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 13.05.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Hej, zajrzałem dzisiaj przez płot na Twoją posiadłość. Materiały czekają, tylko się brać za robotę Miejsce bardzo fajne pod względem komunikacyjnym (do stacji to chyba ze 3 minuty). Czy nie dokucza Ci sąsiedztwo torów kolejowych? Jak mieszkałem z rodzicami w Elblągu w bloku 10m od torów tramwajowych to nie zwracałem na hałas uwagi, ale znajomi często się pytali, jak my tam dajemy sobie radę. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia a zresztą teraz to zupełnie inne okna są produkowane. Czekam niecierpliwie na rozpoczęcie kolejnego etapu budowy i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 13.05.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Hej, zajrzałem dzisiaj przez płot na Twoją posiadłość. Materiały czekają, tylko się brać za robotę Miejsce bardzo fajne pod względem komunikacyjnym (do stacji to chyba ze 3 minuty). Czy nie dokucza Ci sąsiedztwo torów kolejowych? Jak mieszkałem z rodzicami w Elblągu w bloku 10m od torów tramwajowych to nie zwracałem na hałas uwagi, ale znajomi często się pytali, jak my tam dajemy sobie radę. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia a zresztą teraz to zupełnie inne okna są produkowane. Czekam niecierpliwie na rozpoczęcie kolejnego etapu budowy i pozdrawiam. Jutro z rana majstry zwalają się do mnie na dobre i robota ruszy z kopyta. Tory kolejowe na początku mnie przerażały, ale przez 15-20 min gdy nie jedzie pociąg jest fajna cisza i spokój. Ale jak już przejedzie to łomot niezły. Miejscowi mówią że już nie zwracają na pociągi uwagi. Wygłuszy się kiedyś tujami i będzie ok. A Ty w Janowie masz działkę przy trasie W-wa Siedlce czy gdzieś w cichej okolicy? Pewnie tam ceny też nieźle skoczyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts