mariusz_76 15.07.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Sasiad postawil "wiate" na drewno na drodze koniecznej. Poprosilem go o jej przestawienie tak zeby nie blokowal mi prawa przejazdu i przejscia do mojej czesci domu-blizniaka. Zgodzil sie jedynie na przesuniecie wiaty o kilka metrow od granicy naszych dzialek, ale wciaz zlokalizowanej na dzialce ktora zgodnie z wpisem do KW i aktem notarialnym jest sluzebnoscia gruntowa przejscia i przejazdu na moja rzezcz. Jak mozna go zmusic do przestawienia wiaty w inne miejsce tak zeby droga konieczna nie byla zblokowana. Czy moge cos zrobic w momencie gdy bedzie przestawial wiate - oprocz prosb. Gdzie sie zwrocic, jesli sasiad nic nie robi sobie z moich prosb.dziekuje z gory za pomoc pozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.07.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 droga konieczna to pare metrów szerokości, nie cała działka. Jak przesunął wiatę, to w dalszym ciągu nie masz przejazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz_76 16.07.2006 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Tak, wciaz jest na tych kilku metrach (szer. 4 m) drogi koniecznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 16.07.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 W ostateczności pozostaje sąd - powództwo o naruszenie posiadania służebności drogi koniecznej. Nie wiem, co masz na myśli pisząc "wiata" ale jeżeli jest to trwale zespolone z gruntem, to powinno być albo zgłoszone, albo mieć pozwolenie na budowę. Możesz zatem ustalić w starostwie, czy takowe czynności zostały dokonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz_76 17.07.2006 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 ta "wiata" nie zostala zgloszona w starostwie/gminie. Cudzyslow podalem w zwiazku z mozliwymi interpretacjami co jest wiata a co nie jest. Czy oprocz sadu sa prostsze srodki - zgloszenie gdzies w urzedzie gminnym / starostwie, ze wiata stoi na drodze koniecznej ? pozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts