Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

matura 2006

lewakk

Recommended Posts

Jak dzieci, jak dzieci.

Nie nie rozumieją co siędo nich przez te pudełka na oczy gada. A gada się:

"My Miłościwie Panujący informujemy cięciemny narodzie, a słowa Swe kierujemy zwłaszcza do tych, co to dzieci swoje w bakalarstwie nie wspierali, iż z łaski naszej najwyższym heroldem w kraju Polan przekazanej, dzieckom owym papier nadajemy do mianowania onych żakami niezbędny. I zrozum, że o durny narodzie, a zwłaszcza co piąty, iż żeby nie my to by te dziecki durnowate się ostały. Dlategoż nakazujemy by dziecki owe, rodziciele onych, babki i dziadowie wymienionych ich cioty i wujowi, stryny i stryjowie, kusyny i inne syny z rodziny, kumoszki i kumy owych do rad na jesieni obrali tych którycm my im miłościwie wskażem.

Podpisano wg kolejności ról:

Dwaj Tacy co Ukradli Księżyc.

Kamerdyner The Adams Family.

oraz

Niesamowicie Spokojny Człowiek"

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cieszy że kompetencje Giertcyha docenia Owsiak, to może być początek owocnej współpracy w walce z narkotykami w szkole...

Tak dla porzadku .

Owsiak - czlowiek orkiestra , najwiekszy darczynca (organizator) we wspolczesnej Polsce .

Giertych - nobody . Ledwo przeszedl prog wyborczy .

Patrząc na tradycje rodzinne to relacje osobowe się odwracają i to Owsiak chwilową gwiazdą jest, czy najwiekszym darczyńcą jest to chyba sie mylisz i łatwo to sprawdzic...

ale tu zupełnie nie ważne, myślę że Jurek w przeciwieństwie do Luca nigdy nie stawia sprawy kto ważniejszy gdy można zrobić coś ważnego, dobrze że przyjął zaproszenie Giertycha...

Wielkość Owsiaka polega na tym że nie wchodzi w jakieś polityki, kpiny, Jasne Góry jak Dropsiak ale gdy może coś zrobić to zrobi i myślę że taki sojusz w szkołach Giertych/Owsiak może realnie powalczyć z narkotykami, dobrze że Owsiak docenił kompetencje Giertycha tak dobitnie bo od samego narzekania, ktytykowania, politykowania które tu niektórzy uprawiają nic dobrego w oświacie nie będzie.....

(....)

Wielkość Owsiaka polega na tym że nie wchodzi w jakieś polityki, kpiny, Jasne Góry jak Dropsiak(....)

Mtom miał chyba rację. T

Juz raz według niego gadałam cos ja i Lepper, teraz wchodzę w Jasne Góry /ile ich?/, widział mnie tam gdzie mnie nie było /pisał do mnie odpowiadajac Majce/, porównuje z Owsiakiem .........

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:wink:

(....)

Wielkość Owsiaka polega na tym że nie wchodzi w jakieś polityki, kpiny, Jasne Góry jak Dropsiak(....)

Mtom miał chyba rację. T

Juz raz według niego gadałam cos ja i Lepper, teraz wchodzę w Jasne Góry /ile ich?/, widział mnie tam gdzie mnie nie było /pisał do mnie odpowiadajac Majce/, porównuje z Owsiakiem .........

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:wink:

Moze jemu biednemu sie z Lysa Gora pomylilo,

niczego Ci Dropsiaczko nie ujmujac :roll: :D :wink:

... dobrze że Owsiak docenił kompetencje Giertycha tak dobitnie bo od samego narzekania, ktytykowania, politykowania które tu niektórzy uprawiają nic dobrego w oświacie nie będzie.....

Protestuje .

Giertych nie ma kompetencji . A swoj kapital polityczny zbil wlasnie na narzekaniu i puszeniu sie . Wystarczylo tego z ledwoscia na wejscie do Sejmu .

Owsiak spotkal sie z ministrem edukacji . Przypadkowo w tej roli obsadzony zostal pan Roman . Gdyby ministrem zostala pani Maciejewska , to prawdopodobnie Owsiak zaprosilby ja .

Jurek powiedział "że z nikim nie rozmawiałem na temat oświaty tak rzeczowo jak z nim"

wybacz uwierzę Owsiakowi a nie Tobie co do oceny Giertycha, poza tym na szczęście i Owsiaka i Giertycha mało obchodzi ta rozmowa to ludzie czyny i myśle że to odpowiedni tandem do walki z narkotykami....

Szkolne mundurki - nowa inicjatywa R. Giertycha

Wracają szkolne mundurki. Ministerstwo edukacji chce, by każda szkoła mogła wprowadzić obowiązek noszenia jednolitych strojów. Decyzję podejmowałby dyrektor szkoły lub rada rodziców.

Zapis o możliwości wprowadzania mundurków ma się znaleźć w nowelizacji ustawy o systemie oświaty. Minister Roman Giertych przekonuje, że takie rozwiązanie ma wiele korzyści. W szkole nie będzie już sytuacji, kiedy dzieci przechwalają się strojami.

Poza tym, w szkołach prywatnych, gdzie istnieje już nakaz noszenia mundurków, łatwiej zauważyć obcą osobę, która wchodzi na teren szkoły. Według informacji IAR, nie będzie jednego, obowiązującego wzoru strojów. Każda szkoła będzie mogła wprowadzić mundurki według własnego pomysłu.

Szkolne mundurki - nowa inicjatywa R. Giertycha

Wracają szkolne mundurki. Ministerstwo edukacji chce, by każda szkoła mogła wprowadzić obowiązek noszenia jednolitych strojów. Decyzję podejmowałby dyrektor szkoły lub rada rodziców.

Zapis o możliwości wprowadzania mundurków ma się znaleźć w nowelizacji ustawy o systemie oświaty. (...).

Ależ przełom Romek proponuje.

Szkoła będzie mogła... a teraz nie mogła, gdyby się rodzice zgadzali???

Jest wiele szkół, gdzie obowiązują specjalne stroje i jakos działają, bez mozliwosci danej przez Romana.

Co innego, gdyby wprowadził obowiązek strojów szkolnych, to rozumiem byłaby jakaś decyzja, warta wzmianki. I może nawet słuszna.

ps

:D

http://www.smog.pl/wideo/2729/marek_kondrat_do_romana_giertycha

A może te mundurki to dobra rzecz...

W dobie gimnazjalistek/licealistek z pępkami na wierzchu, tipsami tak długimi, że nie mogą pisać po tablicy, skąpymi bluzeczkami i stringami wyglądajacymi ze spodni moze będą jakimś wyznacznikiem, że szkoła to szkoła, a dyskoteka to dyskoteka :wink:

No toz to własnie piszę.

Że przełom toby był, gdyby wprowadził obowiązek. Bo według mojej wiedzy możliwośc to i teraz była. Mam przykłady i ze szkół prywatnych i publicznych.

W mojej opinii niewiele się więc zmieni.

Lepsza byłaby możliwosc zastosowania przez szkoły jakichś sankcji za przychodzenie do szkoły w stroju niestosownym /pępki,stringi, szpilki i wieczorowy makeup/. Bo teraz , zwłaszcza jak mamusi sie strój dziecka podoba, to szkoła moze sobie naskakać. I jeszcze ochrzan z nadzoru za tłamszenie osobowosci dziecka zarobic.

Pamiętam, czytałam rok temu bodajże, że dyrektor liceum /w Krakowie o ile pamiętam/ dostał po głowie bo na rozdaniu świadectw wymagał uroczystego stroju i stosownej fryzury a uczeń dowodził, ze się mu w ten sposób wolnosci obywatelskie łamie....

Z wypowiedzi Giertycha (oglądałam całą konferencję prasową z jego udziałem) wywnioskowałam, że on chce sprowokowac DYSKUSJĘ na temat obowiązkowego stroju w szkole. Zaznaczył, że ostatnie słowo należy do szkół i rodziców, a on przedstawił pozytywne aspekty takiego zarządzenia.

Moim zdaniem pomysł ciekawy, tym bardziej, że nie narzuca się odgórnie szkołom formy takich "fartuchów". W dyskusji mogliby uczestniczyc przedstawiciele uczniów (samorząd) i zaprezentowac swój pomysł na "firmowy" strój, czy logo szkoły (zamiast dawnej tarczy).

Pamiętam, czytałam rok temu bodajże, że dyrektor liceum /w Krakowie o ile pamiętam/ dostał po głowie bo na rozdaniu świadectw wymagał uroczystego stroju i stosownej fryzury a uczeń dowodził, ze się mu w ten sposób wolnosci obywatelskie łamie....

no właśnie może to się zmieni, sprecyzuje się "wolności obywatelskie"

Kiedys juz to przerabialismy i co....?????

Wdaje mi sie,ze te szkoly ktore chca mundurkow to i tak wprowadza,a raczej juz wprowadzily. Pan G. nie jest do tego potrzebny.Nie trzeba wprowadzac mundurkow zeby pozakrywac brzychu.Wystarczy popracowac troche nad wewnetrznym regulaminem szkolnym a potem byc konsekwentnym w egzekwowaniu jego (przyklad VILO w Gdyni).

Nasz Pan Minister G. ,jak i caly obecny nasz rzad powinien zabrac sie do konkretnej pracy i w koncu zaczac cos robic,a nie zapewnianc narodowi igrzyska zamiast chleba.

mi mundurki kojarzą się pozytywnie z własną szkołą...., ale poza tym to kojarza mi się z ładem i porządkiem, choćby mundury straży pożarnej...., no owszem przeciwnikom Giertycha ala Inicjatywa uczniowska namawiajaca do rozbijania sztb banków w nocy mundurki mogą się źle kojarzyć..., ale to dobry kierunek reform, walka z narkotykami (z Owsiakiem), monitoring, filtry na kompy, podniesienie pensji i statusu nauczycieli, przypomnienie uczniom że maja nie tylko prawa ale i obowiązki, to wszystko powoduje że nie dziwią mnie tak ciepłe słowa Owsiaka o Giertychu...

(...) poza tym na szczęście i Owsiaka i Giertycha mało obchodzi ta rozmowa to ludzie czyny i myśle że to odpowiedni tandem do walki z narkotykami....(...)

(...) ale to dobry kierunek reform, walka z narkotykami (z Owsiakiem),(...)

Czy to rozdwojenie jaźni? :wink:

Lewakk, a co z pensum? To już nie chce go podnosić? :-?

Drops amnestia to skutki, przyczyny fatalnej matury leżą gdzie indziej bo to skutki fatalnych reform prowadzonych przez ZNP, Łybackie i itd.... owszem łatwo zrzucić wszystko na Giertycha, tylko co to da???? Dobrze że Taki Owsiak nie patrz na świat jak Dropsiak a chce coś z tym zrobić...