agniesia81 15.07.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Witam serdecznie!Borykam się ostatnio z następującym problemem.Zdecydowaliśmy się z mężem na budowę domu.Jesteśmy na etapie szukania działki(mieszkamy w małym mieście i tutaj raczej chcielibyśmy pozostać).Marzy nam się domek ok.130m z użytkowym poddaszem i malym ogródkiem.Aż tu nagle pewnego dnia dowiadujemy się,że mamy okazję kupić właśnie taki domek kompletnie wykończony i umeblowany,z całkowicie zagospodarowaną działką(kostka,altanka,oczko wodne,drzewka owocowe itp.)i pomieszczeniem gosp.60m-ALE NA WSI ok.25km.od miasta.Cena tego domku-320 tyś.Teraz nie wiem co mamy z tym fantem zrobić?Czy brać kredyt na budowę domu(licząc na to,że wyniesie nas to dużo taniej)czy po prostu nie szarpać się z tym wszystkim tylko kupować gotowy domek i przeprowadzić się na wieś?Zaznaczam,że zarówno na jedną jak i na drugą inwestycję musimy zaciągnąć kredyt?Co zrobilibyście na naszym miejscu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpclab 15.07.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Jeśli ten domek Wam absolutnie pasuje to bierzcie! Zdrowie - bezcenne. Chyba, że chcecie przeżyć przygodę budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 15.07.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Tak jak poprzednik napisal jeśli nie będziecie robić mnustwa przeróbek iogólnie wam domek odpowiada to kupujcie Te 25 km od miasta to w dzisiejszych czasach obywateli zmotoryzowanych to nie tak duzo Budowa to nie droga usłana różami . Przeczytaj dzienniki budujących a po ich lekturze już będziesz wiedziała co masz zrobić Pozdrawiam Życzę trafnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.07.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 A na czym polega ta "okazja"?Bo może gdybyście zaczęli szukać domku a nie działki to by się okazało, że jest więcej takich.To łyso kupić pierwszy z brzegu domek tylko dlatego, że się nawinął.Może po prostu zmieńcie trochę koncepcję i nastawcie się na szukanie domku a ten potraktujcie jako inspirację.Chyba że wam pasuje ta wieś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 16.07.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Moim zdaniem większa jest radość z " własnoręcznie " wybudowanego domu. W przypadku kupionego nigdy nie będziesz miała pewności czy był dobrze budowany itd. Poza tym , jeśli go sama budujesz będzie na pewno tańszy i dokładnie taki jak chcesz i w miejscu, które Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marud 16.07.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 przejedźcie się parę razy tam i z powrotem i odpowiedzcie sobie, czy jesteście w stanie żyć tak na dłuższą metę. ja szukałam długo działki poza granicami miasta (tańsza ziemia), ale stwierdziłam, że chcę spokoju we własnym ogródkiem, ale nie za cenę przejeżdżania latami 50-60 km dziennie. jeśli Wam to nie przeszkadza a dom odpowiada, to czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 17.07.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Mam dokładnie ten sam problem . Kupić działkę za około 200tys (niestety takie ceny są we Wrocławiu) czy śliczny dom (który bardzo się podoba mi i żonie) położony w niezłym miejscu (minus jedyny to to, że dłuższym bokiem działka przylega do ulicy) za 600tys. Kompletnie nie znamy się na budowaniu (pomijam lekturę Muratora i tego forum ), ale nie jesteśmy w stanie podjąć decyzji od 2 miesięcy. Z jednej strony kupno działki w wymarzonym miejscu i wizja budowy domu przez 3 lata, z drugiej kupno fajnego domu w fajnym, aczkolwiek "niewymarzonym" miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts